Ο Μαρτίνς είναι ένας (ποδοσφαιρικός) εφευρέτης!

Ο Μαρτίνς είναι ένας (ποδοσφαιρικός) εφευρέτης!

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού έχει αλλάξει με τον Καμαρά να παίζει ψηλά και να πιέζει. Μπορεί να χάνει κάπως σε φινέτσα αλλά σε αποτελεσματικότητα δεν χάνει τίποτα. Ο Μαρτίνς παρουσιάζει μια νέα εκδοχή επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας του.

Τελικά είναι θέμα επιλογής και εφευρετικότητας. Εχει να κάνει με την αναλυτική γνώση των παικτών που έχεις στη διάθεσή σου και των αγωνιστικών χαρακτηριστικών τους. Τέλος έχει να κάνει με την διδασκαλία. Την ικανότητά σου να μαθαίνεις στον παίκτη να κάνει πράγματα που δεν έκανε μέχρι τώρα.

Ο Μαντί Καμαρά όταν ήρθε στον Ολυμπιακός ήξερε να τρέχει και να μαρκάρει σκυλίσια. Συστήθηκε σαν αμυντικός χαφ κι έτσι άρχιζε να κερδίζει τις εντυπώσεις στον Ολυμπιακό. Κι είναι πιθανό έτσι να συνέχιζε αν ο Μαρτίνς δεν αναγκαζόταν να ψάξει καινούρια πράγματα για την ομάδα του.

Ο τραυματισμός του Φορτούνη ήταν η πρώτη αιτία αλλά δεν ήταν η καθοριστική. Τέτοια υπήρξε κατά τη γνώμη μου ο τραυματισμό και η δίμηνη απουσία του Βαλμπουενά. Εκεί ήταν που ο κόουτς άρχισε να επενδύει στον Καμαρά ως του κατάλληλου παίκτη για να παίξει η ομάδα του αντί για το καθιερωμένο 4-2-3-1, το κλασσικό 4-3-3! Ετσι ο νεαρός από την Νέα Γουινέα βρέθηκε να παίζει ως τρίτος χαφ. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια λίγοι κατάλαβαν περί τίνος επρόκειτο.

Οι περισσότεροι θεωρήσαμε πως ο Μαρτίνς πάει για λόγους δυναμικότητας των αντιπάλων σε μια πιο συντηρητική εκδοχή παιχνιδιού. Να όμως που ο κόουτς το είχε διαφορετικά στο μυαλό του. Τόσο διαφορετικά που για χάρη αυτού του σχήματος, ο Καμαρά άλλαξε θέση και τώρα πια βγαίνει να παίζει πολύ ψηλά, ακόμα και στο ίδιο ύψος που παίζει ο Ελ Αραμπί.

Κι ενώ αυτό το είχαμε πολλές φορές να συμβαίνει με τον Φορτούνη τώρα γίνεται και με τον Καμαρά. Θα ήταν ψέμα να σας γράψουμε ότι ο Καμαρά μπορεί να πετύχει τα ίδια με τον αρχηγό του Ολυμπιακού παίζοντας στη θέση αυτή. Ψέμα είναι όμως ότι ο νεαρός δεν ανταποκρίνεται σε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού που αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματικός. Ο Καμαρά πιέζει ψηλά με τρόπο που κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Είναι σε θέση πιέζοντας να κλέψει την μπάλα, να την μεταβιβάσει με ταχύτητα, να κινηθεί στον κενό χώρο και να πάρει την τελική πάσα για να σκοράρει.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού έχει αλλάξει με τον Καμαρά να παίζει ψηλά και να πιέζει. Μπορεί να χάνει κάπως σε φινέτσα αλλά σε αποτελεσματικότητα δεν χάνει τίποτα. Ο Μαρτίνς παρουσιάζει μια νέα εκδοχή επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας του. Φάνηκε καθαρά και στο παιχνίδι με τον Αρη που ο Καμαρά ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής με δυο γκολ, μία ασίστ και άλλη μία που κατάληξε σε κερδισμένο πέναλτι. Ο Μαρτίνς έχει τον τρόπο να μεταμορφώνει τους παίκτες του και να αιφνιδιάζει τους αντιπάλους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ