Έναν εξτρέμ που θα ξαπλώνει τους αντιπάλους του στο χορτάρι…

Έναν εξτρέμ που θα ξαπλώνει τους αντιπάλους του στο χορτάρι…

Παίκτης που μπορεί να έρθει και να διεκδικήσει θέση στην εντεκάδα που έχει μοντάρει ο Μαρτίνς είναι μόνο ένας ποιοτικός εξτρέμ με ικανότητα «στο ένας εναντίον ενός»…

Τι θα γίνει σε μια μεταγραφική περίοδο και μάλιστα καλοκαιρινή δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Ακόμα κι να πρόκειται για αυτή που θα σφραγιστεί από την οικονομική κρίση και τις γενικά χαμηλότερες προσφορές όταν πρόκειται για αγορές. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να εξετάσει προτάσεις για ποδοσφαιριστές του που θα κινήσουν το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού.

Με δεδομένη την πολιτική του συλλόγου και παρά την κρίση είναι βέβαιο ότι οι ερυθρόλευκοι θα πουλήσουν στην μέγιστη δυνατή τιμή. Κι επειδή -παρά την κρίση- δεν πιέζονται οικονομικά ώστε να κάνουν σκόντο δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν. Το μαρτυρά η περίπτωση του Τσιμίκα και τα κατά συρροή «όχι» που ακούνε όσοι έρχονται και κάνουν προσφορές κάτω από είκοσι εκατομμύρια. Είναι λοιπόν πιθανό να μην υπάρξουν πολλές πωλήσεις κάτι που θα ευχαριστήσει τον Πέδρο Μαρτίνς.

Από τον μέχρι τώρα βίο του Πορτογάλου προπονητή προκύπτει ότι ποντάρει στην ομοιογένεια και το σύνολο. Δεν τον ενδιαφέρει να προσθέτεις συνεχώς και μάλιστα όταν δεν υπάρχει αγωνιστικός λόγος. Κι αν τα βάλουμε κάτω με την λογική του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από έναν ακραίο επιθετικό με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Έναν εξτρέμ με ικανότητα στο παιχνίδι «ένας εναντίον ενός». Εναν ανατροπέα χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Κάποιον που να μπορεί να κάνει όσα έκανε ο Ντανιέλ Ποντένσε. Παίκτη που να κουβαλάει την μπάλα προσπερνώντας τους αντίπαλους μπακ ώστε να δημιουργεί καταστάσεις υπεραριθμίας. Αυτό είναι που λείπει από την ομάδα του Μαρτίνς. Ο Βαλμπουενά αν και τυπικά παίζει ως ακραίος, συγκλίνει για να οργανώσει το παιχνίδι και δεν πάει σε προσωπικές ενέργειες παρά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο Γώργος Μασούρας έχει την ικανότητα να συγκλίνει και να πατάει την περιοχή χωρίς την μπάλα. Ο Ραντζέλοβιτς έχει εκρηκτικότητα και προσπερνάει τους αντίπαλους του σε ανοικτούς χώρους. Ο Λοβέρα δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι ακραίος ή θεωρεί τον εαυτό του κεντρικό χαφ πίσω από τον κλασσικό προωθημένο. Λείπει ο παίκτες που ακόμα και σε σχετικά κλειστούς χώρους θα ελιχτεί, θα ξεμαρκαριστεί και θ βγάλει την τελική πάσα ή θα απειλήσει.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεις εξτρέμ με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ούτε να τον βρεις χωρίς να ξοδευτείς. Η καλοκουρδισμένη μηχανή του Μαρτίνς είναι πλήρης στις γραμμές της. Αριθμητικά μπορεί να της λείπει και ένας επιπλέον αμυντικός χαφ. Παίκτης που μπορεί να έρθει και να διεκδικήσει θέση στην εντεκάδα που έχει μοντάρει ο Μαρτίνς είναι μόνο ένας ποιοτικός εξτρέμ με ικανότητα να ξαπλώνει τους αντιπάλους του στο χορτάρι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ