Γκέραρντ : Μια νύχτα που νοιώθεις τυχερός που έχεις ζήσει

Γκέραρντ : Μια νύχτα που νοιώθεις τυχερός που έχεις ζήσει

Ένα από τα καλά της δουλειάς είναι η συναναστροφή με ανθρώπους που ξεχωρίζουν. Όχι μόνο για την επιτυχία στο επάγγελμα τους αλλά για την ποιότητα τους ως άνθρωποι.

Είναι από τα καλά της δουλειάς. Ένα χόμπι για τον περισσότερο κόσμο να είναι επάγγελμα για σένα. Να βρίσκεσαι στα γήπεδα για να καλύψεις τους αγώνες, να ταξιδεύεις με τις ομάδες, να ζεις από κοντά προετοιμασίες, να είναι η καθημερινότητα σου συνυφασμένη με αυτή της ομάδας που καλύπτεις το ρεπορτάζ της.

Να γνωρίζεις ανθρώπους που αποτελούν είδωλα για τον κόσμο, να μιλάς με σπουδαίους αθλητές και προπονητές. Να έχεις την δυνατότητα να αποτελέσεις τον «κρίκο» ανάμεσα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές και το κοινό που «διψάει» για ενημέρωση.
Η συναναστροφή με ανθρώπους του αθλητισμού είναι αλήθεια πως σε βοηθάει και σένα. Να καταλάβεις από μέσα καταστάσεις, αρκετές φορές να απομυθοποιήσεις πράγματα που οι «έξω» δεν κατανοούν.

Σου δίνει την δυνατότητα να ζήσεις από κοντά και σπουδαίους αθλητές και προπονητές που δεν διακρίνονται μόνο για τις επιτυχίες τους στον επαγγελματικό τομέα αλλά και για την ποιότητα τους ως άνθρωποι.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό φαντάζομαι γιατί αυτός ο πλατύς πρόλογος. Δεν υπήρξα ποτέ ρεπόρτερ ΟΦΗ, ούτε γνώριζα προσωπικά τον Ευγένιο Γκέραρντ. Η επαφή μου με τον σπουδαίο Ολλανδό εξαντλείται σε λίγες ώρες μια βραδιά το μακρινό πια 2006.

Εκείνον τον Μάιο που ο Ολυμπιακός έπαιζε τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Ηράκλειο και ως απεσταλμένος της εφημερίδας που δούλευα βρέθηκα για να καλύψω το γεγονός. Το βράδυ της παραμονής του τελικού τα έφερε η τύχη να βρεθώ σε παρέα μαζί με τον Ευγένιο Γκέραρντ. Να κατεβάζουμε τα κρασιά και να μας λέει ιστορίες. Για τον αγαπημένο του ΟΦΗ, την λατρεμένη του Κρήτη και τις προβλέψεις του για το ποδόσφαιρο μας. Το ελληνικό, το δικό του ποδόσφαιρο.

«Γειά μας Ολυμπιακάκια» φώναζε σε κάθε γουλιά που κατέβαζε, με μένα να τον τσιγκλάω για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για τους ερυθρόλευκους.
Μια βραδιά που ανέλπιστα, λόγω της παρουσίας του χαρισματικού Γκέραρντ, εξελίχθηκε σε αξέχαστη. Μια βραδιά που νοιώθεις τυχερός που έχεις ζήσει. Με έναν άνθρωπο που θαύμαζες από μακριά και αυτές οι λίγες ώρες που βρέθηκες τυχαία δίπλα του σε έκαναν να χαρείς που δεν χρειάζεται να απομυθοποιήσεις. Το αντίθετο μάλιστα.

Υ.Γ. Μας τελείωσε λοιπόν το θέμα του Όσκαρ Γκαρσία μετά την διάψευση των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Ένα θέμα που ήρθε αναμφίβολα σε περίεργο τάιμινγκ, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου και την ώρα που το ματς που έρχεται στη Λάρισα θα είναι πραγματικά ζόρικο. Η ουσία βεβαίως είναι πως παρά τις πληροφορίες από την Ισπανία ο Λεμονής συνεχίζει να κρατάει το «τιμόνι» της ομάδας. Κερδίζοντας τελικά κόντρα στα… προγνωστικά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς το Όσκαρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ