Ολυμπιακός : Ένα μπαμ και… κάτω

Ολυμπιακός : Ένα μπαμ και… κάτω

Με την –διαφαινόμενη- παραμονή του Οτζίτζα Οφόε, ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μακριά από την ομάδα που θα κρατήσει την κορυφή (και) το 2018.

Ο Οτζίτζα Οφόε. Αυτός ναι, μπορεί και να είναι ο «Χ» στην εξίσωση του τίτλου για τον Ολυμπιακό. Ο καλός Οτζίτζα που εάν επιστρέψει στις εμφανίσεις του Αυγούστου και του Σεπτέμβρη αλλάζει αγωνιστικά τα «κυβικά» του Ολυμπιακού. Μια παράξενη μπάντα του… ενός, που κόβει, ράβει, δημιουργεί, σκοράρει, απελευθερώνει τον Κώστα Φορτούνη. Ο πιο πληθωρικός κεντρικός της Σούπερ Λιγκ, που κίνησε για MVP της όπως καλή ώρα πέρσι στην Πολωνία, και στην πορεία χάθηκε στην… μετάφραση.

Πολύ λογικά οι Ερυθρόλευκοι προσπαθούν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Και ακόμη λογικότερα τον θέλουν και ευχαριστημένο, γιατί σημασία έχει ο Βέλγος να παραμείνει με τη ψυχή του και με κίνητρο αγωνιστικό. Αν συμβεί; Τα είπαμε. Αν όχι; Τότε τα πράγματα αλλάζουν, σε σημείο που να αλλάζουν και οι συσχετισμοί στις μεταγραφικές ανάγκες του Γενάρη. Συνηθίσαμε στην εικόνα του Ταχτσίδη πλάι στον Ρομαό. Στην εικόνα δίχως τον Οτζίτζα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να μείνει και έτσι.

Τέλος πάντων, η ουσία είναι πως το θέμα αυτό πάει καλά όπως έγραψε από χθες βράδυ to10.gr. Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι ο διεθνής μέσος θα πάψει να δείχνει τάσης φυγής. Γύρισε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και το παιδί τους, μίλησε με τους διοικούντες, ήταν καλός στο σημερινό προπονητικό φιλικό με τους Νέους. Λογικά ο Ολυμπιακός θα φέρει εις πέρας με επιτυχία αυτή την ασυνήθιστη αποστολή. Και πατώντας πάνω σε αυτή θα πάει στο επόμενο. Στον τελευταίο «ουσιαστικό» κρίκο της αλυσίδας, για την 2018 ομάδα του.

Όπως έχουμε αναφέρει κατ επανάληψη, αυτός ο Γενάρης διαφέρει από τους προηγούμενους μιας και οι Πειραιώτες αποφάσισαν να αλλάξουν ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ τους, χωρίς όμως αυτό να αφορά τη… βιτρίνα τους. Τους 14-15 που θα «κάνουν τη δουλειά» του δεύτερου γύρου. Αν λοιπόν ο Οτζίτζα μείνει δεν αναμένεται καμία απώλεια πρώτης γραμμής. «Γεμίσματα» έρχονται, αδιάφοροι –ως επί το πλείστων- φεύγουν.

Τι λείπει; Ένας επιθετικός που θα μπορεί να γίνει κομμάτι της εξίσωσης του Οτζίτζα, του Φορτούνη, του Μάριν, του Καρίμ. Ένας «πλάγιος» που θα δημιουργήσει στο «ένας με ένας», που θα δώσει πλάτος στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό. Ένας… Μιραλάς για να το κάνουμε απλό, λιτό και κατανοητό. Κάποιος που θα μπορεί να λειτουργήσει βασικά ως winger, ή ακόμη και να σταθεί στην κορυφή της επίθεσης. Κάποιος που θα προστεθεί στους υπάρχοντες και δεν θα τους… τραβήξει στο περιθώριο.

Για αυτόν τον ποδοσφαιριστή ψάχνουν στο μεγάλο λιμάνι. Υπάρχει ήδη μια καταρτισμένη λίστα, λένε οι πληροφορίες. Υπάρχει και κάποιος συγκεκριμένος από μια «παραδοσιακή» για τους Ερυθρόλευκους αγορά που έχει ξεχωρίσει. Στην πραγματικότητα όμως αυτό το θέμα αποκλείεται να προχωρήσει πριν από τις 15 του Γενάρη. Και μεταξύ μας; Αν δεν τελειώσει με κάποιο τρόπο το θέμα του Κέβιν Μιραλάς, που όσο είναι «ανοιχτό» τόσο και θα αποτελεί πειρασμό. Έστω και αν ο Ολυμπιακός λέει την αλήθεια επικοινωνώντας ότι αυτή τη στιγμή δεν τρέχει κάτι με τον Βέλγο ο οποίος είναι στο στόχαστρο της Γαλατά Σαράι.

Για να επιστρέψουμε όμως από εκεί που ξεκινήσαμε. Μια καλή μεταγραφή είναι πλέον το δια ταύτα. Μια καλή μεταγραφή «επιθετικού». Αν οι Πειραιώτες σημαδέψουν σωστά, τότε μπορεί το φινάλε της διαδρομής να τους βρει στην ίδια θέση που βρίσκονται και τώρα. Στη γνώριμη. Στην κορυφή και μόνον εκεί…

ΥΓ. Ωραία φωτογραφία. Ακόμη καλύτερη όμως αν οι δύο τους ήταν συμπαίκτες…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ