Ο Τσιόδρας εκπροσωπεί την Ελλάδα που θα έπρεπε να είχαμε…

Ο Τσιόδρας εκπροσωπεί την Ελλάδα που θα έπρεπε να είχαμε…

Ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή σε μια χώρα ακατάλληλη. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας είναι για την Ελλάδα η πρώτη «νίκη» κατά του COVID-19.

Φέρτε την εικόνα στο μυαλό σας. Ένας κλασσικός Ελληνάρας να «μπαίνει» καθημερινά στα σπίτια μας μέσω των τηλεοράσεων και να μας ενημερώνει για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας.

Με τον κόσμο σε καραντίνα στα σπίτια του, τα μαγαζιά κλειστά, την κυκλοφορία επί της ουσίας να απαγορεύεται, τον τρόμο της διασποράς του ιού που δεν ξέρουμε ακόμη πως τον αντιμετωπίζουμε. Με τον Πρωθυπουργό, όπως και άλλοι ηγέτες στην Ευρώπη όπως ο Μακρόν, να μιλάνε για «πόλεμο με αόρατο εχθρό» και για «συντρίμμια».

Σκεφτείτε να πρέπει λοιπόν ένας κλασσικός Ελληνάρας να ανακοινώνει κάθε μέρα νέα κρούσματα και θανάτους. Να πρέπει να ενημερώνει τον κόσμο που κλεισμένος στα σπίτια του αγωνιά για το αύριο. Πως θα υπάρξει αύριο, αν θα μπορέσουμε, έστω σε 2 μήνες από τώρα, να βρούμε ξανά την ζωή μας όπως ήταν πριν.

Μην πάτε πολύ μακριά, θυμηθείτε στην προηγούμενη Κυβέρνηση την εικόνα του Υφυπουργού Υγείας, κ. Πολάκη με το τσιγάρο στο χέρι να δίνει συνεντεύξεις Τύπου, να την «πέφτει» σε δημοσιογράφος, γενικότερα να έχει ένα στυλ «μάτσο».

Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, δεν τον ξέρω, δεν συμφωνώ με τα πιστεύω και τις πρακτικές του, αλλά αν μη τι άλλο η συμπεριφορά του δεν προβλέπεται για τέτοιου είδους καταστάσεις. Βεβαίως μπορεί ο άνθρωπος να μην είχε το ίδιο στυλ σε τέτοιες τραγικές στιγμές ή μπορεί να μην εμφανιζόταν καν στο προσκήνιο όπως συμβαίνει τώρα.

Δεν μας ενημερώνει άλλωστε ούτε ο Υπουργός, ούτε ο Υφυπουργός Υγείας. Μας ενημερώνει ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή. Ο κ. Τσιόδρας είναι πραγματικά ευλογία για την Ελλάδα σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή που περνάει και η χώρα μας.

Ο άνθρωπος βεβαίως ήταν ευρέως γνωστός για την δουλειά του στον χώρο του, όλοι οι υπόλοιποι τον μαθαίνουμε τώρα και το κυριότερο παίρνουμε κουράγιο από την ηρεμία του, τον καταρτισμένο και απλό λόγο του και πρωτίστως την σοβαρότητα που τον διακρίνει.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπροσωπεί την Ελλάδα που θα έπρεπε να έχουμε. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση η παρουσία του σε ένα τόσο κομβικό σημείο αλλά…

Η ουσία είναι πως ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας είναι για την Ελλάδα η πρώτη «νίκη» κατά του COVID-19. Και προφανέστατα δεν είναι μόνο αυτός που δίνει τον αγώνα για να περιοριστεί στην χώρα μας η πανδημία, όλη του η ομάδα είναι αυτή που ξεχωρίζει.

Πάνω από όλα είναι σημαντικό πως στην Κυβέρνηση ακολουθούν αυτά που τους λένε οι ειδικοί, με πρώτο τον κ. Τσιόδρα, και δεν ασχολούνται με μικροπολιτικές τέτοιες πολύ δύσκολες στιγμές.

Κανείς δεν ξέρει που θα μας βγάλει αυτή η ιστορία με τον κορωνοϊό, όλοι ελπίζουμε να νικηθεί γρήγορα ο ιός και να βρούμε σύντομα όλοι την καθημερινότητα μας.

Είναι σημαντικό πάντως για μένα, και νομίζω και για πολύ κόσμο, να ξέρω πως άνθρωποι σαν τον Σωτήρη Τσιόδρα κρατάνε τις τύχες των ζωών μας στα χέρια μας.

Χρειάζεται βεβαίως και όλοι μας να κάνουμε αυτά που πρέπει και να μην συμπεριφερόμαστε σαν… Ελληνάρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ