Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος για την επόμενη σεζόν

Παναθηναϊκός: Ο κίνδυνος για την επόμενη σεζόν

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να γκρεμίσει μέσα σε λίγους μήνες ό,τι έχει χτίσει έως τώρα και μοιάζει να... πνίγεται σε μια κουταλιά νερό.

Ας κάνουμε μια υπόθεση: ο Παναθηναϊκός (ο Αλαφούζος συγκεκριμένα) αποφασίζει να μη συνεχίσει με τον Γιώργο Δώνη την επόμενη σεζόν, αλλά τον αφήνει να κοουτσάρει στα πλέι οφ. Τα πλέι οφ τελειώνουν στις 19 Ιουλίου και λίγες μέρες μετά ξεκινάει η προετοιμασία για την επόμενη σεζόν.

Άρα ο σύλλογος πρέπει να βρει προπονητή και αυτός μέσα σε δέκα μέρες να τρέξει σχεδιασμό και να πέσει απευθείας στα βαθιά. Ή να… του φορεθούν όλα όσα θα έχουν αποφασιστεί δίχως αυτόν: η προετοιμασία, τα φιλικά, οι μεταγραφές, τα πάντα. Εδώ δε μιλάμε, λοιπόν, μονάχα για το ενδεχόμενο του να χάσει – αδίκως – τη θέση του ο Δώνης. Αλλά… καίμε επί της ουσίας και τον επόμενο.

Δεν υπάρχει καμία ποδοσφαιρική λογική σε όσα καιρό τώρα κάνει ο Παναθηναϊκός. Στις 22 Φεβρουαρίου προέκυψε το θέμα προπονητή. Το άνοιξε ο ίδιος ο Δώνης. Και από τότε έχουμε μια ανακοίνωση… στάχτη στα μάτια περί στήριξης, δεκάδες διαρροές από τη μία και την άλλη πλευρά, μηδενική συνεργασία μεταξύ προπονητή και τεχνικού διευθυντή και έναν μεγαλομέτοχο που μοιάζει να περιμένει για να πάρει μια οριστική απόφαση και να την ανακοινώσει στους υπόλοιπους. Κι όλα αυτά, ενώ έχουν περάσει τρεις μήνες. Και κινδυνεύουν να περάσουν άλλοι δύο για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τον Δώνη, αν πιστέψουμε όσους λένε πως και τα πλέι οφ ίσως παίξουν τον ρόλο τους.

Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα περιμένει να δει αν ο Δώνης θα βάλει τον Ζαγαρίτη και τον Αλεξανδρόπουλο ή αν στα μέσα του καλοκαιριού η ομάδα θα παίξει καλό ποδόσφαιρο, για να αποφασίσει αν του κάνει ή όχι ο προπονητής. Λες και δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ήρθε. Λες και διαγράφονται όλα τα προηγούμενα και περιμένουμε δέκα παιχνίδια χωρίς ιδιαίτερο κίνητρο και με 35 βαθμούς Κελσίου στα κεφάλια των παικτών για να κρίνουμε τι είναι ο Δώνης (και ο κάθε Δώνης που θα ήταν στη θέση του).

Κοντεύει να μπει ο Ιούνιος και ο Παναθηναϊκός εκτός από το θέμα του προπονητή, δεν έχει λύσει βασικά ζητήματα μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Του έφυγαν τρία δεξιά μπακ και δεν έχει βρει κανένα. Έχει κάνει προτάσεις ανανέωσης σε παίκτες βασικούς και τις έχει αποσύρει. Έχει αποκτήσει έναν σέντερ μπακ που προορίζεται για βασικός, ενώ υπάρχουν ήδη δύο βασικοί σέντερ μπακ. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους δανεικούς, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τους Μολό, Μπεκ, Φάουστο. Και βάζει… βόμβα στα θεμέλια, αφήνοντας μετέωρο το θέμα του προπονητή.

Σαφώς και σε όλα τα παραπάνω παίζει ρόλο και μάλιστα σημαντικό το οικονομικό. Όμως θα πρέπει σε αυτό να παίζει ρόλο πρωτίστως η άποψη του προπονητή και εκείνος να έχει συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή. Διαφορετικό το οικοδόμημα θα γκρεμιστεί σαν χάρτινος πύργος. Όσο καλή δουλειά κι αν κάνουν ατομικά και ο ένας και ο άλλος.

Ο Ρόκα μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά στον ρόλο του, άλλωστε το απέδειξε και τον Γενάρη με τις μεταγραφές του Αγιούμπ και του Καρλίτος και το αποδεικνύει και τώρα όταν προσπαθεί να ψήσει παίκτες τύπου Αϊτόρ. Ο Δώνης λειτουργεί εξαιρετικά στον δικό του ρόλο, έχοντας εξελίξει την ομάδα, έχοντας μαζί του τους παίκτες και τον κόσμο.

Όμως αν συνεχίσουν να λειτουργούν ο καθένας μόνος του, τίποτα δε θα πετύχουν. Ή θα πρέπει να συνεργαστούν ή να χωρίσουν. Το συντομότερο δυνατό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ