Ολυμπιακός: Μπορεί να δώσει καλές λύσεις η εγχώρια αγορά

Ολυμπιακός: Μπορεί να δώσει καλές λύσεις η εγχώρια αγορά

Υπάρχουν περιπτώσεις στην αγορά της Σούπερ Λιγκ που μπορούν να αποδειχθούν σημαντικές στο πλάνο του νέου Ολυμπιακού.

Υπό νορμάλ συνθήκες η μεταγραφολογία θα είχε αρχίσει να «παίζει» για τον Ολυμπιακό σε πολύ έντονο ρυθμό. Όχι μόνο για τους παίκτες του που απασχολούν ξένους συλλόγους αλλά και για τους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδείξει εδώ και χρόνια πλέον πως είναι εξπέρ στον τρόπο με τον οποίο κινούνται στις μεταγραφές, έχουν ξεφύγει και σε αυτό το επίπεδο από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Οι διασυνδέσεις των ερυθρολεύκων με τους κορυφαίους μάνατζερ της Ευρώπης έχουν βάλει τον Ολυμπιακό σε τοπ επίπεδο.

Για αυτό άλλωστε βλέπουμε να έρχονται στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά και που πολύ γρήγορα μπαίνουν στο στόχαστρο ομάδων από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Τελευταίο τρανό παράδειγμα ο Ποντένσε.

Την ίδια ώρα σχεδόν μια 11αδα ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού τσεκάρονται από κορυφαίες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.

Εντυπωσιακό αλλά συνάμα και συνηθισμένο πλέον για τον Ολυμπιακό της Ευρώπης.

Οι ερυθρόλευκοι βεβαίως ξέρουν όλα αυτά τα χρόνια να εκμεταλλεύονται στο έπακρο και την εγχώρια αγορά.

Η περίπτωση του Γιώργου Μασούρα είναι το τελευταίο δυνατό παράδειγμα. Από τον Ιανουάριο του 2019 που ήρθε στον Πειραιά κατάφερε να μπει στα βασικά πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς και να αποτελεί έναν εκ των πρωταγωνιστών του φετινού εξαιρετικού Ολυμπιακού.

Τα νέα δεδομένα που μπήκαν στη ζωή μας με την επέλαση του κορωνοϊού «νεκρώνοντας» (ελπίζουμε προσωρινά) και το ποδόσφαιρο έχουν μπερδέψει για τα καλά τις συνήθειες. Πότε θα υπάρξει η μεταγραφική περίοδος ακόμη κανείς δεν το γνωρίζει με σιγουριά, όποτε και αν έρθει αυτή πάντως είναι σίγουρο πως στον Ολυμπιακό θα ασχοληθούν και με την εγχώρια αγορά. Και για άμεσα αλλά και για το μέλλον.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα δημοσιεύματα για τον Ινσούα, τον αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού που μένει ελεύθερος. Με τον Κούτρη τραυματία και τον Τσιμίκα στις μεταγραφικές λίστες Νάπολι, Ίντερ, Λέστερ και άλλων ομάδων όπως η Λίβερπουλ που γράφτηκε χθες στο εξωτερικό, είναι λογικό ο Ολυμπιακός να αναζητά επιλογές για το αριστερό άκρο της άμυνας του. Και ο Ινσούα είναι σίγουρα μια από αυτές που μπορούν να απασχολήσουν τους ερυθρόλευκους.

Είναι αλήθεια πως στο επιτελείο των ερυθρολεύκων έχουν ήδη ξεχωρίσει 3-4 ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένους από την αγορά της Σούπερ Λιγκ που τσεκάρονται και αξιολογούνται. Και που μπορούν κάλλιστα στην μεταγραφική περίοδο να αποτελέσουν στόχους του Ολυμπιακού.

Όλα βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν στην πορεία, αφού πρώτα μάθουμε πως θα εξελιχθεί στο αγωνιστικό επίπεδο η τρέχουσα σεζόν.

Σημαντικό και τι αλλαγές είναι πιθανές να προκύψουν στο υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, μια κουβέντα όμως που είναι πολύ πρόωρο να γίνει καθώς τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως (και στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου) αλλάζουν καθημερινά και επηρεάζονται σε τεράστιο βαθμό από τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις που έχει φέρει και στον αθλητισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ