Εξάστερος για φάιναλ φορ!

Εξάστερος για φάιναλ φορ!

Ο Παναθηναϊκός του Κάουνας και του Μονάχου. Ο Παναθηναϊκός του Καλάθη και του Παπαπέτρου. Του Ράις και του Μήτογλου. Του Βόβορα. Και, φυσικά, του Ρικ Πιτίνο…

Είδαμε σε δύο βράδια τον Νικ Καλάθη να πετυχαίνει 7/11 τρίποντα. Είδαμε τον Παπαπέτρου να εξελίσσεται στον πιο βελτιωμένο παίκτη του Παναθηναϊκού. Είδαμε τον Ράις στο Μόναχο να το παίρνει πάνω του, είδαμε τον Τόμας να συνεχίζει να αποτελεί τον πιο αξιόπιστο παίκτη του ρόστερ, είδαμε τον Μήτογλου να προσφέρει λύσεις και να είναι… μέλος του «20-0» σερί που επί της ουσίας τελείωσε το ματς από το τρίτο δεκάλεπτο.

Είδαμε – ξανά – τον Βόβορα να κάνει καταπληκτική διαχείριση σε όλα: στον χρόνο συμμετοχής, στις αλλαγές, στα σχήματα, στον τρόπο που αντιμετώπισε κάθε συνθήκη μέσα στο ματς, στην ψυχολογία, στην τακτική και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Και πάνω απ’ όλα είδαμε στις δύο βραδιές σε Κάουνας και Μόναχο αυτό που όλοι γνωρίζαμε από το καλοκαίρι: αυτό το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι για μεγάλα πράγματα. Ο Αργύρης ήταν μια λάθος επιλογή και τούτη τη φορά αυτή η λάθος επιλογή διορθώνεται νωρίς. Ο Ρικ Πιτίνο έρχεται σε μια περίοδο που ο προβληματισμός έχει δώσει τη θέση του στον ενθουσιασμό.

Έρχεται σε μια περίοδο που βρίσκει τον Παναθηναϊκό στην πρώτη οχτάδα της Euroleague και με δύο εντός έδρας παιχνίδια, με Μπασκόνια και Ολυμπιακό, να ακολουθούν. Με αυτή την εικόνα που έδειξε στη… διαβολοβδομάδα, με τον Ρικ στον πάγκο του, με την αύρα που υπάρχει και με το ΟΑΚΑ κατάμεστο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάει στο 8-4 πριν την τελική ευθεία και τα μεγάλα ματς με Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Μακάμπι στον πρώτο γύρο.

Να εδραιωθεί στην πρώτη οχτάδα και να πάει σε πέντε «καυτά» παιχνίδια για να δει που θα κλείσει το πρώτο μισό. Αλλά αν πάει με 8-4 σε αυτά, η κουβέντα αλλάζει. Θα έχει ένα καλό «μαξιλαράκι», μια καλή βάση για να βρίσκεται στου… δρόμου τα μισά είτε εντός οχτάδας, είτε κοντά σε αυτή.

Και όσο η διοργάνωση θα κυλά και ο Παναθηναϊκός θα εδραιώνεται, τόσο περισσότερο θα μπορεί να κοιτάζει και ψηλότερα. Προς… τετράδα, που θα του δώσει και πλεονέκτημα.

Νωρίς είπατε; Για θυμηθείτε σε ποια περίοδο και με τι πιθανότητες να μπει στους πρώτους οχτώ ήρθε πέρσι ο Πιτίνο. Και μετά το ξανά συζητάμε για το αν μπορεί και μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη φετινή διοργάνωση. Έχοντας τον καλύτερο προπονητή απ’ όλες τις ομάδες στον πάγκο του και ένα ρόστερ πολύ καλύτερο από το περσινό…

ΥΓ: Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο Βόβορας, όταν θα του δοθεί η ευκαιρία να εξελίξει ακόμα περισσότερο τον εαυτό του, δίπλα στον Ρικ; Πόσο σίγουροι είμαστε όλοι πως κάποια στιγμή ο συγκεκριμένος θα πάρει τη μεγάλη ευκαιρία και θα μονιμοποιηθεί στον πάγκο του Παναθηναϊκού; Αν μη τι άλλο, έδειξε πως το αξίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ