Ρεάλ – Μπάρτσα 0-3 ή Γουόριορς-Καβαλίερς 99-92;

Ρεάλ – Μπάρτσα 0-3 ή Γουόριορς-Καβαλίερς 99-92;

Μακάρι να υπήρχε τρόπος να γινόντουσαν τα δύο αυτά παιχνίδια την ίδια ώρα και να είχε τη μετάδοση η κρατική τηλεόραση. Θα μαθαίναμε έτσι την προτίμηση των Ελλήνων φιλάθλων, σε μια μονομαχία της τηλεθέασης με τους ίδιους όρους.

Μακάρι να υπήρχε τρόπος για να γινόντουσαν με την ίδια ώρα έναρξης τα δύο σούπερ παιχνίδια, που συνέπεσαν μέσα στις ημέρες των Χριστουγέννων. Το ποδοσφαιρικό Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα 0-3 και το μπασκετικό Γουόριορς- Καβαλίερς 99-92! Με τη μετάδοση τους από την κρατική τηλεόραση, το ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2, ώστε να μη υπήρχε πρόβλημα με φιλάθλους, που δεν έχουν πρόσβαση στα συνδρομητικά. Η μονομαχία της τηλεθέασης, ανάμεσα στους ΄Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους και στους μπασκετόφιλους να διεξαγόταν με ίδιους όρους.

ΘΑ ΗΤΑΝ ένα πολύ ωραίο στοίχημα (σαν τηλεπαιχνίδι, με παρουσιαστή τον ειδικό και υπερηφανευόμενο για τον ΠΑΟΚ του, Πέτρο Πολυχρονίδη και την Τζούλια Νόβα…), που θα τόνιζε με ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, στις οποίες τηρείται η παράδοση και οι ΄Ελληνες φίλαθλοι δεν έχουν να ασχοληθούν με αγωνιστική επικαιρότητα από τα δύο πιο δημοφιλή πρωταθλήματα στην χώρα μας (και καλά, που υπάρχει, για ορισμένους το αγγλικό, με «Χάρι Πότερ» τον Χάρι Κέϊν της Τότεναμ, σαν βγαλμένο …από Μπαρτσελόνα)!

ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ του ισπανικού πρωταθλήματος θα μαγνήτιζε περισσότερους τηλεθεατές ή μήπως η γιγαντομαχία του ΝΒΑ; Οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ως «ονόματα» και οντότητες θα συγκινούσαν πιο πολύ ή μήπως οι χρυσοδάκτυλοι του κορυφαίου μπασκετικού πρωταθλήματος στον Κόσμο;

ΟΙ ΜΕΣΙ και Κριστιάνο θα υπερίσχυαν των Ντουράντ και Λεμπρόν; Τέσσερις υπεραθλητές, που έχουν συνηθίσει να τους λένε και γράφουν «πλανητάρχες» ; Με τον Αργεντινό και τον Πορτογάλο να έχουν για σήμα άμεσης γνωριμίας τους την «χρυσή μπάλα», με τους δύο Αμερικανούς το πρωταθληματικό δακτυλίδι, που έχουν περασμένο σε δάκτυλο χεριού τους.

ΣΩΣΤΗ η απορία, αν οι απαντήσεις στα πιο πάνω θα ήταν αποκλειστικά σε συνάρτηση με τα δύο συγκεκριμένα ματς, που παρακολουθήσαμε, με το ποδοσφαιρικό να έχει προηγηθεί μεσημεριάτικα του Σαββάτου και το μπασκετικό να έχει ακολουθήσει , προκειμένου για ελληνική ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας των Χριστουγέννων. ΄Όμως, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Δηλαδή, ότι Μέσι και Μπαρτσελόνα ήταν σαν στολισμένο χριστουγεννιάτικο δένδρο, στη σέντρα του αγωνιστικού χώρου, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Ούτε, πως ο Ντουράν «τάπωσε» τον Λεμπρόν , ενώ απέμενε ελάχιστος χρόνος κι εκεί «έσβησαν τα φώτα» για τους Καβαλίερς, οι οποίοι δεν πρόκειται «να το χωνέψουν» ως τις 15 Ιανουαρίου, που θα διεξαχθεί η ρεβάνς.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι , αν οι ΄Ελληνες φίλαθλοι συγκινούνται πιο πολύ με το διεθνές ποδόσφαιρο ή με το μπάσκετ. Και από την απάντηση μπορεί να γίνει λόγος ευρύτερα για το ποιό από τα δύο κυριαρχεί, ανάμεσα στα ομαδικά σπορ, οπότε να περάσουμε και στα ελληνικά ισχύοντα. Στο παράδειγμα, που χρησιμοποιούμε βάζουμε ως όρο το «ίδια ώρα έναρξης». Από την εκκίνηση να ξέρουμε ποιες και πόσες είναι οι προτιμήσεις και όχι ανάλογα με την εξέλιξη του κάθε ματς.

ΜΕΣΑ δε στα συμπεράσματα, που αναζητούμε είναι και το αν η ελίτ του διασυλλογικού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ανταγωνίζεται το αμερικάνικο μπάσκετ. Αντιληπτό, ότι φορτώνουμε με πολύ μεγάλο βάρος τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, όμως τις πιστεύουμε για υπερδυνάμεις, γι΄αυτό και «δεν μας φοβίζουν» να τις θέσουμε αντικριστά με τα δύο θηρία του ΝΒΑ.

ΤΗΝ ΙΔΕΑ γι΄αυτή τη νοερή, φυσικά, μονομαχία, μας την έδωσε και η θεματολογία, που είχαν αυτές τις ημέρες τα όποια αθλητικά μεταδόθηκαν, για να συμπληρώνονται τα δελτία των πολιτικο-κοινωνικών κ.ά. ειδήσεων. Διαπιστώσαμε, ότι άλλα αθλητικά έδωσαν έμφαση στον θρίαμβο της Μπάρτσα και την «ουσιαστικά» εξασφάλιση του ισπανικού τίτλου (παρότι ο τζέντλεμαν και συνετός Ινιέστα δήλωσε , μετά τη λήξη, «ποτέ δεν ξεγράφεις την Ρεάλ, ακόμη κι αν υπολείπεται, αυτή την στιγμή, κατά δέκα τέσσερις βαθμούς»…). ΄Αλλα πρόβαλαν τη νίκη των πρωταθλητών Γουόριορς (παρότι δεν είχαν στην διάθεση τους τον τραυματισμένο μπόμπερ Στεφ Κάρι) και με τους Καβαλίερς να έχουν απίστευτα άστοχο τον Τζέϊμς Λεμπρόν («μόνο» με 20 πόντους και καλά, που υπήρχε ο Κέβιν Λοβ με τους 31).

ΥΠΗΡΞΕ (και συνεχίζεται) από τα αθλητικά συγκεκριμένων Καναλιών ολοφάνερη κλίση, για να προτάσσουν τα μπασκετικά. Γι΄αυτό στην εξαιρετικά εύστοχη ατάκα του «to 10.gr» , ότι πλημμυρίσαμε δώθε κι εκείθε (ιδιωτικά και κρατικά) από Σπύρο Παπαδόπουλο- με τον «Στην Υγειά μας, ρε παιδιά» – προσθέτουμε το (υποκειμενικό) δικό μας.΄Οτι «πλημμυρίσαμε από Αντεντοκούμπο και Γκάλη»- τομέα για τον οποίο κάνει απίθανη δουλειά ο Θοδωρής Παπαλουκάς, επαγγελματίας στην διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και προβολής! Πουθενά δεν είδαμε μια ποδοσφαιρική φυσιογνωμία, ένα από τους πρωταγωνιστές με τη μπάλα στα πόδια- χωρίς να έχουμε απαίτηση για …ένα αντίστοιχο Χάρι Κέϊν της Τότεναμ, που με τα δύο γκολ κατά της Σαουθάμπτον , ξεπέρασε (με τα 56) , ως προς την αποτελεσματικότητα σε μια σεζόν, ΄Αλαν Σίρερ και Λιονέλ Μέσι.

ΕΤΣΙ γεννήθηκε η σκέψη μας, για την πρόταση: Ας βάλουμε τετ-α-τετ ποδόσφαιρο- μπάσκετ, μέσω των δύο πιο σημαντικών αγωνιστικών συναντήσεων, στις ημέρες των Χριστουγέννων. Και ας μαθευτεί η προτίμηση των Ελλήνων φιλάθλων, μέσω των «Ρεάλ-Μπαρτσελόνα 0-3» και «Γουόριορς-Καβαλίερς 99-92»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ