Στο «Μολινό» το Γουλβς-Ολυμπιακός, σε ουδέτερη χώρα το Final 8 του Europa League

Στο «Μολινό» το Γουλβς-Ολυμπιακός, σε ουδέτερη χώρα το Final 8 του Europa League

Η UEFA ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες τον ορισμό του Γουλβς-Ολυμπιακός στην έδρα των Αγγλων, αλλά και το Final 8, που αλλάζει τους όρους του Europa League και δίνει ελπίδες σε όλους.

Την ώρα που στην Ελλάδα ζούμε την εποχή που μια εθνική ομοσπονδία βάζει τρικλοποδιές στη μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η UEFA κινείται με σοβαρότητα και πλάνο, σχεδιάζοντας τη συνέχιση του Champions League και του Europa League. Και καθορίζοντας τους όρους διεξαγωγής των επαναληπτικών, αλλά και της ολοκλήρωσης των διοργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η UEFA αποφάσισε (χωρίς να είναι επίσημο ακόμη), οι επαναληπτικοί σε Europa League και Champions League να διεξαχθούν κανονικά στις έδρες των γηπεδούχων ομάδων. Εφόσον, βεβαίως, ληφθεί υπόψη τι ισχύει σε κάθε χώρα, ποια μέτρα λαμβάνονται και εάν επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος, δίχως να είναι απαραίτητη η καραντίνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σενάριο που ήθελε τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει τη Γουλβς σε ουδέτερο γήπεδο απομακρύνεται αισθητά. Ετσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι Ερυθρόλευκοι θα ταξιδέψουν στην Αγγλία στα μέσα Αυγούστου (σ.σ. δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία) και θα αντιμετωπίσουν τους «Λύκους» στην έδρα τους, το Μολινό. Χωρίς την παρουσία θεατών. Κάτι που αναμένεται να ισχύσει δεδομένα στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Από εκεί και πέρα, μία νέα συνθήκη προέκυψε σε ό,τι έχει κάνει και με τη διεξαγωγή των προημιτελικών του Europa League. Η διεξαγωγή Final 8 θεωρείται πλέον ως το επικρατέστερο σενάριο και σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από την UEFA. Η οποία, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η επιλογή της τελικής έδρας/χώρας, θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της φάσης των «16».

Ο λόγος; Η UEFA θέλει το Final 8 να διεξαχθεί σε ουδέτερη χώρα. Σε χώρα που δεν θα εκπροσωπείται στις 8 καλύτερες ομάδες του Europa League. Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί επί της Γουλβς, η Ελλάδα δεν έχει πιθανότητες να φιλοξενήσει το τουρνουά. Κάτι που θα μπορέσει να κάνει στο απευκταίο σενάριο της μη πρόκρισης των Πειραιωτών.

Η απόφαση της UEFA για Final 8, με μονά παιχνίδια νοκ άουτ, σε ουδέτερη έδρα, χωρίς την παρουσία οπαδών, είναι μια μοναδική ευκαιρία για… όλους να διεκδικήσουν το τρόπαιο. Μετά την πρόκρισή τους στους «8» του Europa League, θα χρειάζονται… δύο παιχνίδια έως τον τελικό και τρία για το τρόπαιο. Και ακριβώς επειδή πρόκειται για μονά παιχνίδια, τα πάντα είναι πιθανά. Για όλους. Και ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί εξαίρεση. Αρκεί, βεβαίως, να κάνει ακόμη μία υπέρβαση, παίρνοντας αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Γουλβς, στον επαναληπτικό του 1-1.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των «16» και τα αποτελέσματά τους: Μπασακσεχίρ – Κοπεγχάγη (1-0 το πρώτο ματς), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Γουλβς (1-1 το πρώτο ματς), Ρέιντζερς – Λεβερκούζεν (1-3 το πρώτο ματς), Bόλφσμπουργκ – Σαχτάρ (2-1 το πρώτο ματς), Ίντερ – Χετάφε (δεν έχει διεξαχθεί κανένα από τα δύο παιχνίδια), Σεβίλλη – Ρόμα (δεν έχει διεξαχθεί κανένα από τα δύο παιχνίδια), Άιντραχτ – Βασιλεία (0-3 το πρώτο ματς), ΛΑΣΚ Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ(0-5 το πρώτο ματς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ