Εκλογές εκτός δημοκρατικής και ηθικής τάξης…

Εκλογές εκτός δημοκρατικής και ηθικής τάξης…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί οι εκλογές στην Σούπερ Λίγκα θα πρέπει να γίνουν όταν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα...

Oρισμένα πράγματα υπερβαίνουν την κοινή λογική. Η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να κάνει αρχιαιρεσίες σήμερα, Παρασκευή για να εκλέξει νέο πρόεδρο στον συνεταιρισμό. Κάθε χρόνο γίνονται εκλογές έτσι θα γίνει και φέτος. Καμία αντίρρηση. Το θέμα είναι γιατί βιάζονται στην Σούπερ Λίγκα να εκλέξουν το νέο πρόεδρο χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Ο συνεταιρισμός βρίκεται σε σταυροδρόμι. Η νέα οικονομική κρίση απειλεί με κατάρρευση το -έτσι κι αλλιώς- σαθρό οικοδόμημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Είναι σίγουρο ότι χρειάζεται μια διοίκηση που θα κινηθεί με γνώμονα τα συμφέροντα του συνεταιρισμού και να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την σωτηρία του. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα τη στιγμή που πολλές ΠΑΕ κινούνται ήδη στην λογική “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”, με πλήρη αδυναμία να δουν πέρα από τη μύτη τους. Οπως και νάχει, ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να πάρει η να αποδεχτεί αποφάσεις κρίσιμες για το μέλλον όλων των μελών του συνεταιρισμού. Μιλάμε όμως για μέλη. Και μέλη είναι οι ομάδες που παίζουν στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Αν οι εκλογές γίνουν την Παρασκευή θα περιλαμβάνουν μέλη (σίγουρα ένα) που δεν δεν θα είναι στον συνεταιρισμό μόλις ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Και δεν θα περιλαμβάνουν μέλη (τουλάχιστον ένα) που θα είναι στον συνεταιρισμό σε λίγες εβδομάδες. (ο πρώτος από την Σούπερλιγκ 2). Κατά συνέπεια από πλευράς δημοκρατικής τάξης, αυτό που πάει να γίνει δεν είναι σωστό. Πάσχει πρώτα από όλα στην ουσία και φυσικά πάσχει και στους τύπους. Κι όμως οι εκλογές καθορίστηκε να γίνουν πριν ολοκληρωθούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στην Σούπερ Λίγκα έφτασε αίτημα του Ολυμπιακού να μην γίνουν τώρα οι εκλογές. Να μετατεθούν ώστε να ψηφίσουν τα πραγματικά μέλη της Σούπερ Λίγκας. Λόγοι ηθικής τάξης θα επέβαλλαν να γίνουν οι εκλογές αφού ξεκαθαρίσει το θέμα με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Ισως αυτά είναι ψιλά γράμματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι εκλογές στην Σούπερ Λίγκα πρέπει να μετατεθούν. Αυτοί που έχουν ήδη (ξανα)συμμαχήσει για να βγάλουν πόεδρο τον κ. Μπουτσικάκη, τι λόγους έχουν να αρνούνται την μετάθεση.

Τόσο εύθραυστη είναι η μεταξύ τους συμμαχία ή δεν είναι σίγουροι ότι έχουν εξασφαλίσει τα… κουκιά που απαιτούνται. Το να ζητεί κανείς από τους συμμάχους να πουν τι σκέφτονται να κάνουν για το ποδόσφαιρο είναι υπερβολή. Με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό να τραβούν δικούς τους τηλεοπτικούς δρόμους τινάζοντας στον αέρα πριν κάν εκδηλωθεί κάθε προσπάθεια για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είναι λογικό να τους χρειάζεται ένας πρόεδρος που θα αδιαφορεί για τα βασικά και θα ασχολείται μόνο με τις διευθετήσεις εκείνων που (θα) τον έχουν εκλέξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ