Παναθηναϊκός: Τα σημαντικά τρίποντα για τη σωτηρία

Παναθηναϊκός: Τα σημαντικά τρίποντα για τη σωτηρία

Έπειτα από τη διακοπή για τις γιορτές άπαντες έχουν επιστρέψει στη βάση τους και ετοιμάζονται να μπουν ξανά στη μάχη της Superleague.

Επιστροφή στη δράση το προσεχές Σαββατοκύριακο για τις ομάδες της Superleague. Μετά τη ραστώνη των διακοπών για τις γιορτές άπαντες έχουν επιστρέψει στη βάση τους και ετοιμάζονται να μπουν ξανά στη μάχη της επίτευξης των στόχων που έχουν θέσει. Άλλοι τον τίτλο, άλλοι την Ευρώπη, άλλοι μια καλή θέση στην τελική κατάταξη και άλλοι τη σωτηρία.

Στους τελευταίους δυστυχώς ανήκει και ο Παναθηναϊκός. Μπορεί για το μέγεθος, την ιστορία και τους οπαδούς του να ακούγεται ως κακόγουστο αστείο ή και κακοήθεια, αλλά είναι η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο σύλλογος από την ημέρα που τον εγκατέλειψε ο Γιάννης Αλαφούζος. Οι πράσινοι βαθμολογικά απέχουν από τη γραμμή του υποβιβασμού μόλις πέντε πόντους. Θα πρέπει επομένως για να μην έχουν πρόβλημα στο τέλος της σεζόν, να πάρουν τα τέσσερα πιο εύκολα παιχνίδια που έχουν στην έδρα τους με ομάδες που αυτήν τη δεδομένη στιγμή που μιλάμε, βρίσκονται σε αντίστοιχη ή χειρότερη θέση από αυτούς βαθμολογικά. Ποια είναι αυτά;

Πρώτο αυτό της προσεχούς Κυριακής κόντρα στον ουραγό Πλατανιά. Το τριφύλλι επιβάλλεται να κερδίσει τους Κρητικούς και να επιστρέψει στις νίκες μετά την 9η αγωνιστική, όταν είχε επικρατήσει στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακό. Έκτοτε αγνοεί την επιτυχία, αφού εκτός από κάποιες ισοπαλίες ηττήθηκε σε όλα τα υπόλοιπα. Μετά την Κυριακή σημαντικά παιχνίδια είναι αυτά που θα διεξαχθούν την 18η αγωνιστική κόντρα στους Φαίακες, την 20η αγωνιστική κόντρα στον Παναιτωλικό και την 23η αγωνιστική κόντρα στη νεοφώτιστη Λαμία. Οι τέσσερις αυτές εντός έδρας αναμετρήσεις αν συνδυαστούν με νίκες για τον Παναθηναϊκό θα τον πάνε στους 28 βαθμούς, αριθμός που λογικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οδηγεί στη σωτηρία. Καλό θα ήταν να βρει και κάποιους βαθμούς ακόμα έτσι ώστε να αποκτήσει το απαραίτητο μαξιλαράκι στην απευκτέα περίπτωση που υποστεί αφαίρεση βαθμών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα ειδικών συνθηκών, οι οποίες θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο μετά τον Ιανουάριο, με τις αποχωρήσεις έμπειρων ποδοσφαιριστών, οπότε καλό θα ήταν να κοιτάξουν όλοι την αλήθεια κατάματα για να μην μπουν σε περιπέτειες. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη, τα νέα παιδιά που θα πέσουν στα βαθιά και θα κληθούν να σηκώσουν το βαρύ φορτίο της σωτηρίας χρειάζονται συμπάθεια και κατανόηση για τα όποια λάθη τους και ο κόουτς να νιώθει ότι οι φωνές των αγνών φιλάθλων είναι μαζί του, σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δίνει εδώ και τόσο καιρό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ