Τόσες λέξεις κι ούτε μια εξήγηση…

Τόσες λέξεις κι ούτε μια εξήγηση…

Αν πράγματι ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλος όπως αναφέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης στην επιστολή του, τότε με την απόφαση να του στερήσει ζωτικό χώρο, τι ακριβώς εξυπηρετεί ο πρώην πρόεδρος.

Ηταν μια ευκαιρία που είχε ο Σωκράτης Κόκκαλης να εξηγήσει γιατί παίρνει πίσω την έκταση που επεκτεινόταν το προπονητήριο στο Ρέντη αλλά δεν την αξιοποίησε. Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσε να πει κάτι πειστικό για την απόφαση του αυτή. Θα δεχόμουν να συζητήσω ό,τι άλλο έγραφε στην επιστολή του αρκεί να εξηγούσε γιατί στερεί αυτή την έκταση από τον Ολυμπιακό.

Αν την στερούσε από κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη θα ήταν άλλης τάξης ζήτημα. Την στερεί από τον Ολυμπιακό που για να της κάνει χρήση πληρώνει ενοίκιο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη. Εδώ είναι που ο κόσμος του Ολυμπιακού ψάχνει να δώσει εξήγηση αλλά τέτοια δεν υπάρχει.

Αν πράγματι ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλος όπως αναφέρει ο Σωκράτης Κόκκαλης στην επιστολή του τότε με την απόφαση να του στερήσει ζωτικό χώρο τι ακριβώς εξυπηρετεί ο πρώην πρόεδρος. Διότι τον Ολυμπιακό δεν τον εξυπηρετεί. Τουναντίον του δημιουργεί ένα πρόβλημα στη μέση της αγωνιστικής χρονιάς. Σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο εύκολο είναι να μιλήσει κανείς για πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα είχε νόημα τέτοια συζήτηση στην περίπτωση που ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Κόκκαλης επιχειρούσαν στα ίδια οικονομικά πεδία. Αν οι επιχειρήσεις τους διεκδικούσαν το ίδιο πελατολόγιο τις ίδιες δουλειές. Προφανώς δεν πρόκειται περί αυτού.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης στερώντας από την ομάδα που υπηρέτησε ένα μέρος του προπονητικού της κέντρου δεν της δημιουργεί αξεπέραστη ζημιά. Θα βρεθούν τρόποι και εκτάσεις ώστε σε βάθος ορισμένου χρόνου να λυθεί το πρόβλημα. Είναι όμως και ο συμβολισμός της κίνησης. Τον μεγάλο Ολυμπιακό δεν το αντιμετωπίζεις ως τέτοιο μόνο όταν τον διοικείς. Η σχέση σου μαζί του δεν καθορίζεται από την συγκυρία. Είναι διαχρονική και αναλλοίωτη. Περνά πάνω από τα πρόσωπα.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Σωκράτης Κόκκαλης μένει σοβαρά εκτεθειμένος στον κόσμο του Ολυμπιακού. Αντί να αποδείξει με πράξεις το ενδιαφέρον του για την ομάδα κάνει κάτι που στέφεται ανοικτά εναντίον της. Συντάσσει μάλιστα μια επιστολή στην οποία δεν λέει τίποτα για την ταμπακέρα. Ετσι τώρα δεν έχει απλώς να αντιμετωπίσει την απορία του κόσμου για την κίνηση του αυτή αλλά και να απαντήσει σε όσα του καταμαρτυρεί στην δική του επιστολή ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μοιάζει κάπως με όσα περιγράφει η παροιμία «πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος».

Μια μεγάλη ιστορία προσφοράς στον Ολυμπιακό, ο Σωκράτης Κόκκαλης πήγε και την «στρίμωξε» με κίνδυνο να την πνίξει, μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα που απαιτεί να πάρει πίσω από το προπονητική κέντρο. Δικαιώνει την κριτική που του γίνεται, αδικεί τον Ολυμπιακό και πολύ περισσότερο τον εαυτό του ως μέρος της ιστορίας του συλλόγου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ