Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης…

Δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης…

Καλό ακούγεται το «πέντε εκατομμύρια ευρώ από τις πωλήσεις παικτών», αλλά υπάρχει έστω και ένας που να το πιστεύει στον Παναθηναϊκό;

Ωραίο και φιλόδοξο το σχέδιο του Παναθηναϊκού να πάρει πέντε εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις των πιο καλών ποδοσφαιριστών του, όμως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Ούτε μάγοι με τα δώρα υπάρχουν.

Και όπως ο Παναθηναϊκός θα χάσει τον Χουλτ τσάμπα και θα πρέπει να του πληρώσει και τα δεδουλευμένα, έτσι δεν πρόκειται να βρει τις προτάσεις που – υποτίθεται πως – θέλει για τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ, τύπου Μολέδο, Κουλιμπαλί, Λουντ. Αν και πολύ αμφιβάλλω πως υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος εντός Παναθηναϊκού που να πιστεύει ότι Γενάρη μήνα, με την ομάδα στα πρόθυρα διάλυσης και με τους παίκτες να μπορούν να μείνουν ελεύθεροι… χθες, θα βρεθεί ομάδα να τους δώσει εκατομμύρια για να σώσει τον σύλλογο. Είπαμε, απελπισμένοι είναι οι άνθρωποι στον Παναθηναϊκό, δεν είναι δα και τρελοί. Ούτε έχασαν τα λογικά τους.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή, αλλά είναι μία και μοναδική: ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει καλά λεφτά μόνο από τον Βιγιαφάνιες και τον Κουρμπέλη. Δηλαδή παίκτες που ούτε διάθεση προσφυγής έχουν, ούτε τελειώνει το συμβόλαιό τους. Και όταν λέμε καλά λεφτά, εννοούμε κοντά στα 2 με 2,5 εκατομμύρια συνολικά. Όχι παραπάνω.

Δεν ξέρω πως και με ποια ακριβώς λογική περιμένει ο οποιοσδήποτε πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πουλήσει τους υπόλοιπους βγάζοντας μεγάλο κέρδος και γλιτώνοντας και χρήματα που τους οφείλονται. Ο Μολέδο μένει ελεύθερος σε έξι μήνες και οι ομάδες που τον θέλουν τώρα δεν δείχνουν διατεθειμένες να πληρώσουν τον Παναθηναϊκό. Λογικό, αφού μπορούν να τον πάρουν όποτε θέλουν ως ελεύθερο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Λουντ. Όσο καλή διάθεση κι αν δείχνει ένας παίκτης, αυτή μένει στο «δεν θα κάνω προσφυγή». Όχι στο «θα μείνω εδώ μέχρι κάποιος να δώσει ένα εκατομμύριο για μένα». Όσο για τον Κουλιμπαλί; Η πορεία του στον Παναθηναϊκό είναι συνεχώς φθίνουσα αγωνιστικά. Άρα το ίδιο θα ισχύει και για τη χρηματιστηριακή του αξία. Αν ο Παναθηναϊκός βρει μια πρόταση 300-400.000 ευρώ, καλό θα είναι να τον δώσει με… κορδελάκι, διότι περισσότερα δεν πρόκειται να βρει.

Τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που έγιναν της… μόδας τις τελευταίες μέρες θα ήταν ένα υπέροχο ποσό για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού, αλλά είπαμε: δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Μόνο προσφυγές και παίκτες που είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον Παναθηναϊκό για να δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται και τα χρήματά τους να μπαίνουν στην ώρα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ