Ισως να μην έχω προσέξει τόσο καλά τον Νέλσον Σεμέντο…

Ισως να μην έχω προσέξει τόσο καλά τον Νέλσον Σεμέντο…

Χωρίς να αμφισβητώ την αξιοσύνη των υπεύθυνων για τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς της «μεγάλης κυρίας» αναρωτιέμαι πόσο καλύτερος θα είναι ο Σεμέντο από τον Κουαρδάδο που καλύπτει τη θέση αυτή γυρίζοντας από καθαρός εξτρέμ δεξιός μπακ-χαφ.

Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τις ποδοσφαιρικές αρετές του Νέλσον Σεμέντο. Μια χαρά παίκτης είναι ο πορτογάλος δεξιός μπακ. Δυσκολεύομαι πάντως να βρω προπονητή που θα έσκιζε τα ρούχα του για να τον φέρει στην δική του ομάδα. Πιο συγκεκριμένα τώρα. Μου είναι αδύνατο να καταλάβω πως είναι δυνατόν η Γιουβέντους να δίνει Πιάνιτς, Ντε Σίλιο και είκοσι εκατομμύρια από πάνω για να πάρει από την Μπαρτσελόνα τον Σεμέντο.

Το γράφω καθαρά και ξάστερα και ψάχνω να βρω τι είδε ο Μαουρίσιο Σάρι, ο Πάβελ Νέντβεντ και δεν ξέρω ποιος άλλος που προχώρησε σε τέτοιου είδους μεταγραφή. Επαναλαμβάνω ότι ο Σεμέντο είναι καλός παίκτης. Με την διαφορά ότι δεν είναι τόσο καλός για να λείψει από την Μπαρτσελόνα. Δεν είναι (ας μην φαινόμαστε βλάστημοι) Ντάνι Αλβες. Είναι αμφίβολο αν υπερέχει του Σέρτζι Ρομπέρτο με τον οποίο εναλλασσόταν σε αυτή τη θέση κι ούτε μπορώ να διαβεβαιώσω ότι είναι καλύτερος από το Ντε Σίλιο που δόθηκε από την Γιουβέντους στην Μπάρτσα ως αντάλλαγμα.

Με την έννοια αυτή η ομάδα του Μέσι δεν χάνει τίποτα. Τουναντίον βάζει μια καλή εναλλακτική λύση στη μηχανή της με τον ιταλό μπακ. Ακόμα καλύτερα παίρνει την Πιάνιτς φιλοδοξώντας να της κάνει κάποιες δουλειές καλύτερα από ότι τις κάνει τώρα ο Ράκιτιτς και επιπλέον βάζει στα ταμεία της τα είκοσι πέντε εκατομμύρια. Δεν είναι τεράστιο το ποσό αλλά είναι πολύ σημαντικό στην προσπάθεια που θα κάνει να πάρει από την Ιντερ τον διακαή της πόθο Λαουτάρο Μαρτίνες. Με λίγα λόγια η Μπαρτσελόνα έκανε τη δουλειά της και με το παραπάνω.

Με τον Πιάνιτς στο ρόστερ της μπορεί να παραχωρήσει και κάποιο χαφ στην Ιντερ για να την δελεάσει και να πάρει τον ανερχόμενο αργεντινό. Η Γιουβέντους δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς κάνει. Χωρίς να αμφισβητώ την αξιοσύνη των υπεύθυνων για τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς της «μεγάλης κυρίας» αναρωτιέμαι πόσο καλύτερος θα είναι ο Σεμέντο από τον (32χρονο) Κουαδράδο που την καλύπτει τώρα, γυρίζοντας από καθαρός εξτρέμ σε θέση δεξιού μπακ-χαφ.

Τη μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι η Γιουβέντους έχει αποφασίσει αυτό το καλοκαίρι να τινάξει την μπάνκα στον αέρα μαζεύοντας την αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τόσο πολύ μάλιστα που να της περισσεύον παίκτες όπως ο Μίραλεμ Πιάνιτς και ο Ντε Σίλιο. Αντιληπτό ότι ακόμα και σε μια τέτοια περίπτωση είναι κομμάτι δύσκολο να ξεκολλήσεις από την Λίβερπουλ τον Αλεξάντερ Αρνολντ. Να ξηλώνεσαι όμως αλλά και να αδειάζεις το ρόστερ σου για το χατίρι του Σεμέδο δεν μπορών να το καταλάβω. Ισως να μην τον έχω προσέξει καλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ