Superleague : O χρόνος δεν είναι σύμμαχος τον Γενάρη

Superleague : O χρόνος δεν είναι σύμμαχος τον Γενάρη

Υπάρχει όντως μια ομάδα με σχέδιο για τον Γενάρη. Προφανώς όμως δεν ήταν κάποια από τις… συνηθισμένες!

Ο Λεβαδειακός. Ναι, ο ταπεινός –και σε πολλούς αντιπαθής- Λεβαδειακός. Μια ομάδα που προφανώς στο οργανόγραμμα της δεν χωράνε καμία δεκαριά διαφορετικοί «τεχνοκράτες». Η μοναδική της Σούπερ Λιγκ, που δείχνει πως όντως ακολουθεί ένα πραγματικό σχέδιο εν όψει του Γενάρη.

Τι λέει το ρεπορτάζ από την Βοιωτία; Πως οι Πράσινοι έψαχναν για τρεις ποδοσφαιριστές στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ναι, έψαχναν δεν ψάχνουν. Γιατί τους βρήκαν, τους υπέγραψαν και πριν καν ανοίξει το «παράθυρο» της ενίσχυσης το κλείνουν με ικανοποίηση πως έκαναν τη δουλειά.

Το πρόγραμμα της ομάδας του Ζοσέ Ανιγκό: ΠΑΟΚ «εκτός» στις 6/1 για το πρωτάθλημα, και 10/1 «εκτός» η ρεβάνς κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Λογικά σε αυτό το ματς που είναι «πρόκριση» θα είναι σε θέση όλοι οι «νέοι» να ανέβουν στο… τρένο. Οι δύο εξ αυτών άλλωστε είναι από εκείνους που προφανώς θα χρειαστούν το μίνιμουμ της προσαρμογής. Μια ζωή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ο Ντιόγκο αλλά και ο Μαρκόφσκι που ήδη ανακοινώθηκαν. Πόσο να τους πάρει να συνηθίσουν στα νέα τους χρώματα…

Τι στόχο έχει ο Λεβαδειακός, στο άλλο μισό της σεζόν; Τον συνηθισμένο. Πρακτικά να σώσει την κατηγορία. Με το τέλος του πρώτου γύρου έχει +7 βαθμούς από την Κέρκυρα που σήμερα ακολουθεί τον Πλατανιά στο ασανσέρ του τρόμου. Και τους έχει και «εντός» τους Φαίακες, στον δεύτερο γύρο. Άρα λοιπόν η ομάδα του Γιάννη Κομπότη, ούτε… καίγεται για να είναι τόσο βιαστική, ούτε είχε κάποιο σοβαρό λόγο να τρέξει τα μεταγραφικά της θέματα από τόσο νωρίς.

Το έκανε όμως, και πριν ολοκληρωθεί το 2017 είναι έτοιμη για το 2018.

Ποια άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ, μπορεί να πει το ίδιο; Ποια από εκείνες που διεκδικούν το πρωτάθλημα ή έστω από εκείνες που ανησυχούν μην τους συμβεί να εμπλακούν στη μάχη της ουράς. Πιθανότατα καμία.

Σίγουρα πάντως όχι ο Ολυμπιακός που όπως φαίνεται θα κάνει τον Γενάρη… καλοκαίρι (καθώς ολοένα και αυξάνονται οι πιθανοί προς αποχώρηση, άρα αναπόφευκτα και οι αντικαταστάτες). Όχι ο ΠΑΟΚ που είναι ο άλλος με γεμάτο πορτοφόλι, αλλά που προς το παρόν δεν. Ούτε καν η ΑΕΚ που άνοιξε λογαριασμό με τον Μασούντ. Η δική της περίπτωση είναι διαφορετική. Κινείται, αλλά δίνοντας την εντύπωση πως δεν έχει την διάθεση για την «υπέρβαση» που θα καλύψει το χάντικαπ της ποιότητας στο ρόστερ, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Άλλα περίμεναν έπειτα από τα 9 εκατ ευρώ «έσοδα» της Ευρώπης. Άλλα συμβαίνουν ως εδώ. Ήταν πρώτος στόχος ο Ερνάνι για τα άκρα, αλλά μόλις η Πόρτο ζήτησε 350.000 ευρώ για δανεισμό ως το καλοκαίρι η κουβέντα ολοκληρώθηκε. ΟΚ μπορεί να βρει άλλον. Τον Ερνάνι όμως ήθελε.

Δεν είναι ο χρόνος σύμμαχος τον Γενάρη. Μέχρι να κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο θα έχει περάσει σχεδόν το 30% του προγράμματος που υπολείπεται στην Σούπερ Λιγκ. Τα τέσσερα από τα 15 ματς του δεύτερου γύρου. Αν οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο σε αυτό το χρονικό σημείο έχουν κατά νου το «πάρε-δώσε», τότε αναπόφευκτα θα φλερτάρουν με το λάθος.

Ειδικά για τον Ολυμπιακό, έχει αξία μια ιστορία από τα παλιά: Από τη σεζόν που έχασε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα. Τελείωσε τον πρώτο γύρο η ομάδα του Ζίκο στο -2 από τον Παναθηναϊκό και αυτό διότι τελευταία αγωνιστική έχασε από τον Άρη στο «Βικελίδης» (1-0). Τον Γενάρη θα διόρθωνε λάθη του καλοκαιριού –όπως για παράδειγμα ότι ξέχασε να πάρει αριστερό εξτρέμ παρότι έχασε Τζόρτζεβιτς και Λέτο-. Εκεί λοιπόν που όλοι είχαν το βλέμμα στην ενίσχυση; Χάθηκε επί της ουσίας ο τίτλος. Δύο εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μια λευκή ισοπαλία ανάμεσα στην Καβάλα. Οκτώ χαμένοι βαθμοί ως τις 24/1. Θυμάται άραγε κανείς αν μετά βοήθησε ο Χεσούς Ντάτολο που ήρθε από τη Νάπολι με δέλεαρ μια θέση στο ρόστερ της Αργεντινής για το Μουντιάλ, και κυβικά «κάνω τη διαφορά»;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ