Ολυμπιακός : O Γκαρθία βάζει… ιδέες και ο Μιραλάς εφαρμογές

Ολυμπιακός : O Γκαρθία βάζει… ιδέες και ο Μιραλάς εφαρμογές

Ο Καταλανός έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι θα ψάξει αλλαγές και ο Βέλγος άσος ότι ήρθε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή

Δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο αντίπαλος, ούτε φυσικά η «ρεαλιστική» εικόνα του Ολυμπιακού σε αυτό το τεστ κυπέλλου με αντίπαλο τον Πλατανιά. Αυτό που συνέβη χθες το μεσημέρι έχει ενδιαφέρον να επιχειρήσει ο παρατηρητής να το… κρατήσει στο νου του ως κεντρική ιδέα. Το είπε άλλωστε ο Γκαρθία στη συνέντευξη Τύπου πως πάνω-κάτω άφησε στο χορτάρι να φανούν οι προθέσεις του για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να διαχειριστεί την ευθύνη που μόλις ανέλαβε.

Επιλογή 4-4-2 λοιπόν:
* Με τους ακραίους χαφ (Σεμπά, Ανδρούτσος) να κρατούν με συνέπεια την ευθεία στο σχηματισμό όταν η μπάλα είναι στους… άλλους.
* Κάποια λεπτά πίεσης στα 70 μέτρα όσο υπήρχαν αντοχές.
*Δύο κεντρικοί χαφ (Μάρτινς, Ζιλέ) με μεγαλύτερη ικανότητα στο να χτίσουν και λιγότερη στο να… γκρεμίσουν.
*Ένας κανονικός αριστεροπόδαρος στόπερ (Νικολάου) που μπορεί να πάρει την ευθύνη της πρώτης μπάλας.

Όχι δεν θα έχει τους ίδιους στο κάδρο ο Καταλανός, ούτε βέβαια θα είναι μονίμως απέναντι τα… δεύτερα του Πλατανιά που εμφανίστηκαν στο Φάληρο για να κρατήσουν το… κοντέρ σε όσο το δυνατόν πιο «λογικά» επίπεδα. Η προσέγγιση του όμως –ειδικά εντός έδρας- σε ματς με μεγάλες κατοχές μπάλας κάπως έτσι θα μοιάζει. Το πώς θα μοιράσει την τράπουλα της 11άδας, είναι άλλη συζήτηση.

Το σίγουρο είναι πως ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που είναι μια κατηγορία μόνος του, στα μέρη μας. Τον Κέβιν Μιραλάς. Χθες έπαιξε σαν περιφερειακός επιθετικός. Αύριο μπορεί να πάει στο δεξί ή το αριστερό άκρο ή ακόμη και στην κορυφή της επίθεσης. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει. Όπως τότε. Φορ στα πρώτα του με τον Βαλβέρδε. Δεξιά και αριστερά όταν ήρθε ο Τζιμπούρ και απέναντι στέκονταν ο Ριέρα. Το ίδιο με τον Αμπντούν. Δεύτερος φορ όταν στην εξίσωση χωρούσε και ο Μάρκο Πάντελιτς σε ματς με πολύ κλειστές άμυνες απέναντι.

Όλα τα μπορεί ο Μιραλάς. Και όλα τα κάνει καλά. Δεν είναι πια 24-25, είναι 30. Ήρθε στο πρωτάθλημα που έχει ως εδώ MVP τον Ουάρντα του Ατρομήτου. Τρομερός και αλέγκρος ο Αιγύπτιος, αλλά ότι κυριαρχεί απόλυτα στην Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να προβληματίζει πολλούς και διάφορους με τριπλάσιες και τετραπλάσιες ετήσιες αποδοχές. Θυμίζουμε πως δεν χώρεσε καν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. Έψαχναν οι Θεσσαλονικείς μέχρι τελευταία στιγμή που μπορούν να τον στριμώξουν ως δανεικό.

Σε αυτή τη… γειτονιά γύρισε ο Μιραλάς δίνοντας πολύ μεγάλες δυνατότητες στον Ολυμπιακό. Ο Βέλγος που μπορεί να συνδυαστεί με τον Φορτούνη, τον Καρίμ, ή τον Μάριν μπαίνοντας στην παρέα που ως εδώ αναλάμβανε την ευθύνη. Όπως βεβαίως μπορεί να κάνει τη δουλειά παρέα με τον Τζούρτζεβιτς, τον Σεμπά, τον Ανδρούτσο, τον Πάρντο ή κάποιον από εκείνους που ίσως έρθουν ως τα τέλη του Γενάρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ