Ρωσική Αρκούδα, εναντίον Τίγρεως, part ΙΙ

Ρωσική Αρκούδα, εναντίον Τίγρεως, part ΙΙ

Επανήλθε ο ΠΑΟΚ, επανέρχεται κι ο Κώστας Καίσαρης. Ο Σαββίδης μέσω του υπευθύνου επικοινωνίας, αφήνει στην άκρη Ολυμπιακό-ΠΑΟ και ξαναβάζει την ΑΕΚ στο κάδρο.

Μετά το Ρώσικη αρκούδα εναντίον Τίγρεως I, ήρθε και το δεύτερο μέρος.

Κι επειδή βέβαια ο Ιβάν ο Τρομερός δεν είναι εύκολο να μιλάει κάθε μέρα, μίλησε αντ’ αυτού, ο υπεύθυνος επικοινωνίας. Κι οι βολές που έριξε ο Κυριάκος Κυριάκος, ήταν προς μία και μόνο κατεύθυνση:

«Όλο αυτό το σύστημα δεν είναι μικρό, έχει ρίζες, μέσα εκφραστές και επικοινωνιολόγους. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ο αντίπαλός μας, στην διαδικασία εξυγίανσης. Το σύστημα αυτό έψαχνε να βρει κάποιον που να τον πατρονάρει. Το σύστημα ήταν ισχυρότερο από τους καθοδηγητές του. Άλλαξε πολλούς τα τελευταία 20 χρόνια. Ποτέ μια ομάδα δεν είναι αντίπαλος συνολικά. Είναι αντίπαλος στους στόχους. Δεν εκφράζεται ποτέ από μια ομάδα από τον ιδιοκτήτη της. Ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τον Παναθηναϊκό είχαμε πόλεμο. Ο στόχος της εξυγίανσης δεν είχε εχθρούς ομάδες, αλλά το σύστημα που ευνοούσε ανά περιόδους άλλες ομάδες.

Το σύστημα έχει ρίζες δεκαετιών και έχει δομές. Για αυτό το λόγο τα δικαστήρια τους χαρακτηρίζουν οργάνωση. Δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθούν σε μια σεζόν. Ο κύριος Γραμμένος είναι ένας πρόεδρος που θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίσει και αυτούς που τον θεωρούν αντίπαλο. Θα κάνει κάποια λάθη αλλά έχει ήθος».

ΟΙ βολές όπως προαναφέραμε είναι στοχευμένες 100%.

-Όταν ο Κ. Κυριάκος λέει, ότι σύστημα τα τελευταία 20 χρόνια ήταν ισχυρότερο από τους καθοδηγητές του, φωτογραφίζει ευθέως τον Θωμά Μητρόπουλο. Που επανήλθε στο ποδόσφαιρο εκ δεξιών του Δ. Μελισσανίδη.

-Όταν λέει ότι «το σύστημα ευνοούσε κατά καιρούς διάφορες ομάδες», μιλάει ευθέως για την περίοδο Βγενοπούλου-Πατέρα στον Παναθηναϊκό. Και χωρίς να υπερβάλλει, η να λέει ψέμματα. (Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι το πρωτάθλημα του 2010 τους το πήρε ο Παναθηναϊκός με τον Σπάθα στο Άρης-ΠΑΟΚ 2-0 με οκτώ κίτρινες και δύο κόκκινες)

-Επιμελώς αναφέρει «δεν ήταν ο Ολυμπιακός ο αντίπαλος μας στη διαδικασία της εξυγίανσης» και στη συνέχεια επανέρχεται: «Ούτε με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είχαμε πόλεμο».

-Όταν λέει «το σύστημα έχει ρίζες δεκαετιών και δομές», είναι σαφές που στοχεύει. Τι έχει να φοβάται σήμερα ο ΠΑΟΚ; Από το «σύστημα». δεν έχει μείνει στην ΕΠΟ και στο ποδόσφαιρο, ούτε κλητήρας. Αντιθέτως, η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει σε ποσοστό 50% συνιδιοκτησίας στην ΕΠΟ.

Ο Αλέξης Δέδες, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μετράει μέρες στην Ομοσπονδία, επειδή δεν τα βρίσκει με τον Γραμμένο, έχει υπηρετήσει και μέσω της ΕΠΟ και μέσω της Σούπερ Λιγκ, το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια. Τον Βάτσιο που έδωσε το πέναλτι στο Λαμία-ΑΕΚ και φώναζε ο ΠΑΟΚ, ότι πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά, δεν τον έβαλαν στους πίνακες ο Ολυμπιακός, η ο Παναθηναϊκός. Ούτε τον όρισαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το ποιος είχε λόγους να τον προστατεύσει, να επαναφέρει το συντομότερο δυνατό και να τον διατηρεί μάχιμο και ετοιμοπόλεμο, είναι ηλίου φαεινότερο. Ίσως γι αυτό τους ενοχλεί ο Δέδες. Αν κάποιος μιλήσει για εμφύλιο στην ΕΠΟ, θα είναι λάθος; Τον Δέδε ποιός τον τρώει; Και γιατί; Κι αυτός σίγουρα δεν μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός. Στον ΠΑΟΚ, με τη λήξη του πρώτου γύρου και τις διαιτησίες σε ΟΑΚΑ και Περιβόλια, επέλεξαν τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή της αντεπίθεσης. Αντί να απολογηθούν, βγήκαν στη κόντρα. Κατ αρχήν με τον ίδιο τον Σαββίδη και σε δεύτερη βερσιόν με τον Κυριάκο.

ΟΛΑ αυτά συμπίπτουν με τη σφαίρα στον Γραμμένο και τη φωτιά στο αυτοκίνητο της υψηλόβαθμου υπαλλήλου της Ομοσπονδίας, Ντέπυς Κοξένογλου. Είναι γνωστό στην πιάτσα και προφανώς και στον ΠΑΟΚ, ποιος είχε ενδιαφερθεί και είχε μεσολαβήσει για να προσληφθεί στην Ομοσπονδία. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που καθάρισε για να μην καρατομηθεί με την έλευση της νέας κατάστασης στην ΕΠΟ. Ενώ οι Παπανικολάου, Υφαντής, Φαρφαρέλης απολύθηκαν, η Ντέπυ άλλαξε πόστο. Η αναφορά του Κυριάκου «στις ρίζες δεκαετιών του συστήματος» ίσως είναι τυχαία.

ΕΙΝΑΙ εμφανές ότι από τη πλευρά του ΠΑΟΚ αυτή που έχει μπει στο κάδρο ενόψει του δεύτερου γύρου και της τελικής ευθείας της κούρσας για τον τίτλο είναι η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός χωρίς ερείσματα στα κέντρα αποφάσεων δεν ενοχλεί. Η ΑΕΚ αντίθετα στα μάτια τα δικά τους δείχνει επικίνδυνη.

ΟΣΟ για τον επίδοξο διάδοχο του Αλέξη Δέδε Ιάκωβο Φιλιππούση, κακώς τον χρεώνουν στον Κοντονή. Αλλού δίνει αναφορά και λογαριασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ με τη σφαίρα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, αν ήταν έτσι όπως θέλουν το εμφανίσουν, αυτός που την έστειλε, θα ταχυδρομούσε το φάκελο από τον Πειραιά;

Στη μουσική επιλογή Mark Knopferl-Brothers In

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ