ΑΕΚ : Ο Μοράν πιο καθοριστικός από τον εξτρέμ

ΑΕΚ : Ο Μοράν πιο καθοριστικός από τον εξτρέμ

Η ΑΕΚ αγωνιστικά δείχνει στα καλύτερά της αλλά η κατάληξη της φετινής χρονιάς θα κριθεί και από τις μεταγραφές. Αυτές που ήδη έχουν γίνει και όχι εκείνες που αναμένονται.

Στο ματς απέναντι στον Παναιτωλικό το ένα από τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕΚ την περίοδο του Γενάρη πήρε τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά, με τον Σοτζέι Μασούντ να περνά ως αλλαγή και να κάνει μια σούπερ εμφάνιση. Η δεύτερη χειμερινή προσθήκη της Ένωσης, ο Έρικ Μοράν, έμεινε εκτός αποστολής, με τον Μανόλο Χιμένεθ να κρίνει πως είναι ανέτοιμος. Μεταθέτοντας έτσι το ντεμπούτο του Μοράν με τα κιτρινόμαυρα πιθανότατα για το παιχνίδι του Κυπέλλου, την Τρίτη.

Από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις θα σταθώ σε εκείνη του Ισπανού μέσου, παρότι δεν τον έχουμε δει να αγωνίζεται. Η ΑΕΚ αναγκάστηκε μετά τον τραυματισμό του Γιάκομπ Γιόχανσον να στραφεί στην αγορά για έναν μέσο που θα καλύψει το κενό του. Παίρνοντας τη θέση του Σουηδού στο rotation, ώστε να δώσει την ποιότητα που έλειπε από τον άξονα, καλύπτοντας ουσιαστικά δύο θέσεις. Αφού ο Γιόχανσον έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και ως «κόφτης».

Τα παραπάνω, η ΑΕΚ περιμένει να τα βρει στο πρόσωπο του Έρικ Μοράν. Ενός παίκτη που ο Χιμένεθ γνωρίζει καλά και που ξεχώρισε στη λίστα των μέσων που του παρέδωσε το τμήμα σκάουτινγκ. Ο Ισπανός έχει σίγουρα μεγάλο βάρος πάνω του, το οποίο μένει να φανεί κατά πόσο μπορεί να διαχειριστεί.

Το αν θα το πετύχει αυτό, εκτιμώ πως είναι κομβικό για τη συνέχεια της χρονιάς για την ΑΕΚ, ίσως μάλιστα περισσότερο και από την μεταγραφή του εξτρέμ που αναμένεται. Χωρίς, πάντως, να θεωρείται σίγουρη. Η Ένωση είναι ξεκάθαρο εδώ και καιρό πως «πονά» στον άξονα. Αφού οι Γαλανόπουλος, Κονέ, είναι περισσότερο δημιουργικοί χαφ και ο μοναδικός διαθέσιμος αμυντικός μέσος, ήταν μέχρι τώρα ο Σιμόες. Ο οποίος, δεν είναι σε θέση να παίξει σε όλα τα παιχνίδια, ειδικά σε μια χρονιά όπως αυτή με ματς ανά τρεις μέρες για την ΑΕΚ.

Το πόσο χρήσιμος θα φανεί λοιπόν στην Ένωση ο Μοράν και το πόσο επιτυχημένη θα κριθεί τελικά αυτή η μεταγραφή, είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ. Πάντα σε ότι έχει να κάνει με τη συνέχεια και κυρίως την κατάληξη της σεζόν.

Σίγουρα, η Ένωση χρειάζεται και έναν ακραίο. Διότι στη θέση των δύο εξτρέμ που αποχώρησαν (Πατίτο, Τρίστασον), δεν υπάρχει κανείς. Μπορεί ο Λόπες να δίνει λύσεις αγωνιζόμενος εκεί, ο Μπακασέτας να είναι ένας παίκτης που είναι σε θέση να κάνει ματς όπως απέναντι στον Παναιτωλικό, όμως κανείς τους δεν είναι ακραίος. Μόνο ο Κλωναρίδης διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά που θα επιτρέψουν στον Χιμένεθ να παρουσιάσει μια πιο ορθολογική ενδεκάδα, με κανονικά εξτρέμ στη σύνθεσή της, όμως η μέχρι τώρα εικόνα του 25χρονου άσου είναι απογοητευτική.

Ωστόσο παρά το κενό που δεδομένα που υπάρχει στα άκρα και δη στην αριστερή πλευρά, ίσως για τη φετινή ΑΕΚ η επιτυχία ή όχι της προσθήκης του Μοράν, να είναι πιο σημαντικό ζήτημα. Με τον Ισπανό να είναι μια μεταγραφή της οποίας η αποτελεσματικότητα μπορεί να κρίνει πολλά. Περισσότερα και από το κενό που υπάρχει στα αριστερά και ίσως… παραμείνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ