«Μεταγραφή αεροδρομίου» μόνο του Μιραλάς!

«Μεταγραφή αεροδρομίου» μόνο του Μιραλάς!

Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης, αναλύει για to10.gr τις έως τώρα μεταγραφικές κινήσεις των ελληνικών ομάδων και εξηγεί γιατί ξεχωρίζει ο Μιραλάς.

Τι σόι μεταγραφές έχουν γίνει, ως τώρα, στην διάρκεια της χειμερινής περιόδου, από τις ΠΑΕ; Ναι μεν ο ειδικότερος σκοπός των ΠΑΕ είναι να ενισχύσουν την ομάδα τους. Φροντίζουν για τον εαυτό τους. ΄Όμως, γενικότερα για το ελληνικό πρωτάθλημα, τι λένε αυτοί οι παίκτες , που έχουν αποκτηθεί ή μετακινηθεί; Προσφέρουν κάτι στην παράλληλη ανάγκη, για να βελτιωθεί και η ποιότητα των όσων αγωνιστικών συμβαίνουν μέσα από τις ασβεστωμένες γραμμές;

ΕΧΕΙ διανυθεί το ένα-τρίτο της μεταγραφικής σεζόν. Υπάρχει πολύς χρόνος, για να έχουμε το συμπέρασμα. Γι΄ αυτό χρησιμοποιήσαμε, στον πρόλογο, το «ως τώρα». Οι πληροφορίες, οι φήμες, οι πιθανολογήσεις, τι νέα φέρουν; Μπορούμε να ελπίζουμε, ότι κάποια , λογικά από τις μεγάλες ΠΑΕ, να στείλει τους οπαδούς της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή «Μακεδονίας»;

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ έχουν πάει, ως και σήμερα, μόνο οι «ερυθρόλευκοι». Την περασμένη Κυριακή, για τον Κέβιν Μιραλάς. Αρα η επιστροφή του Βέλγου επιθετικού, που θα φορέσει την φανέλα «11» (με σπουδαία προϊστορία, γιατί ήταν ο αριθμός του πιο παραγωγικού ξένου παίκτη, που έχει αγωνιστεί στα ελληνικά γήπεδα, του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς), μπορεί να θεωρηθεί, ως η μοναδική πιο ποιοτική μεταγραφή, η οποία έχει γίνει ως τώρα στο πεδίο της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΜΙΡΑΛΑΣ ανήκει στην κατηγορία των παικτών, που θα προσφέρουν και στον λογαριασμό «αναβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος». Τό ‘χει αποδείξει και κατά το πριν από πέντε χρόνια πέρασμα του από τον Ολυμπιακό. Στο διάστημα, που παρεμβλήθηκε , αγωνίστηκε , με την πάντοτε έγκυρη, ως ποδοσφαιρική υπόσταση, Εβερτον και στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Παράλληλα με την καταγωγή του, όπου το Βέλγιο είναι ξανά, στα τελευταία χρόνια, μέλος της ποδοσφαιρικής ελίτ , στην γηραιά ήπειρο.

ΑΛΛΟΣ σαν τον Μιραλάς ή παραπλήσιος βρίσκεται στην λίστα των παικτών, που είναι ήδη καταγεγραμμένοι στη μεταγραφική λίστα του Ιανουαρίου; Από το εξωτερικό δεν έχει έλθει (ακόμη) κανένας. Οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κινούνται για να αποκτήσουν ένα ή και περισσότερα «δυνατά ονόματα». Η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης έχει έτοιμους , από την ρωσο-ουκρανική αγορά, τους Μάρσιο Αζεβέδο και τον Γεβγέν Χατσερίντι, ενώ «στο ακουστικό» αναμένει και η υπόθεση του «πράσινου» Ροντρίγκο Μολέδο. Ολοι αμυντικοί. Για το κατά πόσο ένας ή δύο, από αυτούς, μπορούν να προσθέσουν «σαντιγί στην τούρτα» του πρωταθλήματος και γενικά του ποδοσφαίρου μας, πρέπει να φανεί στην πράξη. Υπάρχουν δείγματα από τον Μολέδο, αλλά είναι ουσιαστικές οι διαφορές και οι βλέψεις, ανάμεσα στον τωρινό Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ να είχαμε κάνει αναφορά στην περίπτωση «Σοτζέι Μασούντ στην ΑΕΚ». Ο διεθνής Ιρανός πρόκειται για παίκτη με δεδομένη αγωνιστική αξία- ενισχυμένη από την έντονη προσωπικότητα και τον ηγετικό χαρακτήρα του. Αλλά πήγε στα Σπάτα, …όχι μέσω του αεροδρομίου, παρά οδικώς και από την διαδρομή με αφετηρία τη Νέα Σμύρνη. Οι δυνατότητες του γνωστές, με την φανέλα του Πανιωνίου έχουν κατατεθεί και στον χώρο του πρωταθλήματος. Επομένως όση ποιότητα του πιστώνεται, προς όφελος του ποδοσφαίρου, που τον φιλοξενεί, έχει ήδη καταμετρηθεί. Συνέχεια της θα είναι ό,τι έχει αρχίσει πλέον να δίνει με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Ο Μασούντ είναι εσωτερική μετακίνηση, ήτοι τα οφέλη θα έχουν να κάνουν με τον λογαριασμό «ΑΕΚ».

ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ να τοποθετήσουμε κάποιον δίπλα στον Κέβιν Μιραλάς, από τους παίκτες «του Ιανουαρίου», αυτός θα είναι ο Σοτζέι Μασούντ, βέβαια με τις διαφορές, που προαναφέραμε. Και θα περιμένουμε τα δύο επόμενα δεκαήμερα, για τσεκάρισμα των αποτελεσμάτων, που θα έλθουν από τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Από αυτούς τους δύο μπορούμε να έχουμε «κάτι σπέσιαλ», γιατί διαθέτουν και την απαραίτητη οικονομική ευρωστία, ταυτόχρονα με το «φορτσάρισμα», που πρέπει να κάνουν στην τελική ευθεία για τον τίτλο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ευθεία θα είναι , εκτός απρόοπτου (εξ αιτίας των σοβαρών απουσιών πρωτοκλασάτων τραυματισμένων στελεχών της, αλλά και της επιβάρυνσης με την ευρωπαϊκή σύγκρουση με τη Ντιναμό Κιέβου), η ΑΕΚ. Η οποία, πάντως, σύμφωνα με τελευταία δήλωση του Μανόλο Χιμένεθ «είμαστε καλυμμένοι, ακόμη κι αν δεν κάνουμε άλλη μεταγραφή». Αν δεν αρκεστεί στους Μασούντ και Μοράν, θα προστεθεί ένας ακραίος, είτε επιθετικός, είτε αμυντικός, από δεύτερο ράφι. Επομένως, ντε φάκτο, πως δεν πρέπει να περιμένουμε, από την «Ενωση» κάποια «μεταγραφή αεροδρομίου».

ΟΠΩΣ δεν θα έχουμε από τον τέταρτο της παρέας της εφετινής κορυφής, τον Ατρόμητο. Γιατί στο Περιστέρι έχουν βρει «το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν», είναι «οι δανεικοί». Και δεν φαίνεται, ότι ψάχνουν, προσπαθούν, για… τη μετακίνηση άλλου βράχου, σε είσοδο αιγυπτιακής πυραμίδας, ώστε να τους προκύψει «δεύτερος Αμρ Ουάρντα»! Είναι απόλυτα ευχαριστημένοι, νοιώθουν πλήρεις με «τον Φαραώ», που τους «δώρισε» ο Ιβάν Σαββίδης.

ΕΙΜΑΣΤΕ βέβαιοι, πως οι αναγνώστες του κειμένου θα αισθάνονται παράξενα όσο κι εμείς. Να γίνεται μια τέτοια αναφορά, για την επιθυμία, για την ανάγκη, πραγματοποίησης, μέσα στον Ιανουάριο, έστω άλλης μιας «μεταγραφής αεροδρομίου», όπως ήταν αυτή του Κέβιν Μιραλάς, και να μη υπάρχει πουθενά το όνομα «Παναθηναϊκός»… Ενός, που έχει συνηθίσει το ποδόσφαιρο μας , να τον ζει ως πρωταγωνιστή και στο μεταγραφικό τερέν. Οδυνηρή πραγματικότητα, που ασφαλώς ο αντίκτυπος της δεν περιορίζεται μόνο στον άξονα Κορωπί- Λεωφόρος Αλεξάνδρας, αλλά από τον Νότο ως τον Βορρά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ