Παναθηναϊκός : Χάνει σε ποιότητα, κερδίζει σε πάθος

Παναθηναϊκός : Χάνει σε ποιότητα, κερδίζει σε πάθος

Το πάρε - δώσε του Παναθηναϊκού στο μεταγρφικό παζάρι θα του στερήσει μπόλικη από την όποια ποιότητα είχε το ρόστερ του. Τώρα, όμως, είναι που υπόλοιποι πρέπει να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους.

Αγωνιστικά και ποιοτικά ο Παναθηναϊκός θα βγει ζημιωμένος από το πάρε – δώσε του Ιανουαρίου. Ο Μολέδο και ο Χουλτ ήταν πιθανότατα οι μεγαλύτερες σταθερές για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, γι’ αυτό είναι και οι ποδοσφαιριστές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση απ’ όλους τους υπόλοιπους. Αυτόματα η φυγή τους μειώνει κατά πολύ την ποιότητα του ρόστερ, όπως και την προσωπικότητα.

Αν αποχωρήσει και ο Χίλιεμαρκ, ο Παναθηναϊκός θα χάσει και ένα από τα χαφ που ξέρει μπάλα. Που μπορεί να παίξει ορθολογικά και που όταν είναι σε καλό φεγγάρι μπορεί να σου κάνει τη διαφορά. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, τον καλό Χίλιεμαρκ δεν τον είδαμε ποτέ στο τετράμηνο που πέρασε.

Οι υπόλοιποι που έφυγαν ή θα φύγουν, δεν αποτελούν πλήγμα και δεν δημιουργούν κενά. Ο Κουτρουμπής, σε άλλες εποχές, δεν θα έπαιζε ποτέ στον Παναθηναϊκό. Ένας μέτριος ποδοσφαιριστής, που το ταβάνι του είναι πολύ πιο χαμηλά από το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Ο Ρέις… πέρασε και δεν ακούμπησε, το ίδιο και ο Σιλά, που υπό κανονικές συνθήκες μπορεί να έδειχνε κάτι περισσότερο, όπως και ο Τσάβες. Για τον τελευταίο ανεβάσαμε μόνοι μας τον πήχη, χωρίς να φταίει ο Αργεντινός. Δεν ήταν ποτέ του πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής. Θέλαμε να βρούμε ένα σημείο αναφοράς και ήταν εύκολο να το κάνουμε με τον Τσάβες, που είναι Αργεντινός και πανηγυρίζει με πάθος. Από… τηγανίτα όμως, τίποτα.

Ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει χάνει σε ποιότητα, κυρίως από την αποχώρηση των Χουλτ, Μολέδο, Χίλιεμαρκ. Όμως κερδίζει άλλα στοιχεία. Όχι ικανά για να του δώσουν ένα σερί νικών (το πρόγραμμα είναι καλό για τον Παναθηναϊκό), αλλά απαραίτητα σε κάθε ομάδα. Πάθος και δυναμισμό θέλει να δει ο Ουζουνίδης. Που μαζί με τη δική του τακτική θα δώσουν επιτέλους στον Παναθηναϊκό μία ταυτότητα, που μέχρι σήμερα αγνοεί.

Ο Οικονόμου είναι παίκτης value for money, που λένε και στην Αμερική. Παίρνεις περισσότερα απ’ αυτά που πληρώνεις. Περιμένω, όμως, αντίδραση και από άλλους. Για παράδειγμα, θα δούμε περισσότερο τον Τζανδάρη και πρέπει επιτέλους να αποδείξει γιατί κάποτε είχε γίνει ντόρος με το όνομά του, όταν έφυγε από τον ΠΑΟΚ για τον Ολυμπιακό. Περιμένω απ’ τον Ινσούα να αρπάξει την ευκαιρία, απ’ τον Χατζηγιοβάννη να αφήσει πίσω του τις δικαιολογίες και να καταλάβει πως δεν θα είναι για πάντα ο μικρός.

Ο Παναθηναϊκός που θα δούμε από το 2018 θα είναι διαφορετικός σε ορισμένα πρόσωπα, όμως θα πρέπει να είναι διαφορετικός και σε νοοτροπία. Να καταλάβουν επιτέλους που βρίσκονται και για ποια ομάδα αγωνίζονται. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία, ο Παναθηναϊκός θα ζήσει κι άλλες βραδιές όπως η ντροπιαστική στη Λαμία. Κι αν έρθουν ξανά τέτοιες βραδιές, θα χάσει και τον άνθρωπο που κόντρα σε όλους και σε όλα το παλεύει ακόμα. Τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ