Κι όμως, έρχεται η ώρα του Κώστα Φορτούνη!

Κι όμως, έρχεται η ώρα του Κώστα Φορτούνη!

Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μπορεί να μην είναι στη βασική εντεκάδα στην Τούμπα αλλά απαλλαγμένος πια από κάθε είδους δαίμονες έχει όλες τις προϋποθέσεις να επανέλθει όχι απλά ως χρήσιμος, αλλά ως απαραίτητος και πρωταγωνιστής.

Δεν αναφέρομαι στο παιχνίδι της Κυριακής στην Τούμπα. Εκεί -όπως δείχνουν τα πράγματα- ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάει με την συνταγή που καθιέρωσε τον τελευταίο μήνα πριν από την διακοπή. Με τον Καμαρά μπροστά από τους δυο αμυντικούς χαφ και πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Πορτογάλος δύσκολα χαλάει μια συνταγή που πετυχαίνει. Εδώ, όμως, πρόκειται για τον πιο χαρισματικό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και των ελληνικών γηπέδων.

Τον παίκτη που μπορεί κουβαλώντας την μπάλα να κάνει μέτρα μέσα στο γήπεδο και να την στείλει μέχρι τα δίχτυα αν δεν αφήσει αυτή τη δουλειά σε κάποιο συμπαίκτη του δίνοντας του την τελική πάσα.Η χρονιά κύλησε άσχημα για τον άτυχο αρχηγό του Ολυμπιακού. Θα κλείσει ευχάριστα όχι μόνο γιατί έτσι φαίνεται ότι θα κλείσει η χρονιά για την ομάδα του αλλά και γιατί ο ίδιος έχει τώρα τα περιθώρια να επανέλθει στην δράση και στις διακρίσεις.

Είναι σαφές ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού εκτίμησε λανθασμένα κάποιες καταστάσεις όταν έφτασε η ώρα της επιστροφής του στην αγωνιστική δράση. Συμβαίνουν αυτά όταν όλος ο κόσμος περιμένει από αυτόν να μπει και να κάνει αμέσως τα ίδια που έκανε πριν από τον τραυματισμό του. Ο Φορτούνης πίστευε ότι αρκεί να παίζει για να τα ξανακάνει, ο προπονητής του πίστευε ότι έπρεπε να βρει ρυθμό και μέσα από τις προπονήσεις για να τα ξανακάνει.

Κανείς δεν πίστεψε ότι αυτά που έκανε δεν χρειάζονται πια γιατί η ομάδα έχει αλλάξει τρόπο παιχνιδιού. Αλλωστε, ορισμένα από αυτά που έκανε ο Φορτούνης τα έκανε μέσα στο παιχνίδι ο Ποντένσε που τώρα δεν είναι στο ρόστερ. Λείπουν επομένως από το παιχνίδι των ερυθρολεύκων και τώρα στα πλέι οφ πρέπει να ξαναμπούν στην επιθετική φαρέτρα της ομάδας. Και δεν είναι μόνο τα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το κύπελλο και το Γιουρόπα Λιγκ.

Το πεδίο δόξης που ξεδιπλώνεται μπροστά στον Φορτούνη είναι μεγάλο και μπορεί να είναι λαμπρό. Φυσικά οι προοπτικές αξιοποίησής του δεν σχετίζονται με τη δυνατότητα κάθε ομάδας να πραγματοποιεί πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο αρχηγός των ερυθρολεύκων μπορεί να μην είναι -όπως δείχνουν τα πράγματα- στην βασική εντεκάδα στην Τούμπα αλλά απαλλαγμένος πια από κάθε είδους δαίμονες έχει όλες τις προϋποθέσεις να επανέλθει όχι απλά ως χρήσιμος, αλλά ως απαραίτητος και πρωταγωνιστής. Αυτό είναι κάτι που το επιθυμεί ο Μαρτίνς και θα το διαπιστώσει σύντομα ο… δυσανεκτικός Φαντ Σιπ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ