Ο Παναθηναϊκός και το μαρτύριο του Σίσσυφου…

Ο Παναθηναϊκός και το μαρτύριο του Σίσσυφου…

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής (Αλαφούζος). Οτι ακυρώνεται μια προσπάθεια δυο ετών για να ξεκινήσει μια ίδια από την αρχή;

Με το καλό να μας έρθει ο Ντάνι Πογιάτος. Από χτες έχουν γραφτεί δεκάδες κείμενα επισημαίνοντας ότι ο 46χρονος προπονητής δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του. Οπου κι αν πήγε, δούλεψε σε ομάδες κάτω των 19 ετών. Αυτομάτως, όλοι καλούμαστε να καταλάβουμε ότι και στον Παναθηναϊκό -εφόσον τελικά υπογράψει- θα κουβαλήσει μαζί του αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα. Την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών και την ένταξή τους στην πρώτη ομάδα.

Εδώ αξίζει να γίνει μια επισήμανση. Είναι άλλο πράγμα να δουλεύεις με 19χρονους κι άλλο πράγμα να τους εντάσσεις στη πρώτη ομάδα. Ο Πογιάτος μέχρι τώρα έκανε την πρώτη δουλειά κι όχι την δεύτερη. Επίσης, είναι άλλο πράγμα να δουλεύεις με τους μικρούς κι εντελώς άλλο να δουλεύεις με τους μεγάλους. Να τους καθοδηγείς και να έχεις αποτελέσματα. Αυτό όμως το αφήνουμε στην άκρη γιατί ο Ισπανός κόουτς με την ομάδα της Ρεάλ έπαιρνε το πρωτάθλημα στην Ισπανία. Αρα ξέρει να κάνει πρωταθλητισμό. Γεννάται όμως ένα γενικότερο ερώτημα:

Δυο χρόνια τώρα, με τον Δωνη στον πάγκο του, τι ακριβώς έκανε ο Παναθηναϊκός. Δεν έφτιαχνε μια νεανική ομάδα προκειμένου σε λίγα χρόνια, αξιοποιώντας και τους ταλαντούχους παίκτες από την Ακαδημία, να ξαναγίνει πρωταγωνιστής στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Αυτό έκανε κι αυτό βρέθηκε σε φάση για να το ολκληρώσει φέτος ο Γιώργος Δώνης. Μια επίπονη πορεία που περασε από πολλές δυσκολίες, φάνηκε ότι τη χρονια που έρχεται ότι θα έδινε τους καρπούς της. Τώρα φεύγει ο αρχιτέκτονας της νεανικής ομάδας και φεύγουν αρκετοί από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Κι αφού γίνονται όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός φέρνει έναν προπονητή από την ομάδα Νέων της Ρεάλ και διαβάζουμε ότι αυτός ξέρει να δουλεύει με νέους και να βγάζει ταλέντα. Εδώ μιλάμε για μια σχιζοφρενική κατάσταση. Μα αυτά γινόταν στην ομάδα εδώ και δυο χρόνια. Κι εκεί που κορυφωνόταν αυτή η διαδικασία της δίνουν μια και “φτου και από την αρχή”! Ο Παναθηναϊκός σαν τον Σίσσυφο. Μόλις φτάνει κουβαλώντας την πέτρα στη κορυφή του βουνού, αυτή ξανακυλά κάτω και πάλι από την αρχή.

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής. Οτι ακυρώνεται μια προσπάθεια δυο ετών για να ξεκινήσει μια ίδια από την αρχή; Δεν μπορώ να βρω λογική εξήγηση σε αυτή την κατάσταση. Φαντάζομαι πως ούτε οι οπαδοί του τριφυλλιού μπορούν να βρουν. Ο Ντάνι Πογιάτος μπορεί να αποδειχτεί προπονητής θαύμα και να καταφέρει πράγματα πολύ σημαντικά. Εδώ εξετάζουμε την λογική που υπάρχει και οδήγησε στην διαφαινόμενη πρόσληψή του. Και λογική δεν μπορούμε να βρούμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ