Η ασπρόμαυρη διαιτητική χορωδία και οι… ερασιτέχνες

Η ασπρόμαυρη διαιτητική χορωδία και οι… ερασιτέχνες

Η παρουσία τριών πρώην αρχιδιαιτητών στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους Μίχελ, Τεβεκέλη και Σαραϊδάρη και το «άμεσο» αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης και στους δημοσιογράφους επιρροής Σαββίδη

Άλλες φορές γράφεται ειρωνικά, άλλες περιπαικτικά, άλλες με ειλικρινή απορία και άλλες απλώς ως παράθεση γεγονότων. Τρεις πρώην αρχιδιαιτητές έχουν βρει θέση στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Ο Λούμπος Μίχελ ως τεχνικός διευθυντής. Εντάξει, που έχει παραιτηθεί. Αλλά δεν έχει φύγει. Αλλά δεν κάνει μεταγραφές, τις οποίες όλοι οι ασπρόμαυροι ρεπόρτερ θα «χρεώσουν» στον Λουτσέσκου.

Ο Μάλαμας ο Τεβεκέλης. Αρχιδιαιτητής στα… καλά χρόνια. Τότε που ανέβαινε ο Βασίλης Γκαγκάτσης την ιεραρχία, ανέβαινε και ο «ομόσταυλος» Μάλαμας. Και οι δύο από Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν να κάνουν καριέρα και να ελέγχουν ουσιαστικά τα πιο ευαίσθητα «κουμπιά» της ΕΠΟ.

Και τελευταίος ο Σαραϊδάρης. Και αυτός «ομόσταυλος» των προαναφερόμενων. Σαλονικιός, έμπιστος βοηθός του επίσης προερχόμενου από τη συμπρωτεύουσα Κύρου Βασσάρα, ανελίχθηκε φτάνοντας και αυτός στις πύλες της ΚΕΔ και πλέον ανήκει στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ.

Ένα είναι σίγουρο, ακόμη κι αν δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά ότι έχει γίνει «έργο» από τους συγκεκριμένους στο ευαίσθητο κομμάτι της διαιτησίας. Ότι η γραμμή που δίνουν οι επιτελάρχες της διαιτησίας στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο είναι «μπετόν», γεγονός που αποδεικνύεται από τα «ρεπορτάζ» που κυκλοφορούν. Ρεπορτάζ με βαριές υπογραφές, τα οποία σφυρίζουν εδώ και κάναν χρόνο στον ίδιο σκοπό.

Η δουλειά έγινε από πάνω φυσικά, από εκεί που προέρχεται και η… μαγική χρυσόσκονη που έχει φέρει πιο κοντά όπως έλεγε η παλιά διαφήμιση όλες τις κάποτε επαναστατικές φωνούλες. Το χρήμα ρέει πλέον άφθονο από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είδε κι απόειδε και κατέληξε να δημιουργήσει ένα τεράστιο μιντιακό μαντρί. Στο ρόλο του βοσκού εναλλάσσονται διάφοροι, ωστόσο ο Μάλαμας έχει τον πρώτο λόγο. Αυτός διαβάζει στο ποίμνιο το καθημερινό ευαγγέλιο, που περιλαμβάνει όλο το ζουμί για τους ρέφερι, τις ενώσεις τους, την ΚΕΔ κλπ. Αυτός φροντίζει να αποστηθίσουν το… ποίημα οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ, οι οποίοι μετά σα χορωδία θα το επαναλάβουν στα «καυτά» άρθρα τους.

Το βλέπεις παντού το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα αν μπεις στον κόπο να ενώσεις τις τελίτσες. Να δεις δηλαδή ποιος είναι ποιος και με ποιους συνεργάζεται επαγγελματικά.

Και εκεί που στον ΠΑΟΚ έχουν προχωρήσει σε εντυπωσιακές «αναβαθμίσεις» του ελέγχου που ασκούν στα μέσα ενημέρωσης και στο δίκτυο που έχουν απλώσει, στο άλλοτε «ευαγγέλιο» της δημοσιογραφίας, στην εφημερίδα που φημιζόταν για την εγκυρότητά της πέφτουν σε αστείες ερασιτεχνικές γκέλες. Βέβαια για να τα λέμε όλα, δεν έχουν κάποιον Μάλαμα να τους ενημερώνει λεπτομερώς για τις εξελίξεις, οπότε τις δύσκολες μέρες αναγκάζονται να ψάχνουν στο διαδίκτυο καμιά είδηση που μπορεί να έχει ελληνική προέκταση και να την καταγράψουν.

Ετσι έπεσαν πάνω σε ένα διαιτητικό μπλογκ με αρκετούς ακόλουθους, το οποίο έκανε μια ψηφοφορία ανάμεσα στους αναγνώστες του για τον καλύτερο διαιτητή του 2017. Και φρόντισαν να μας ενημερώσουν κι εμάς τους αδαείς. Για να το κάνουν και λίγο πιο ενδιαφέρον το θέμα το πασπάλισαν με λίγες υπερβολές του τύπου «το καλύτερο διαιτητικό σάιτ του εξωτερικού» και ότι «μέλη του στο συγκεκριμένο σάιτ είναι διαιτητές απ’ όλο τον κόσμο»…

Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μπλογκ έχει όλες κι όλες 31 αναρτήσεις απ’ τον Οκτώβριο που άνοιξε, είναι μια λεπτομέρεια. Όπως προφανώς λεπτομέρεια είναι ότι συνολικά ψήφισαν καμιά 15αριά αναγνώστες όλοι κι όλοι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ