Με Σα και Καμαρά μπορείς να… καμαρώνεις!

Με Σα και Καμαρά μπορείς να… καμαρώνεις!

Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Μαρτίνς έβαλε τον παίκτη που ξέρει την δουλειά. Οι ισορροπίες ανατράπηκαν κι ο Εσίτι που μέχρι εκείνη την ώρα φάνταζε ως… Καρεμπέ  άρχισε να τρέχει χωρίς να (τον) προλαβαίνει.

Πέρασε στον τελικό ο καλύτερος. Πέρασε όταν διόρθωσε τις αστοχίες του κι έγινε καλύτερος. Γιατί στο πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού δεν ήταν καλύτερος. Ηταν αμήχανος, φορτωμένος με άγχος και χωρίς ιδέες για το πώς θα πάει η μπάλα μπροστά. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ τα έβγαζε εύκολα πέρα χωρίς να νοιώθει ιδιαίτερη πίεση. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φέρει με προϋποθέσεις την μπάλα στην περιοχή του Πασχαλάκη. 

Το συμπέρασμα είναι πως δεν μπορούν όλοι να τα κάνουν όλα. Κι είναι δουλειές μέσα στο γήπεδο που γίνονται από ορισμένους. Για παράδειγμα δεν μπορεί να οργανώνει το παιχνίδι ο Σεμέδο. Ο Φερέιρα διαβλέποντας τη σχετική αδυναμία του Ολυμπιακού άφηνε τον Σεμέδο ξεμαρκάριστο για να παίρνει την μπάλα και να διαπιστώνει πως όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του είναι μαρκαρισμένοι. 

Για περίπου μισή ώρα γινόταν αυτό μέχρι που ο Μαρτίνς έβαλε τον παίκτη που ξέρει την δουλειά. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν κι ο Εσίτι που μέχρι εκείνη την ώρα φάνταζε ως… Καρεμπέ  άρχισε να έχει προβλήματα. Ο Φορτούνης έβγαλε μπροστά τον Τσιμίκα και τον Ομάρ κι άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης. Κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να τραβηχτεί πιο ψηλά για να μην βρίσκει χώρους ο Φορτούνης και οι ισορροπίες άλλαξαν. 

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες. Είχε και τον Σα κάτω από τα δοκάρια του που σταμάτησε τον Βαρέλα όταν πήγε να ισοφαρίσει και τον Σφιντέρσκι όταν πήγε να ξαναβάλει την ομάδα του στο ματς. Είχε και τον Μαντί Καμαρά. Εδώ είναι που η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των ερυθρολεύκων. 

Ο νεαρός από την Γουινέα έβγαλε μια υπέροχη φαλτσαριστή σέντρα την οποία δεν μπόρεσε να σταματήσει ο Ινγκασον. Στη φάση του δεύτερου γκολ όμως φάνηκε τι σημαίνει να έχεις στην ομάδα σου ένα παίκτη που έχει αστείρευτες δυνάμεις. Ο Καμαρά πήρε την μπάλα από τα ανεπαίσθητο σερβίρισμα του Φορτούνη και μπούκαρε παίρνοντας μαζί του και σχεδόν ξαπλώνοντας τους αντίπαλους του πριν πλασάρει εύστοχα τον Πασχαλάκη. 

Στην πρώτη ώρα του παιχνιδιού ίσως μπορούσαν κι άλλοι παίκτες να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο. Λίγο πριν το ενενηντάλεπτο , κανένας. Μιλάμε για ζήτημα φυσικών δυνάμεων που δεν γίνεται να τις έχουν όλοι. Που ίσως, δεν γίνεται να τις έχουν άλλοι. Τις είχε ο Καμαρά και έγραψε τον επίλογο  σε ένα σπουδαίο παιχνίδι όπου ο ΠΑΟΚ δεν κατάθεσε ποτέ τον οπλισμό του κι ήρθε να πάρει το αίμα του πίσω.  Ηταν καλύτερος από κάθε άλλη φορά φέτος κι όμως κάνοντας την καλύτερή του εμφάνισή έχασε με 2-0 και αποκλείστηκε. 

Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε για πρώτη φορά μετά την διακοπή και μπόρεσε να ανταποκριθεί. Θα μπορούσε να έχει νωρίτερα ανοίξει το σκορ και νωρίτερα να καθαρίσει την πρόκριση. Συνεχίζει να πηγαίνει από νίκη σε νίκη και να δείχνει ότι υπάρχει καύσιμο στο ρεζερβουάρ του διότι του κάνει λελογισμένη χρήση κι έχει παίκτες που μπορούν με τις ενέργειές τους να λύνουν προβλήματα μέσα στο γήπεδο που βάζει η αξία των αντιπάλων τους. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ