Ολυμπιακός – Χίμκι: Πρόσφερε χαμόγελα και ελπίδες για τη συνέχεια

Ολυμπιακός – Χίμκι: Πρόσφερε χαμόγελα και ελπίδες για τη συνέχεια

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Χίμκι και παρά τα προβλήματα έδειξε πως έχει τις λύσεις που θέλει και ο Σφαιρόπουλος

Ο Ολυμπιακός είναι από τις ομάδες που ξέρεις πως θα αντιδράσει όταν στραβώνουν τα πράγματα. Φοβερή η αυταπαρνηση των Πειραιωτών, η οποια έχει φέρει τον κόσμο στο πλευρό τους. Ελάχιστοι στην Ευρώπη στέκονται στα πόδια τους χωρίς τον βασικό τους ηγέτη. Ο Ολυμπιακός λοιπόν παίζει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Ε και;

Έχει τόσο στιβαρά στεγανά που δεν κοιτάει απουσίες. Το σημαντικό φέτος είναι πως διαθέτει ένα γεμάτο ροστερ, με ποιοτικούς ξένους, παρότι του λείπει ένας από αυτούς.

Η αλήθεια είναι ότι καιρό έχω να δω τους «ερυθρολευκους» με τέτοιας πάστας ξένους. Που παίζουν για το σύνολο, μακριά από βεντετισμούς και εννοείται χωρίς να τους νοιάζει το στατιστικό τους.

Να πούμε όμως και κάτι για τον Σφαιρόπουλο; Έδωσε η ομάδα του δύο παιχνίδια, με Μακάμπι και Κιμκι. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε δύο διαφορετικές εικόνες. Στο Ισραήλ δάγκωνε και ζούσε για την άμυνα, στο ΣΕΦ ήταν κυρίαρχος.

Και αυτό είναι δουλειά του προπονητή που έχει οριοθετησει κατάλληλα τον προγραμματισμό του και έχει πραγματοποιησει με τους συνεργάτες του ιδανικό σκάουτινγκ και στις δύο αναμετρήσεις.

Το 4/4 έγινε από τον Ολυμπιακό και συνεχίζει. Το καλύτερο σενάριο για την ομάδα του Πειραιά που στην ήττα από τον Παναθηναϊκό έπεσαν όλοι να την φάνε. Έτσι είμαστε σαν λαός εξάλλου. . Προτρέχουμε και είμαστε ανυπόμονοι.

Είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου έχει γεμίσει προσδοκίες και χαρά στον κόσμο της ομάδας, την ώρα που δεν έχει κάνει ακόμα μια ολκληρωμενη προπόνηση. Ο Σπανούλης θα προσπαθήσει την Παρασκευή να μπει σε αυτές.

Ακόμα δεν έχει παίξει με επαφές και δεν βιάζεται να μπει. Έχει ελπίδες για τον Άρη στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν θα τον πιέσει κανείς να το προλάβει.

ΥΓ. Το ξύλο που έχει φάει ο Σβεντ δεν λέγεται. Σκόραρε από την περιφέρεια και είχε 1/8 δίποντα. Ευχή και κατάρα για κάθε ομάδα ο Ρώσος. Απορώ πως.. αντέχει με την τρέλα του ο Μπαρτζώκας.

ΥΓ1 Χαρείτε όσο μπορείτε τον Νικολα Μιλουτινοφ. Γιατί εάν συνεχίσει έτσι και με αυτούς τους ρυθμούς, τότε η επόμενη σεζόν θα τον βρει στο ΝΒΑ και στην αγκαλιά του Πόποβιτς.

ΥΓ2 Το μεγαλύτερο κέρδος του Σφαιρόπουλου είναι ότι διαρκώς βλέπει διαφορετικους πρωταγωνιστές. Χτες ο αφανης ήρωας της ομάδας του ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Έπαιξε παντού. Από το «2» μέχρι και το «4».

ΥΓ3 Φοβάμαι με την επιστροφή του Σπανούλη, μην χαλάσουν οι ισορροπίες. Έχει καταμεριστεί καλά ο χρόνος, οι γκαρντ ανεβάζουν ρυθμούς και η ομάδα έχει την ταυτότητα της. Όπως στις προσθήκες, έτσι και στις επιστροφές, διαταράζεται η ηρεμία τέτοιων συνόλων.

ΥΓ4 Προτάσεις έρχονται διαρκώς στα γραφεία του Ολυμπιακού. Η αγορά σκανάρεται για τα καλά. Απλά δεν προκύπτει παίκτης με μεγάλο κασε να ξέρετε και όχι κάποιος που θα έρθει απλά για να γίνει προσθήκη. Δεν βιάζεται κανείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ