Ωχ αδερφέ, ας κάτσουμε λίγο ακόμα μέσα…

Ωχ αδερφέ, ας κάτσουμε λίγο ακόμα μέσα…

Καλό το μπάσκετ, καλός ο Ολυμπιακός και οι μεταγραφές, όμως αυτήν την στιγμή καθόμαστε μέσα για να προστατέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ημέρα «δεν θυμάμαι ειλικρινά ποια είναι» μέσα στο σπίτι. Πόσες φορές έχουμε πει μεταξύ μας «τι ωραία θα ήταν να μην τρέχω σαν τον Βέγγο και να μείνω λίγο σπίτι για να ξεκουραστώ»;

Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στο σημείο να πω ότι δεν μπορώ άλλο μέσα.
Όπως και να έχει, για το καλό των δίπλα μας, μένουμε σπίτι, σε καραντίνα, και περιμένουμε να φύγει μακριά αυτή η πανδημία. Όχι για αυτούς που μας το επιβάλλουν, αλλά για αυτούς που αγαπάμε και μας έχουν ανάγκη.

Μακάρι να τα καταφέρουμε, να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε άλλες πληγές να γιατρεύουμε.
Αυτό το διάστημα παλεύουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τους πατεράδες μας, τις μανάδες μας, την γιαγιά, τον παππού, τον φίλο μας που έχει χρόνια προβλήματα υγείας.

Κατανοητό. Σε ποιον αρέσει να κάθεται μέσα και να είναι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους; Σε κανέναν..

Εάν όμως δεν το κάνουμε για αυτούς, για ποιους θα το κάνουμε;

Ειλικρινά αυτές τις μέρες έχω γίνει έξαλλος με τον ωχαδερφισμό αρκετού κόσμου. Ειδικά η εικόνα των αυτοκινήτων στα διόδια με έκαναν να απαυδήσω. Τι είναι μωρέ; Διακοπές; Ρεπάρα για την εξοχή;

Γελούσα με έναν συνάδελφο όταν ακούσαμε τον απίστευτο τον τύπο που έλεγε ότι πηγαίνει σε μία πόλη επαρχίας για να πάρει τον υπολογιστή του, γιατί ξεκίνησε δήθεν η εξεταστική της σχολής του, έχοντας τιγκάρει όλο το αυτοκίνητο με πράγματα και εννοείται με 4 άτομα μέσα σε αυτό.

Τι να πεις. Ευθιξία ρε παιδιά. Τουλάχιστον τους τα χάλασε ο καιρός και έβρεξε αυτό το χρονικό διάστημα.

Είμαι από τους ανθρώπους που αυτό το διάστημα έχω καθίσει μέσα και έχω αναπληρώσει ύπνο που μου έλειπε τόσο καιρό. Ταυτόχρονα άφησα την τηλεόραση (άντε είδα λίγο Master Chef), άνοιξα το youtube, άκουσα μπόλικη μουσική, χαλάρωσα με παλιούς αγώνες, παρακολούθησα και δυο τρεις σειρές στο Netflix.

Γενικότερα σας προτείνω να ανοίξετε ένα καλό βιβλίο, να καθίστε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, βόλτα τον σκύλο σας (όχι την γάτα και το καναρίνι ρε διάολε), video κλήσεις, χαλάρωμα. Όσα γενικότερα δεν μπορείτε να κάνετε τόσο καιρό.

Ψυχραιμία πάνω από όλα. Όταν βγαίνουμε έξω βάζουμε την μάσκα μας (ή το φουλάρι γιατί δεν υπάρχουν μάσκες), γάντια, με τα αντισηπτικά μας και τα απαραίτητα συμπράγκαλά μας. Επιστρέφοντας στο σπίτι, πλένουμε χέρια πάνω κοντά στα 20 δευτερόλεπτα, αερίζουμε τα ρούχα μας, προσέχουμε γενικότερα.
Σε όλους μας λείπει ο αθλητισμός. Δεν καταλαβαίνω αυτήν την στιγμή το λόγο για να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις.

Ή να το πούμε διαφορετικά; Ή θα να ξεκινήσουν τώρα (που δεν είναι εφικτό) ή ποτέ. Πως θα μπει ένας αθλητής να αγωνιστεί μετά από τόσες μέρες που το κορμί του είναι μετά από τέτοια αγωνιστική παύση; Δεν συζητάμε καν την απερισκεψία της Ευρωλίγκας να θέσει σε κίνδυνο τους αθλητές του Ολυμπιακού και να τους ζητήσει αρχικά να ταξιδέψουν στην Λομβαρδία. Και ας το… γύρισε μετά με το Βερολίνο.

Μετά από καιρό συντάσσομαι απόλυτα με απόψεις όπως αυτή του Τζέιμς ή του Ντιλέινι. Δυστυχώς δεν υπάρχει πια λόγος για να μπουν οι παίκτες και πάλι στο παρκέ. Εκτός εάν οριστεί, μία μίνι προετοιμασία και μετά επιστρέψουν σε δράση.

Στην τελική αυτό είναι άδικο για ομάδες που ήταν σε φόρμα. Ξεκινάει από τον ίδιο παρονομαστή η Αναντόλου Εφές με την Βιλερμπάν ας πούμε. Κομματάκι άδικο έτσι…

Οι ομάδες είναι δεδομένο πως έχουν γυρίσει σελίδα και κοιτούν την επόμενή τους μέρα. Ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, γιατί να έρθουν κάποιοι άλλοι. Ταυτόχρονα θα έχουμε αναγκαστικά οικονομικό ντόμινο εξελίξεων καθώς έχουν χαθεί έσοδα από χορηγούς και εισιτήρια, που από την άλλη σεζόν θεωρώ δεδομένο ότι τα μπάτζετ θα είναι μειωμένα ανεξάρτητα με το brand name της ομάδας.

Θα τα συζητήσουμε όλα αυτά στην πορεία. Μέχρι τότε, καθίστε λίγο ακόμα σπίτι, συντροφιά με το «10», διαβάστε μας και ελπίζουμε να σας κρατάμε καλή παρέα…

ΥΓ. Κλείνω με δύο διαφορετικά υστερόγραφα. Θέλω την δική σας γνώμη. Τι θα κάνατε αν ήσασταν στην θέση του Μπερτομέου;

ΥΓ2 Από τους πιο αληθινούς ανθρώπους για μένα ο Γιώργος Μπόγρης. Για τον χαρακτήρα του έχω μόνο καλά λόγια να πω. Μου αρέσει που αφού μένει σπίτι, κάνει κάτι διαφορετικό. Ανεβάζει διαρκώς βίντεο μέσω του youtube και ψυχαγωγεί τον κόσμο.
Το τελευταίο του βίντεο αξίζει να το δεις. Μπορεί να βοηθήσει εσένα ή τους τριγύρω σου. Δείτε τι λέει για το «doctor next to me». Μια διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσα από την οποία μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνήσει ανά πάσα στιγμή με κάποιον ειδικό με βιντεοκλήση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ