Ευτυχώς που ξεμπέρδεψε από αυτήν την παρωδία

Ευτυχώς που ξεμπέρδεψε από αυτήν την παρωδία

Ο Ολυμπιακός επέλεξε ορθά να το πάει «Μέχρι Τέλους» την προηγούμενη σεζόν και ένα χρόνο μετά τα ίδια πρόσωπα τον δικαιώνουν απόλυτα.

Όταν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι πήραν την απόφασή τους πέρσι, περί αποχώρησής τους από την Basket League, προσωπικά ήμουν σύμφωνος 100%. Μέχρι τέλους και υπό αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μπλέκουν κι άλλο μ’ αυτήν την παρωδία που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα. Κανένας γυρισμός, όποιες και αν είναι οι συνέπειες αφού παίζουν με την νοημοσύνη όλων όσων αγαπάνε το συγκεκριμένο άθλημα. Και των ίδιων δηλαδή που έχουν επενδύσει τόσα λεφτά στον Ολυμπιακό.

Πέρασε από τότε περίπου ένας χρόνος, όμως στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε. Οι ίδιοι πρωταγωνιστές, χωρίς τον Ολυμπιακό στο Δ.Σ. αλλά και τι έγινε.

Άντε να καταλάβω ότι ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, είναι στα σχοινιά λόγω του κορωνοϊού. Δεν μπορεί να πει κανείς και το αντίθετο. Πως να κάνει κάτι τέτοιο.

Αλλά μετά και την γνωστοποίηση των σημερινών αποτελεσμάτων  του Δ.Σ. σε τεράστιο βαθμό οι πρόεδροι των Ερυθρόλευκων δικαιώθηκαν απόλυτα για την επιλογή τους πριν ένα χρόνο.

Απέναντι σε μία λίγκα που με το έτσι θέλω χρήζει πρωταθλητή, ο οποίος για τους… τύπους πετάει ένα λευκό έτσι για να λέμε πως κάτι έγινε (τελικά ομόφωνα, 13-1 ή 12-1 ήταν;), αλλά από την άλλη δεν ρίχνει ομάδες στην Α2! Που κρατάει με το έτσι θέλω τόσο τον Άρη όσο και τον ΠΑΟΚ, επειδή γνωρίζει ότι δεν έχει ελπίδες ύπαρξης, εάν λείψουν αμφότεροι από το προϊόν του.

Ποιος θα θελήσει τις δύσκολες εποχές που περνάμε λόγω του κορωνοϊού, να επενδύσει σε μία λίγκα που θα έλειπαν οι Ολυμπιακός, Άρης και ΠΑΟΚ; Μην ψάχνεστε γιατί ρητορικό ήταν το ερώτημα. Κανεις.

Από την άλλη, η ΕΟΚ, θα έπρεπε να το διπλοσκεφτεί και να μην υποστηρίξει την απόφαση του συμβουλίου. Εξάλλου εάν δεν δώσει το πράσινο φως δεν θα μπορέσει να βγει και κάτι επίσημο από αυτήν την ιστορία.

Για δείτε το λίγο. Εάν στην Α2 υπάρξουν ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, πόσο θα εκτοξευθεί η αξία της και πόσοι ενδιαφερόμενοι θα υπάρξουν για το προϊόν της δεύτερης κατηγορίας; Μήπως το τμήμα μάρκετινγκ (το ποιο;) της ομοσπονδίας να το πάρει αυτό υπόψιν του και να… τρίξει τα δόντια στον ΕΣΑΚΕ; Γιατί μιλάμε για άλλα ποσά…

Τροφή για σκέψη (sic).

Ας αφήσω στην άκρη την πλάκα και το χιούμορ γιατί με αυτά που βλέπουμε μόνο να αστειευτούμε με τους θιασώτες του περσινού 13-1 που συνεχίζουν να χορεύουν καρσιλαμά στον ρυθμό των σημερινών εξελίξεων.

Η ιστορία έδειξε περίτρανα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει φτάσει σε τέλμα. Ο απόλυτος ξεπεσμός. Δεν διαθέτει καμία αξιοπιστία πλέον. Απορώ πως θα μπορέσει να ορθοποδήσει με αυτήν την λογική και νοοτροπία.

Οι Αδερφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν την περσινή χρονιά να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο. Και αυτοί που θέλουν να συνυπάρξουν μαζί τους, κάνουν τα πάντα για να τους κρατήσουν σε αυτόν.

ΥΓ1 Ελάτε να είμαστε σοβαροί. Ποιες ομάδες από αυτές που υπάρχουν τώρα είναι ικανές να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21; Μου αρέσει που υπάρχει και το… σενάριο για 16! Ας βρεθούν 10 και είμαστε μια χαρά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ