Δέκα χρόνια δόξας με ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Δέκα χρόνια δόξας με ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να γιγαντώσει τους ερυθρόλευκους και με τις κινήσεις του δημιούργησε μια ομάδα που κατέκτησε πολλούς τίτλους και διαφήμισε την χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η 18η Ιουνίου του 2010 είναι μια ημερομηνία – σταθμός στην ιστορία του Ολυμπιακού, καθώς ο λαοφιλέστερος σύλλογος της χώρας, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός άλλαξε σελίδα περνώντας στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μια αλλαγή που έμελλε να αποδειχθεί ιδανική για την ομάδα του Πειραιά και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση «γονάτιζε» την χώρα. Δέκα χρόνια μετά από εκείνη την ιστορική μέρα, όλοι μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντική ήταν για τον Ολυμπιακό, η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβει τις τύχες του θρύλου.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ολοκληρώσει τον Ιούνη του 2010 μια καταστροφική σεζόν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης βγήκε μπροστά αποκτώντας από τον Σωκράτη Κόκκαλη την πλειοψηφία των μετοχών, ανοίγοντας νέους, ελπιδοφόρους ορίζοντες στον Ολυμπιακό.

Μια δεκαετία μετά από εκείνη την μέρα ένα είναι το σίγουρο. Ο Ολυμπιακός είναι πανίσχυρος, ενωμένος και πρωταγωνιστής. Είναι έτοιμος να κατακτήσει το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και δεν σταματά να ονειρεύεται μεγάλες διακρίσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στην Γουλβς, έχοντας αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο της διοργάνωσης την Άρσεναλ.

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού φρόντισε να γιγαντώσει τους ερυθρόλευκους και με τις κινήσεις του δημιούργησε μια ομάδα που διαφήμισε την χώρα μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Με μεγάλες νίκες επί κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων όπως η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μίλαν, η Άρσεναλ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μαρσέιγ, η Ντόρτμουντ και πολλές ακόμα.

Οι οπαδοί της ομάδας του λιμανιού πανηγύρισαν την κατάκτηση πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και έζησαν μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές, με τον Ολυμπιακό να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία στην Ευρώπη.

Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αναλάβει τις τύχες του συλλόγου το καλοκαίρι του 2010 δεν ήταν εύκολη. Κάθε άλλο μάλιστα αν αναλογιστεί κάποιος την οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα.

Και δεν ήταν μόνο η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και τα χρέη που είχε η ερυθρόλευκη ΠΑΕ, (ύψους 45 εκατ. ευρώ) τα οποία ανέλαβε ο ισχυρός άνδρας των πειραιωτών.

 

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν λογάριασε τίποτα μπροστά στο μέλλον και την ασφάλεια του Ολυμπιακού. Γιατί πρώτα απ’ όλα είναι οπαδός της ομάδας του λιμανιού κι αυτή η αγάπη τον οδήγησε στην απόφαση να δώσει 100 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2010, για να οδηγήσει εκ νέου τους ερυθρόλευκους σε κατακτήσεις τίτλων.

Σε μια περίοδο που οι άλλες μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και δεν μπορούσαν να βρουν επενδυτές, ο Μαρινάκης βγήκε μπροστά για τον Ολυμπιακό, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες οικονομικής ευμάρειας για να επιστρέψουν οι ερυθρόλευκοι στις κατακτήσεις τίτλων.

Σε αυτή την «χρυσή» δεκαετία για την ομάδα του Πειραιά, ο ηγέτης του συλλόγου έκανε πολύ σημαντικές κινήσεις για να διασφαλίσει την καταξίωση του Ολυμπιακού και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε στην τεχνική ηγεσία της ομάδας αλλά και με την συνεργασία κι άλλων σπουδαίων προπονητών όπως ο Μίτσελ, ο Ζαρντίμ, ο Μάρκο Σίλβα και φυσικά τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Με την απόκτηση σπουδαίων παικτών που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα και πρόσφεραν μεγάλες στιγμές στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Παίκτες όπως ο Καμπιάσο, ο Σαβιόλα, ο Ιμπαγάσα, ο Ντομίνγκες, ο Βαλμπουενά, ο Κάμπελ, ο Ριέρα, ο Πάντελιτς, ο Ρόμενταλ ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ιντέγε και πολλοί ακόμα φόρεσαν την ριγωτή ερυθρόλευκη φανέλα με τον δαφνοστφανωμένο έφηβο.

Δεν ήταν όμως μόνο οι σπουδαίοι ξένοι παίκτες που έκαναν την διαφορά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν μεγάλη βάση και για την απόκτηση των κορυφαίων Ελλήνων παικτών όπως ο Μανωλάς, ο Σάμαρης, ο Σιόβας, ο Μανιάτης και φυσικά ο Κώστας Φορτούνης.

Οι μεγάλες επενδύσεις στα τμήματα υποδομής

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα της ενασχόλησης του με τον Ολυμπιακό, πόσο σημαντική θεωρεί την ακαδημία του συλλόγου. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων φρόντισε ν’ αναβαθμίσει τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Στόχος ήταν φυσικά οι ακαδημίες να δίνουν παίκτες στην πρώτη ομάδα και το πλάνο αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένο, αρκεί να αναφερθεί κάποιος στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Παναγιώτης Ρέτσος, Κώστας Τσιμίκας, Νικολάου, Ανδρούτσος.

Νέα παιδιά που βγήκαν από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και φυσικά οι ερυθρόλευκοι θέλουν να συνεχίσουν σ’ αυτά τα πρότυπα.

Για να φτάσουν όμως σε υψηλό επίπεδο οι ακαδημίες του συλλόγου χρειάστηκε να επενδύσει σημαντικά ποσά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την λειτουργία των τμημάτων υποδομής σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως το ετήσιο κόστος λειτουργίας των ακαδημιών του συλλόγου ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ. Ποσό το οποίο καλύπτεται από τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας του λιμανιού.

Τα χρήματα που έχει δώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μόνο για την ακαδημία του συλλόγου αυτά τα δέκα χρόνια, αγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ. Μόνο για την λειτουργία των τμημάτων υποδομής κι αυτό φανερώνει το μεγαλόπνοο πλάνο του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού.

Προπονητικό κέντρο που «τρελαίνει»

Για να μεγαλουργήσει μια ομάδα και να πετύχει τους στόχους της δεν αρκούν οι καλοί παίκτες και ο καλός προπονητής. Είναι απαραίτητα κι άλλα στοιχεία και δεν χωρά αμφιβολία πως το προπονητικό κέντρο ενός συλλόγου είναι ένα από αυτά.

Και ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται για τις εγκαταστάσεις στο Ρέντη, καθώς οι ερυθρόλευκοι διαθέτουν ένα από τα κορυφαία προπονητικά κέντρα στην  Ευρώπη. Κι αυτό το αναγνωρίζουν σπουδαίοι παίκτες που έχουν αγωνιστεί στις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου, όπως για παράδειγμα ο Εστέμπαν Καμπιάσο και ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Όταν λοιπόν παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ, Μαρσέιγ, Λιόν και στις Εθνικές ομάδες Αργεντινής και Γαλλίας μιλούν με αυτά τα λόγια για το Ρέντη, τότε δεν χρειάζονται άλλες «συστάσεις».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φρόντισε να αναβαθμίσει τις προπονητικές εγκαταστάσεις των ερυθρόλευκων, δημιουργώντας ένα κέντρο – κόσμημα. Πρώτα απ’ όλα επέκτεινε την έκταση που ανήκει στον Ολυμπιακό με την αγορά διπλανών οικοπέδων.

Κατασκεύασε νέα γήπεδα με τοποθέτηση εξαιρετικής ποιότητας χλοοτάπητα ενώ θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στη νέα μορφή που έχουν οι ξενώνες στο Ρέντη.

Τα υπερσύγχρονα γυμναστήρια στο προπονητικό κέντρο των πειραιωτών δίνουν την δυνατότητα στο τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες να δουλέψουν με τις καλύτερες συνθήκες κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την καλή λειτουργία μιας ομάδας.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα στην Ευρώπη και το στολίδι του Ρέντη είναι ένα από τα μεγάλα «όπλα» των ερυθρόλευκων.

Η μεγάλη κοινωνική προσφορά

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας αλλά ο ρόλος του δεν περιορίζεται στα αθλητικά δρώμενα.

Η ομάδα του λιμανιού έχει αναπτύξει σπουδαίο κοινωνικό έργο την δεκαετία που ηγείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κοινωνική προσφορά των ερυθρόλευκων.

Οι πειραιώτες έχουν παρουσιάσει μια σειρά από πολύ σημαντικές δράσεις για την προσφορά στον συνάνθρωπο, όπως για παράδειγμα μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, τις πλημμύρες στην Μάνδρα και τον σεισμό στην Κεφαλονιά.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε δίπλα στους Έλληνες στρατιώτες και την ελληνική αστυνομία κατά την κρίση του Έβρου, με την αποστολή βοήθειας ενώ πρέπει να σημειωθεί πως κάθε χρόνο οι ερυθρόλευκοι επισκέπτονται το ίδρυμα Ελπίδα.

Κανείς δεν πρέπει επίσης να ξεχνά την συνεργασία των πειραιωτών με την Unicef, με σκοπό τον εμβολιασμό χιλιάδων παιδιών σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μεγάλες προσφορές στο εθνικό σύστημα υγείας την περίοδο του κοροναϊού.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο Ολυμπιακός δεν σταματά να προσφέρει σε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκες και θα συνεχίσει την κοινωνική του δράση.

Η προσφορά στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

Από την πρώτη μέρα ανάληψης της προεδρίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τα τμήματα του Ερασιτέχνη και η κατάσταση το καλοκαίρι του 2010 ήταν πολύ δύσκολη για τους ερυθρόλευκους.’

Τα χρέη ξεπερνούσαν τα 7 εκατ. ευρώ αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ηγέτη του Ολυμπιακού να βγει μπροστά και για τον Ερασιτέχνη.

Κάλυψε τα χρέη του συλλόγου και ενίσχυσε με σημαντικά ποσά (κάθε χρόνο) τις ομάδες του συλλόγου, οδηγώντας τους ερυθρόλευκους σε μεγάλες επιτυχίες και πολλές κατακτήσεις τίτλων.

Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, με τις ομάδες πόλο (ανδρών και γυναικών) αλλά και την γυναικεία ομάδα βόλεϊ να κατακτούν ευρωπαϊκά τρόπαια.

Πανίσχυρος Ολυμπιακός παρά τον πόλεμο «λάσπης»

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του λιμανιού και αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του συλλόγου. Με σωστές επιλογές και συμμετοχή στα κορυφαία ευρωπαϊκά φόρα, ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη μπορεί και ατενίζει το αύριο με αισιοδοξία.

Έτοιμος να πανηγυρίσει την κατάκτηση νέων τίτλων και μεγάλων επιτυχιών σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάνοντας όνειρα για διακρίσεις στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο ηγέτης των ερυθρόλευκων στάθηκε όρθιος στον πόλεμο λάσπης που του έγινε και κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε μια δεκαετία δόξας και ευημερίας. Όταν οι αντίπαλοι των πειραιωτών αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στα οικονομικά αδιέξοδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρόσφερε ηρεμία και ασφάλεια στην ομάδα του Πειραιά.

Η δεύτερη δεκαετία Μαρινάκη στον Ολυμπιακό ξεκίνησε και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Μια δεύτερη «χρυσή» δεκαετία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τιμόνι του θρύλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ