Το σίγουρο είναι πως η Τότεναμ θα σηκώσει πάλι κούπα…

Το σίγουρο είναι πως η Τότεναμ θα σηκώσει πάλι κούπα…

Η επιστροφή του Μουρίνιο στους πάγκους, η Τότεναμ που έψαχνε κάποιον να την οδηγήσει σε τίτλους και ένα υστερόγραφο για μια ακόμα πιο μεγάλη επιστροφή: αυτή του Ρικ Πιτίνο...

Το παρακάτω tweet είναι ενδεικτικό της απόφασης της Τότεμαν. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είναι ένας καταπληκτικός προπονητής, με ιδέες για το ποδόσφαιρο, που οδήγησε πέρσι την Τότεναμ εκεί που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Κι ας μην ήταν καλύτερη ομάδα από τον Άγιαξ. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως δεν κατάφερε να το κατακτήσει. Όπως δεν κατάφερε, σε όλα τα χρόνια που είναι προπονητής στην Τότεναμ, να κερδίσει οποιονδήποτε τίτλο. Στο Λονδίνο, όμως, διψούν για τίτλους. Όχι μόνο για να βάζουν το όνομά τους απλά στη θέση των φιναλίστ ή του… δεύτερου της βαθμολογίας. Και ο Ζοσέ Μουρίνιο ξέρει από τίτλους, όπως αποδεικνύει η σύγκριση.

https://twitter.com/Squawka/status/1197102374109745152?fbclid=IwAR1ti0KDYSkiNqB3EuY4vTPDJKJQ-kMn2cz8F2MJMWRpAgasPLra6TFqNVw

Όταν, λοιπόν, νιώθεις πως πρέπει να πάρεις μία δύσκολη απόφαση, όπως αυτή της απόλυσης του αγαπημένου στην Τότεναμ Ποτσετίνο, οφείλεις να πας ακριβώς στον άνθρωπο που θα σου δώσει εκείνο που ψάχνεις. Και τι ψάχνει η Τότεναμ; Τίτλους. Αυτό ακριβώς, δηλαδή, που έχει μάθει να κάνει στη ζωή του ο Ζοσέ. Να τους… καταπίνει.

Ακόμα και σε ομάδες από τις οποίες έφυγε περίπου ως αποτυχημένος (βλ. Γιουνάιτεντ), οι φανς του έχουν να το λένε: της χάρισε το Europa League. Την πήγε στον τελικό και το πήρε. Όπως κάνει σχεδόν σε κάθε τελικό που πηγαίνει.

Οι 25 τίτλοι που έχει κατακτήσει ο Μουρίνιο είναι και ο λόγος που στην Τότεναμ αποφάσισαν να τον επαναφέρουν πίσω στους πάγκους. Μοιάζουν σαν να έχουν φτάσει στο σημείο που πλέον δεν τους ενδιαφέρει το πως.

Έχει αποδείξει η Τότεναμ πως είναι πια μια υπολογίσιμη δύναμη σε Αγγλία και Ευρώπη. Έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έχει χορτάσει τον κόσμο της από καλές εμφανίσεις και όμορφες στιγμές. Τους έβγαλε στους δρόμους όταν ο Λούκας Μόουρα πετύχαινε το γκολ – πρόκρισης απέναντι στον Άγιαξ τον περασμένο Μάιο και έστελνε τους Λονδρέζους στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ποτσετίνο ήταν ο άνθρωπος που πιστώνεται όλη αυτή την εξέλιξη της Τότεναμ. Εκείνος που την απογείωσε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα χωρίς τη δυνατότητα μεταγραφών, ελέω… νέου γηπέδου.

Ίσως αυτό το τελευταίο να αποτελεί τη μεγαλύτερη αδικία για τον σπουδαίο Αργεντινό προπονητή. Που δεν του δόθηκαν τα χρήματα να κάνει 3-4 μεταγραφές από το πάνω ράφι. Και που δεδομένα θα δοθούν πλέον στον Μουρίνιο. Άλλωστε η Τότεναμ και μόνο με την πρόσληψη του Πορτογάλου δείχνει πως αλλάζει και την οικονομική της πολιτική. Με σκοπό να αλλάξει και την αγωνιστική της μοίρα. Και να γίνει μια ομάδα που θα κατακτά τίτλους…

ΥΓ: Η μεγάλη επιστροφή της ημέρας δεν είναι, πάντως, αυτή του Ζοσέ στους πάγκους. Είναι εκείνη του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Ο Γιαννακόπουλος, με τα καλά του και τα στραβά του, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα, παρά μόνο για να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε φάιναλ φορ. Για να τον επαναφέρει στην κορυφή της Ευρώπης. Δύσκολο, ιδιαίτερα στη φετινή Ευρωλίγκα. Μα, πλέον, έχει ξανά τον κορυφαίο προπονητή και από τις 18 ομάδες. Και τον έχει… νωρίς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ