Ολυμπιακός : Θα λείψει αν φύγει, αλλά κανείς δεν βοηθάει με το ζόρι

Ολυμπιακός : Θα λείψει αν φύγει, αλλά κανείς δεν βοηθάει με το ζόρι

Για την αξία του Οτζίτζα δεν διαφωνούν ούτε οι… απέναντι, το ζήτημα όμως είναι ότι στον «πόλεμο» δεν μένουν μόνο όσοι μπορούν αλλά πρωτίστως όσοι θέλουν.

Το πάρε-δώσε στον Ολυμπιακό δεν έχει ακόμη αρχίσει. Υπάρχουν ήδη έξι ερυθρόλευκοι στην έξοδο (Καπίνο, Καρσελά, Ζντιέλαρ, Μπεν, Μίλιτς, Εμενίκε), υπάρχουν ήδη και μεταγραφικές υποθέσεις που «τρέχουν» (Χατζισαφί) αλλά ακόμη δεν έχουν «κλείσει» με την βούλα.

Το θέμα αυτή τη στιγμή που αναμφίβολα έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα για το πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας δεν είναι άλλο από τον Οτζίτζα.

Ο Βέλγος μέσος είναι αναμφίβολα ένας από τους ποιοτικότερους παίκτες που διαθέτει ο Ολυμπιακός, κάτι που παραδέχονται άλλωστε ακόμη και οι «απέναντι». Ο Οτζίτζα που ήρθε το καλοκαίρι μετά την επίμονη προσπάθεια του Χάσι και αποτέλεσε βασικό μέλος της ομάδας που κατάφερε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Παίκτης που με την κλάση του στη μεσαία γραμμή έχει κάνει την διαφορά σε ουκ ολίγα φετινά ματς των Πειραιωτών. Και είναι απολύτως λογικό στον Ολυμπιακό να μην θέλουν να σκέφτονται την προοπτική της αποχώρησης του από την ομάδα μέσα στον Ιανουάριο.

Παίκτης που και ο Τάκης Λεμονής υπολογίζει σε αυτόν, παρότι στα τελευταία ματς δεν τον είχε στους παίκτες που δεν έβγαιναν με τίποτα από το βασικό σχήμα.

Μπορεί η παρουσία του στο τελευταία διάστημα να μην είναι στα ίδια επίπεδα με αυτή που μας συνήθισε, ειδικά το καλοκαίρι αλλά και στο πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος, όμως πρόκειται αναμφίβολα για ποδοσφαιριστή που στον «πόλεμο» για την κατάκτηση του τίτλου θέλεις να έχεις.

Η ουσία όμως είναι πως στον «πόλεμο» δεν μένουν μόνο όσοι μπορούν αλλά πρωτίστως όσοι θέλουν.

Στην ιστορία του Μπεν, είχα αναφέρει, πως «όποιος δεν θέλει φεύγει», και μπορεί η προσφορά του Μπεν με αυτή του Οτζίτζα να μην συγκρίνεται καν, η ουσία όμως παραμένει ίδια.

Σε έναν δεύτερο γύρο που προβλέπεται «πολεμικός» ο Ολυμπιακός χρειάζεται «πολεμιστές» που θέλουν να δώσουν τις «μάχες» και να βγουν νικητές. Χρειάζεται παίκτες που και θέλουν και μπορούν βεβαίως.

Αν τελικά ο Οτζίτζα επιμείνει στην αποχώρηση του και αν βεβαίως έρθει η πρόταση από το εξωτερικό που θα καλύψει τους πρωταθλητές (Πόρτο, Σπόρτινγκ ή κάποια άλλη ομάδα) τότε ναι μεν ο Ολυμπιακός θα χάσει έναν ποδοσφαιριστή που θα του λείψει, από την άλλη όμως θα χάσει έναν παίκτη που δεν ήθελε να συνεχίσει να είναι μέλος του.

Μήπως είναι καλύτερο να τον κρατήσει με το ζόρι, συμβόλαιο άλλωστε έχει που «τρέχει» και πλουσιοπάροχο μάλιστα, και να μην είναι «εδώ» ο Οτζίτζα; Είναι αλήθεια πως το περιστατικό με την ληστεία αναστάτωσε την οικογένεια του και τον ίδιο με αποτέλεσμα να έχει ήδη φύγει για το Βέλγιο η σύζυγος του.

Τι επιλογές έχει ο Ολυμπιακός και ο κάθε Ολυμπιακός όταν ένας ποδοσφαιριστής του, έστω και από τους καλύτερους, σωστά ή λάθος δεν έχει καμία σημασία, δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα;

Και όλα αυτά όχι σε μια χρονιά σαν όλες τις άλλες που ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού «καθαρίζοντας» από νωρίς το πρωτάθλημα, αλλά σε μια σεζόν που όλοι είναι απέναντι του και μάλιστα διαφημίζουν πως έχουν την δύναμη να διαμορφώσουν υπέρ της ομάδας τους τα δεδομένα για τον τίτλο.

Σε τέτοιες μάλιστα συνθήκες επιλέγεις να έχεις μαζί σου αυτούς που θα «σκυλιάσουν» και θα τα δώσουν όλα για να νικήσουν τους πάντες. Παίκτες που και την ποιότητα έχουν και τη διάθεση κυρίως. Και ο Ολυμπιακός έχει τέτοιους παίκτες στο ρόστερ του και συνάμα έχει την ευκαιρία να τους αυξήσει μέσω των μεταγραφών τον Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ