Αν ο Ολυμπιακός σεβαστεί τον Παναθηναϊκό θα τον κερδίσει

Αν ο Ολυμπιακός σεβαστεί τον Παναθηναϊκό θα τον κερδίσει

Ο σεβασμός του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό είναι απαραίτητος το βράδυ του Σαββάτου για να μπουν οι βάσεις για ένα μεγάλο διπλό

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός παίζει το βράδυ του Σαββάτου στη Λεωφόρο. Είναι δυνατόν να συζητάμε σοβαρά πως παίζει ρόλο η συνολικά δραματική κατάσταση των «πρασίνων»;

Είναι το ντέρμπι των ντέρμπι, ότι δυσκολίες και αν αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός δεν έχουν την παραμικρή σημασία στα 90 λεπτά του αγώνα.

Είναι ο «αιώνιος» αντίπαλος, ακόμη και στα… τοπικά να βρίσκεται όταν τον βρίσκεις απέναντι σου οφείλεις να τον σέβεσαι! Με σεβασμό στην ιστορία του μεγάλου σου αντίπαλου, της ομάδας που υπάρχει για να υπάρχεις και αντίστροφα, οφείλεις να παίξεις και μόνο έτσι θα μπορέσεις να τον κερδίσεις.

Μπείτε λίγο στην ψυχολογία των «απέναντι» και θυμηθείτε οι παλιοί τα παλιά χρόνια του Ολυμπιακού. Εκείνη την μακρινή πια εποχή των «πέτρινων χρόνων» που ο Ολυμπιακός μη έχοντας την δυνατότητα να διεκδικήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα «ζούσε» για να κερδίζει τον Παναθηναϊκό.

Θυμηθείτε τώρα όλα αυτά τα 21 χρόνια που ο Ολυμπιακός σαρώνει στην Ελλάδα. Τι δίνει ζωή στους «πράσινους»; Μια νίκη επί του μεγάλου του αντίπαλου. Ξεχνάτε πως πανηγυρίστηκε το 0-1 με τον Παπαδόπουλο (στη μοναδική ήττα του Λεμονή από τον ΠΑΟ) αλλά και το 0-3 στο Καραισκάκη παρότι η διαφορά στη βαθμολογία ήταν διψήφια;

Ντέρμπι είναι και με την ΑΕΚ και με τον ΠΑΟΚ. Μεγάλοι σύλλογοι και αυτοί. Αλλά τα ντέρμπι των «αιωνίων» είναι άλλη κλάση. Είναι το κορυφαίο γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει.

Μια νίκη επί του ΠΑΟ πανηγυρίζεται διπλά και τριπλά από ότι κόντρα στους υπόλοιπους. Μια ήττα από τον ΠΑΟ «τρελάνει» σε υπερθετικό βαθμό. Αυτή είναι η αλήθεια, όσα χρόνια και αν περάσουν, σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται η μια ομάδα ή η άλλη. Ή και οι δύο.

Μπορεί λοιπόν οι «πράσινοι» να έχουν τα ζόρια τους, να κινούνται σε «τεντωμένο σχοινί» για την επιβίωση τους, την ύπαρξη τους στην κατηγορία που ανήκουν (εξαιτίας των τραγικών οικονομικών προβλημάτων) όμως παραμένουν ο Νο1 αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να δείχνει πως σιγά-σιγά βγαίνει από το… τούνελ του Σεπτεμβρίου που τον έφερε σε δύσκολη θέση, μπορεί να έκανε δύο πολύ σημαντικές νίκες με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ αλλά ακόμη έχει «ψωμί» για να βγάλει την σιγουριά όλων αυτών των χρόνων που τον χαρακτήριζε. Την σιγουριά της ομάδας που φοβούνται οι «απέναντι».

Για αυτό και ξαναλέω. Θα είναι πραγματικά «έγκλημα», το τέλειο «αυτογκόλ» αν ο Ολυμπιακός πάει στην Λεωφόρο με τουπέ. Με την μύτη ψηλά, με στυλ ανώτερου και εφησυχασμό βλέποντας το «δέντρο και χάνοντας το δάσος».

Ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος από έναν κανονικό Παναθηναϊκό χωρίς προβλήματα, όπως επιβάλλει η ιστορία του.

Ο Λεμονής είναι έξυπνος άνθρωπος και είμαι σίγουρος πως το κατανοεί. Το θέμα είναι να το περάσει σε όλους στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό αν σεβαστεί την ιστορία του και το μέγεθος του.

Αν δεν χάσει το «μυαλό» του από όσα ακούγονται και γράφονται, από την υπεραισιοδοξία των οπαδών του που απορρέει και από τα social.

Είναι το ντέρμπι των ντέρμπι. Και συνάμα μια μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίσουν την ανοδική πορεία και να στείλουν μήνυμα προς όλους. Να δείξουν πως το αφεντικό, ήταν, είναι και θα είναι ο Ολυμπιακός ότι και αν κάνουν οι «απέναντι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ