Τους παίκτες πρώτα!

Τους παίκτες πρώτα!

Για να είναι πετυχημένος ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναπάρει πρωτάθλημα .Αν μπορεί να το κάνει αυτό φτιάχνοντας τώρα και σπουδαία ομάδα, ακόμα καλύτερα…

Καλές ομάδες είναι αυτές που μαζεύουν συμπάθειες. Πετυχημένες ομάδες είναι αυτές που μαζεύουν τίτλους. Ο Ολυμπιακός είναι πετυχημένη ομάδα. Για φέτος το βλέπω πιο εύκολο να εξακολουθήσει να είναι πετυχημένη ομάδα από το να είναι καλή. Κι όταν λέω καλή εννοώ να είναι όπως μέχρι σχετικά πρόσφατα την είχαν συνηθίσει οι οπαδοί του.

Κλίμα που έχει φαγωθεί το καλοκαίρι δύσκολα βγάζει ανθούς και βλαστάρια μέσα στον χειμώνα. Για να είναι πετυχημένος ο Ολυμπιακός πρέπει να ξαναπάρει το πρωτάθλημα. Αν μπορεί να το κάνει αυτό φτιάχνοντας και σπουδαία ομάδα μέσα στον χειμώνα θα είναι μεγάλη μαγκιά. Επειδή το καλοκαίρι έγιναν λάθη σχεδιαστικά είναι εξαιρετικά δύσκολο όταν η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη να διορθωθούν και να αλλάξει η ομάδα αγωνιστικό πρόσωπο σε τέτοιο βαθμό που να γίνει αγνώριστη. Βελτιώσεις παίρνει να γίνουν αλλά όλα έχουν ένα όριο.

Δεκτή βέβαια και η άλλη άποψη: Αδιαφορούμε για τους τίτλους και πάμε να φτιάξουμε ομάδα από την αρχή. Θεωρώ ότι στον Ολυμπιακό προτιμούν να καταπιούν ένα μαγκάλι κάρβουνα παρά να ενστερνιστούν μια τέτοια άποψη. Αν τελικά προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή αυτές τις μέρες όπως είναι πολύ πιθανό πάει να πει πως έχουν αποφασίσουν να πάρουν ένα σημαντικό ρίσκο: να συνδυάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την δημιουργία μιας νέας ομάδας.

Το ρίσκο συνίσταται στο ότι αυτοί οι δυο στόχοι δύσκολα συνδυάζονται ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει και ο προπονητής πρέπει να τα μάθει όλα από την αρχή ενώ η μάδα μπαίνει στο πούλμαν για να πάει στην Λάρισα. Ο Οσκαρ Γκαρσία είναι νέος και φιλόδοξος με πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό. Θα του πάρει κάποιο χρόνο να μάθει πρόσωπα και γράμματα.

Αν μάλιστα αποφασιστεί να είναι αυτός που θα έχει τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές τότε αυτές θα γίνουν αναγκαστικά την τελευταία στιγμή. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Με τόσα που έχω γράψει για τις επιλογές και την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του Ολυμπιακού επί Λεμονή θα ήταν αστείο να επιχειρηματολογήσω τώρα υπέρ της καλά και σώνει παραμονής του. Προφανώς το θέμα Γκαρσία δεν έσκασε τελευταία στιγμή.

Το ψάξιμο θα είχε ξεκινήσει από νωρίτερα και η πρόθεση να αντικατασταθεί ο Λεμονής θα είχε εκδηλωθεί νωρίτερα. Νωρίτερα έχουν παρθεί και κάποιες αποφάσεις σχετικά με αυτούς που θα φύγουν και αυτούς που θα επιδιωχτεί να έρθουν. Επειδή λοιπόν πετυχημένες ομάδες είναι εκείνες που παίρνουν τους τίτλους , ο Ολυμπιακός γαϊδουροδένοντας για προπονητή πρέπει να μην χρονοτριβήσει στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Ο Λεμονής αν τελικά αντικατασταθεί αφήνει την ομάδα πρώτη. Το μέγα ζητούμενο για οπαδούς και διοίκηση είναι να παραμείνει εκεί. Η μεταγραφική ενίσχυση είναι ο καλύτερος δρόμος για να πετύχει τον στόχο. Ετσι λύνονται και τα χέρια του προπονητή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ