Το αφεντικό τρελάθηκε

Το αφεντικό τρελάθηκε

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει γιά τη Κυβέρνηση και τους χριστουγεννιάτικους μποναμάδες που μοίρασε. Με το ένα χέρι αρπάζει μέσω της φορολογίας και των περικοπών τα χοντρά και με το άλλο, δίνει μιά φορά το χρόνο, ψιλά.

ΔΗΛΑΔΗ, αυτός ο… λακαμάς ο λαός, θα περιμένει ένα χρόνο; Προφανώς. Για να φωνάξει, δεν φωνάζει. Για να διαμαρτυρηθεί, δεν διαμαρτύρεται. Για να βγει στους δρόμους, δεν βγαίνει. Θα περιμένει λοιπόν μέχρι τα Χριστούγεννα, του 2018, με απλωμένο το χέρι. Για το ότι προαιρείσθε. Σαν τους ζητιάνους. Για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης κι ότι άλλο ήθελε προκύψει.

Αν βέβαια, είναι ο Αλέξης πρωθυπουργός. Το καλό παιδί. Για να ξαναμοιράσει λεφτά. Αν είναι ο Κυριάκος, θα πάρουνε από τα τρία το μακρύτερο. Οι Έλληνες τα ανέχονται όλα. Σαν τα υποζύγια. Φόρτωσε τον γάιδαρο. Δεν πρόκειται να αντισταθεί. Να γκρινιάξει. Να διαμαρτυρηθεί. Να σε κοιτάξει στραβά. Τίποτα. Έτσι και οι Έλληνες. Οκτώ χρόνια τους πηδάνε κι αυτοί δεν βγάζουνε άχνα. Κι ενώ τους έχουνε ξεπατώσει, τους δουλεύουνε κι από πάνω, ψιλό γαζί. Ότι δήθεν τους κάνουνε δώρα.

Μέρες τζόγου κατά παράδοση οι γιορτινές Από τα λαχεία και την αθώα «31», μέχρι το μπαρμπούτι και βάλτε να πάνε, πήγανε. Για το καλό του χρόνου. Ιδού λοιπόν, που δεν μοιράσανε λεφτά μόνο τα τυχερά παιχνίδια. Λεφτά μοίρασε και η Κυβέρνηση. Ο ίδιος ο Αλέξης αυτοπροσώπως, ανακοίνωσε για δεύτερη χρονιά, το περιβόητο επίδομα, κοινωνικής αλληλεγγύης. Λες και τα δίνει από τη τσέπη τού. Λες και ακούς τους πλανόδιους μικροπωλητές, που φωνάζουνε, «τ αφεντικό τρελάθηκε» και τα έβαλε όλα στη φτήνια.

Πράγματι, όλες αυτές τις μέρες έβρεχε συνέχεια λεφτά:
-Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης στους αναξιοπαθούντες.
-Έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης. Από τέσσερα κατοστάρικα σε άνεργους νέους 18-24 ετών.
-Από εξίμισι, κατοστάρικα σε εργαζόμενους στις πλημμυροπαθείς περιοχές.
-Ειδικό κοινωνικό μέρισμα στους κατοίκους των νησιών, λόγο αναπροσαρμογής ΦΠΑ.
-Τζακ ποτ στη φορολοταρία. Δέκα εκατομμύρια τη παραμονή των Χριστουγέννων.

ΩΡΑΙΟ το κόλπο τους. Με το ένα χέρι παίρνουν από τις τσέπες ( μέσω της φορολογίας και των περικοπών) τα χοντρά και με το άλλο, δίνουν δίκην ελεημοσύνης τα ψιλά. Μπαξίσι. Όταν από τη 1η του νέου έτους πέφτει λεπίδι. Όταν αυτά τα επιδόματα, δεν φτάνουνε ούτε για ζήτω. Αυτό, όμως που κάνει εντύπωση, είναι η αναλγησία τους. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό. «Δεξιοί», «αριστεροί» που απαρτίζουν τη Κυβέρνηση.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τον Καμμένο Νο2 των ΑΝΕΛ; Αυτόν που για δύο-τρεις ώρες είχε χρηματίσει και Υπουργός. Μέχρι που πήρανε χαμπάρι κάτι αναρτήσεις του, για το Άουσβιτς και τον ξηλώσανε. Ο εν λόγο Δ. Καμμένος λοιπόν, έχει πει τη μεγάλη κουβέντα: «από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα κατοστάρικο το μήνα ο εγγονός, για να πίνει φραπέ, προτιμώ, να το πάρω εγώ το κατοστάρικο σαν κράτος να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».

Άλλο τρόπο δηλαδή για να βρίσκει κατοστάρικα, η κυβερνώσα Αριστερά, πέραν της υφαρπαγής της σύνταξης του παππού, δεν έχει. Κι επειδή παρά την υφαρπαγή του ΕΚΑΣ, δουλειά στον εγγονό δεν βρήκαν, η ερίτιμος δεσποινίς Αχτσιόγλου, του δίνει χαρτζιλίκι τέσσερα κατοστάρικα. Για να συνεχίσει να πίνει φραπέ. Κι αυτό τα βαφτίζουν ξεδιάντροπα, «αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος».

Αυτή τη κουτοπονηριά, την βαφτίζουν ξεδιάντροπα πολιτική και Αριστερή μάλιστα. Σε ανάμνηση του δώρου του Χριστουγέννων, δίνουν «δώρα». Θεωρώντας τους πολίτες ιθαγενείς, που θα τους ξεγελάσουν με χάντρες και μπιχλιμπίδια. Και τους ξεγελάνε. Αυτό είναι βέβαιο. Ο υπερήφανος ελληνικός λαός, τα αποδέχεται τα ψίχουλα. Σαν τους ζητιάνους στο μέτρο. «Ό,τι έχετε ευχαρίστηση. Πάσα προσφορά δεκτή. Δέκα λεπτά. Είκοσι λεπτά».

Έτσι κι ο Έλληνας. Ότι του δίνουνε, απλώνει το χέρι και το παίρνει. Κι είναι κι ευχαριστημένος από πάνω. Να τον πηδάνε έντεκα μήνες και τον δωδέκατο να τον χαϊδεύουνε. Να παίζουνε απαξάπαντες θέατρο. Να υποδύεται ο Αλέξης τον Αη Βασίλη και οι Έλληνες τα μικρά παιδιά. Αυτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ