Ένας Ολυμπιακός στα «θέλω» του Μπαρτζώκα

Ένας Ολυμπιακός στα «θέλω» του Μπαρτζώκα

Οι Ερυθρόλευκοι «χτίζονται» με τον Έλληνα τεχνικό να δημιουργεί μία ομάδα που θέλει να επιστρέψει στην φυσική της θέση στην Ευρωλίγκα.

Δύο σεζόν ήταν μεταβατικές. Η επιλογή του Ντέιβιντ Μπλατ, παρότι έμοιαζε ως ιδανική για όλους στον Ολυμπιακό, η συνέχεια βρήκε το… τρένο των Ερυθρόλευκων να βγαίνει εκτός ραγών, με αποτέλεσμα να μην θυμίζουν τίποτα από το σύνολο που είχε γίνει… τρόμος στην Ευρωλίγκα.

Οι ευθύνες εννοείται πως δεν βαρύνουν όμως μονάχα τον Αμερικανό τεχνικό. Ο Ολυμπιακός είχε χάσει τον δρόμο του, όμως φαίνεται τον έχει βρει για τα καλά, έχοντας πλέον ως μπροστάρη τον  Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει τα… κλειδιά των Ερυθρόλευκων και αποφασίζει για κάθε κίνηση της ομάδας και την απόλυτη στελέχωσή της. Διορθώνει τις ατέλειές της, ψάχνει παίκτες που θα «κουμπώσουν» στα πλάνα της, προσέχει και δεν διαταράσσει το παρόν και το μέλλον της.

Ο Ολυμπιακός «χτίζεται» στα θέλω του και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία. Και παράλληλα προσφέρει χαρά, αισιοδοξία και ανυπομονησία στον κόσμο της ομάδας που περιμένει πως και πώς να την δει από κοντά και πάλι στο παρκέ. Ή από την τηλεόραση. Ανάλογα με τις συνθήκες και τι θα επιτρέψει η πανδημία.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΟ

Η υπόθεση του Κώστα Σλούκα είναι αυτή που αποτελεί προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Εάν μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε τότε η επόμενη ομάδα της καριέρας του αναμένεται να είναι αυτή με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά, απέκτησε τις σωστές βάσεις και τον σύστησε στην Ευρώπη. Ο Έλληνας γκαρντ είναι αυτό που λέμε… ψημένος για την μεγάλη επιστροφή. Γνωρίζει το πόσο τον υπολογίζει ο προπονητής του, ο κόσμος τον επιζητά και πάλι στο ΣΕΦ, ενώ η κατάσταση που πέρασε στην Τουρκία δεν τον… εμπνέει πια.

Επειδή όμως μέχρι τις ανακοινώσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αυτό που δείχνει μέχρι η στρατηγική του Ολυμπιακού είναι πως ο «άσος» είναι η προτεραιότητα τους. Εκεί θα … πέσουν τα λεφτά στους Πειραιώτες, με τον Έλληνα γκαρντ να είναι ο απόλυτος στόχος τους. Δίπλα του θα είναι ένα… κτήνος. Ο Τσαρλς Τζένκινς θα είναι ο glue guy στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος που όταν περνάει στο παρκέ θα δημιουργεί προβλήματα στα αντίπαλα γκαρντ και στις επιθετικές τους πρωτοβουλίες. Παράλληλα θα καλύψει τις όποιες αμυντικές αδυναμίες του Σλούκα, θα «δείρει» τον προσωπικό του αντίπαλο και στην επίθεση θα πάρει ότι του αναλογεί. Και το καταφέρνει αρκετά καλά αυτό.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΣΟΥΤ ΚΑΙ ΣΑΣΑ

Ήδη παίκτης των Πειραιωτών είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, κίνηση που μοιραία θα φέρει εκτός ΣΕΦ τον Αντώνη Κόνιαρη, ο οποίος έχει ζητήσει να δοθεί δανεικός για να μπορέσει να πάρει τον απαραίτητο χρόνο συμμετοχής. Ο Έλληνας πλέι μέικερ θέλει να παίζει, αντιλαμβάνεται πως χωρίς Α1 δεν θα έχει λεπτά στο παρκέ και με ένα ματς στην Ευρωλίγκα τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Μάλιστα η φυγή του από το λιμάνι μοιραία θα φέρει κι άλλον περιφερειακό στον Ολυμπιακό. Η κίνηση αυτή θα είναι επίσης… στοχευμένη. Χρειάζεται ένας παίκτης με έφεση στο σουτ από απόσταση, και για να πλαισιώσει τους Παπανικολάου-ΜακΚίσικ στο «3». Μαζί τους και ο Χαραλαμπόπουλος που θα του δοθεί κάθε ευκαιρία για να επανέλθει στο επίπεδο που όλοι περιμένουν στον Ολυμπιακό.

Ποια είναι η κομβική περίπτωση αθλητή που αλλάζει τις ισορροπίες; Ίσως εκείνη του Σάσα Βεζένκοφ. Την ώρα που γράφεται αυτό κείμενο ο Βούλγαρος φόργουορντ ήταν πιο θετικός στο να επέλθει η συμφωνία του με την ομάδα του, γνωρίζοντας την στήριξη του Γιώργου Μπαρτζώκα και ότι αποτελεί ένα κομμάτι του κορμού που δεν θέλουν με τίποτα στον Ολυμπιακό να χαλάσει. Αναμένεται ραντεβού με την πλευρά του και πάλι, η απόσταση θα καλυφθεί εάν αμφότερες οι πλευρές ρίξουν νερό στο κρασί τους και τότε ο Σάσα θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΑΝ….

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πορευτεί στο «5» με δύο παιδιά που δεν διαθέτουν την εμπειρία και τον όγκο για το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Τον Οκτάβιους Έλις που εντυπωσίασε το μικρό χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε την σεζόν που πέρασε και τον Χασάν Μάρτιν, ο οποίος είναι το μεγάλο στοίχημα των Ερυθρόλευκων. Αυτό που ψάχνει λοιπόν η ομάδα του Λιμανιού είναι το να… βγάλει τον πρώην σέντερ της Μπουντούτσνοστ και να «καλύψει» το κενό του 4 και  του 5 με έναν ακόμα παίκτη. Οι περιπτώσεις των Γκιλ και Πόιθρες είναι αυτές που θα μπορούσαν να  είναι οι κατάλληλες, με τον πρώτο μάλιστα να έχει τονιστεί ότι είναι ο παίκτης που θα ήθελε ο Μπαρτζώκας. Ικανές να γεμίσουν την frontline και να προσφέρουν αθλητικότητα. Βέβαια αμφότεροι είναι παίκτες που μπορούν να κόψουν τον δρόμο του Βεζένκοφ ή ακόμα και του Μάρτιν. Εάν έρθουν στο ΣΕΦ, θα αναγκαστεί ο Μπαρτζώκας να ψάξει την φόρμουλα για να χωρέσουν όλοι. Αυτό θα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημά του…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ

Ελάτε να είμαστε ειλικρινείς. Περίμενε κανείς κάτι άλλο από το να παραμείνει ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης στον Ολυμπιακό; Οι δύο αρχηγοί των Ερυθρόλευκων θα αγωνιστούν και στην επόμενη σεζόν στην ομάδα του Πειραιά. Υποθέσεις εύκολες και ελάχιστα χρονοβόρες. Πρώτη έγινε του Γιώργου Πρίντεζη επειδή ήθελε ο Έλληνας φόργουορντ να επιστρέψει στην Σύρο για να συνεχίσει εκεί το μεταβατικό πρόγραμμά του. Ακολουθεί ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος δεν θα χρειαστεί να πει πολλά με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ. Οι σχέσεις τους έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που απλά θα ειπωθούν πράγματα που μένουν εντός της Arcadia και δεν βγαίνουν προς τα έξω. Για τον προγραμματισμό της ομάδας, για μπάσκετ και πάλι για μπάσκετ. Οι δύο αρχηγοί των Ερυθρόλευκων είναι ενήμεροι για τον προγραμματισμό της ομάδας. Υπάρχει τεράστια αισιοδοξία για την επόμενη μέρα της. Ο Μπαρτζώκας τους σέβεται απόλυτα και τους υπολογίζει στο 100%, γνωρίζοντας τι μπορεί να πάρει από αυτούς και το πώς μπορεί να τους χρησιμοποιήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ