Ολυμπιακός: Ο ένας θα «δαγκώνει», ο άλλος θα σκοράρει

Ολυμπιακός: Ο ένας θα «δαγκώνει», ο άλλος θα σκοράρει

Τσαρλς Τζένκινς και Άαρον Χάρισον. Δύο παίκτες που έρχονται για να αναβαθμίσουν την περιφέρεια του Ολυμπιακού και να προσφέρουν πράγματα που έλειπαν από την προηγούμενη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είχε σημαντικά προβλήματα στη σεζόν που πέρασε στην περιφερειακή του γραμμή. Έβγαζαν μάτια και τα έβλεπαν όλοι. Δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει πως η άμυνά του χώλαινε απέναντι στα αντίπαλα γκαρντ, ούτε πως υπήρχε επιθετικό πρόβλημα στην ομάδα των Ερυθρόλευκων, δη από τη γραμμή των 6,75μ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξ αρχής είχε εντοπίσει αυτά τα δύο λειτουργικά προβλήματα για τους Ερυθρόλευκους. Έπρεπε να κινηθεί στην αγορά κατάλληλα για να… μπαλώσει κάθε περίπτωση και πάνω από όλα να προσπαθήσει να απαλλάξει την ομάδα του από αυτόν τον… βραχνά.

Και από ότι όλα δείχνουν, οι Ερυθρόλευκοι κινήθηκαν έξυπνα και μεθοδικά για να βγουν από αυτό το τέλμα. Με κινήσεις ουσίας, που είναι ικανές να τους ανεβάσουν επίπεδο και να λύσουν και τα χέρια στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

ΕΝΑΣ «ΣΚΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ

Και το όνομα αυτού; Τσαρλς Τζένκινς. Ένας παλικάρι που είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, είδε την μοίρα να παίζει άσχημο παιχνίδι στην οικογένειά του, ορθοπόδησε έχοντας ως στόχο να κάνει περήφανο τον αδερφό του που τον κοιτάει από ψηλά.

Ας μην το κάνω παραπάνω μελό. Ο Τζένκινς είναι ένας παίκτης που κουμπώνει… τέλεια στην περιφέρεια των Ερυθρόλευκων για έναν και μόνο λόγο. Η άμυνά του. Καλή η επίθεση, καλό το θέαμα, όμως μέσω αυτής δεν μπορείς να νικήσεις. Ο Μπαρτζώκας αναμένεται να πάρει ακριβώς αυτά που θέλει από τον 32χρονο γκαρντ. Να πιέσει… θανάσιμα στην άμυνα, να «σπάσει» σκριν, να σκοράρει όποτε τον χρειαστεί η ομάδα του, να γίνει ο αθλητής που θα θωρακίσει τα μετόπισθεν έχοντας ως μόνη αποστολή να δημιουργήσει πρόβλημα στον κορυφαίο επιθετικό της αντίπαλης ομάδας.

Όσα έζησαν Κεμζούρα και Μπαρτζώκας με τους γκαρντ που… αλωνίζουν στην άμυνα του Ολυμπιακού, έπρεπε με κάποιον τρόπο να διορθωθεί και να σταματήσει.

Μπορεί να το κάνει αυτό ο Τζένκινς λοιπόν; Περιμένουμε να τον δούμε στο παρκέ, όμως ο παίκτης των «ειδικών αποστολών» από τη Νέα Υόρκη αποτελεί τον γκαρντ που θα προσφέρει τα μέγιστα σε αυτό κομμάτι, καθώς κοιτάει πρώτα το καλό της ομάδας και μετά το δικό του. Ένας παίκτης προπονητή που θέλει να… τελειώσει πρώτα τον αντίπαλό του και να μην τον αφήσει να σκοράρει. Ένα «αγρίμι»  στην περιφέρεια του Ολυμπιακού, ένας περιφερειακός με συγκεκριμένο ρόλο. Που δεν θα του φορτώσεις επιθετικές αποστολές και δεν έχεις και τις απαιτήσεις για να μπορέσει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ιδιαίτερη είναι και η ιστορία που ακολουθεί τον Άαρον Χάρισον, ο οποίος έχει συμφωνήσει στα πάντα με την ομάδα του Πειραιά και αναμένεται να φορέσει τα ερυθρόλευκα για τουλάχιστον έναν χρόνο (1+1 συμβόλαιο).

Ύψους 1,98μ με τον Ολυμπιακό να βάζει στις τάξεις του έναν παίκτη ικανό να… διαλύσει κάθε αντίπαλό του με το τρίποντό του. Ο 25χρονος απόφοιτος του Κεντάκι βελτιώνει διαρκώς το παιχνίδι του και όντας στην δεύτερη σεζόν του μακριά από τις ΗΠΑ, γίνεται καλύτερος σε κομμάτια που έχει φανερές αδυναμίες.

Τι κερδίζει από την απόκτησή του ο Μπαρτζώκας; Επιθετική δύναμη στα… φτερά με έναν παίκτη που έχει την ικανότητα να σκοράρει από ντράιβ (δεν έχει θέμα με τις επαφές), πίσω και μπροστά από την γραμμή του τριπόντου. Του αρέσει να εκτελεί μετά από ντρίπλα, μπροστά στο πρόσωπο του αμυντικού, ενώ ως spot shooter είναι εξαιρετικός και αυτό θα το εκμεταλλευτεί με το παραπάνω ο προπονητής του. Εννοείται πως έχει και αρνητικά. Το ότι καμία φορά τραβάει τα σουτ από τα… μαλλιά, συνέβαινε στην Γαλατάσαραϊ συχνά, όμως στον Ολυμπιακό τα πράγματα θα είναι διαφορετικά γιατί μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά επίπεδα. Παράλληλα αμυντικά δεν είναι και… σκύλος, όμως θα υπάρξουν παίκτες τριγύρω του για να καλύψουν την αδυναμία του.

Του έλειπε ένας τέτοιος παίκτης του Ολυμπιακού. Και μαζί με αυτόν και τον Τζένκινς οι Ερυθρόλευκοι δημιουργούν μία τετράδα που ο πιο κοντός παίκτης είναι ο Σλούκας, (εάν έρθει), με τον Έλληνα γκαρντ να κοιτάει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός είναι τόσο κοντά στο ολοκληρώσει το ρόστερ του όσο και μακριά. Η απόφαση του Βεζένκοφ μπορεί να προκαλέσει δύο μεταγραφές.

ΥΓ2 Και επειδή έγραψα για Βεζένκοφ, τις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούμε με το κομμάτι Ρούμπιτ και γιατί κερδίζει στο… νήμα την παραμονή του στο Λιμάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ