Ολυμπιακός: Ο θρύλος κάνει τα ντέρμπι… περίπατο

Ολυμπιακός: Ο θρύλος κάνει τα ντέρμπι… περίπατο

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ με τον Παναθηναϊκό, καθώς δημιούργησε ευκαιρίες κι αυτό ήταν σίγουρα που έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αν και για να είμαστε ειλικρινείς με βάση την εικόνα που είχε το ματς, κανείς δεν μπορεί να πει πως το παιχνίδι παρέπεμπε σε «μάχη» μεταξύ ερυθρόλευκων και πράσινων.

Η κυριαρχία των πειραιωτών φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του αντιπάλου του στο πέμπτο λεπτό, όλα έγιναν πιο εύκολα για τους γηπεδούχους.

Το γκολ που πέτυχε ο Γκιγιέρμε στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης έκανε τα πάντα πιο εύκολα για την ομάδα του Μαρτίνς κι αυτό ήταν το «κλειδί» για την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού.

Αυτό το γκολ άλλαξε τα δεδομένα του παιχνιδιού από νωρίς κι έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες του Ολυμπιακού να διαμορφώσουν ένα σκηνικό που μετέφερε την πίεση στους αντιπάλους τους.

Αυτό ήθελε να πετύχει ο Μαρτίνς και ήταν πού σημαντικό για τους πειραιώτες που κατάφεραν να προηγηθούν. Φάνηκε άλλωστε στην εξέλιξη του αγώνα και πόσο βοήθησε τους ερυθρόλευκους το γρήγορο γκολ του Γκιγιέρμε.

Εδώ θα πρέπει να σταθούμε στην ποιότητα που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που δεν είχε χάσει από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις δύο πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ.

Κι όλα αυτά χωρίς να παίζει ο Ματιέ Βαλμπουενά, αν και ο Ολυμπιακός έβγαλε πολλές φάσεις για γκολ και χωρίς τον Γάλλο μέσο στο τερέν.

Είναι ασφαλώς πολύ μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους ότι βγάζουν φρεσκάδα και ενέργεια στο παιχνίδι τους παρά την διακοπή λόγω κοροναϊού και σε αρκετές περιπτώσεις φάνηκε ότι οι πράσινοι δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν τον ρυθμό του Ολυμπιακού.

Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας η μεγαλειώδης εμφάνιση του Ελ Αραμπί, καθώς ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού ήταν απολαυστικός. Μια γεμάτη εμφάνιση με γκολ, αλλά και σούπερ τελικές πάσες σε συμπαίκτες του.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Μαροκινός γύρισε να παίξει και αριστερό και δεξί μπακ σε δύο περιπτώσεις για να ανακόψει επιθέσεις του Παναθηναϊκού. Είναι κι αυτό δείγμα της κάψας του παίκτη και ο Ελ Αραμπί είναι εντυπωσιακός.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε καλή διαχείριση στο ματς, καθώς ακολουθεί και ο μεγάλος ημιτελικός του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Πήρε την σωστή απόφαση να μην ρισκάρει με τον Βαλμπουενά. Έβγαλε στην μια ώρα αγώνα τον Γκιγιέρμε και τον Ελ Αραμπί και λίγο αργότερα τον Ομάρ.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλα γκολ, καθώς δημιούργησε ευκαιρίες κι αυτό ήταν σίγουρα που έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο τον Πέδρο Μαρτίνς.

Κι όσο για την έκπληξη του Μαρτίνς να παίξει με Φορτούνη και Λοβέρα στο αρχικό σχήμα, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε την συγκεκριμένη απόφαση γνωρίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε χωρίς τους βασικούς του ακραίους μπακ κι αυτό του έδινε την δυνατότητα να γεμίσει τον άξονα πίσω από τον Ελ Αραμπί, καθώς ήξερε πως δεν υπήρχαν Ινσούα και Γιόχανσον για να απειλήσουν με ανεβάσματα την περιοχή του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ