Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά θα είναι πιο διδακτικό να τις αφήσει στην άκρη

Υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά θα είναι πιο διδακτικό να τις αφήσει στην άκρη

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε «μισή» απέναντι στον Ολυμπιακό, όμως για να της γίνει μάθημα η ήττα του ΟΑΚΑ, θα πρέπει να είναι αυστηρή με τον εαυτό της.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύνθεση με την οποία παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ήταν σαφές πως το ματς είχε φαβορί και μάλιστα μεγάλο. Η ομάδα του Μαρτίνς ήταν εκείνη που είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη και στην πράξη αυτό αποδείχθηκε περίτρανα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το παραπάνω, όμως από την άλλη δεν νομίζω πως είναι ικανό για να δικαιολογήσει και όσα είδαμε από την Ένωση.

Οι Κιτρινόμαυροι δεν ήταν καθόλου καλοί και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα τους προκαλούσε ανησυχία. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να κάνει τα βασικά στο γήπεδο, κάνοντας τον αντίπαλό της να μοιάζει… Μπαρτσελόνα. Πολλοί παίκτες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, με τους Βέρντε, Κρίστισιτς και Σιμάνσκι να μην μπορούν να δώσουν στην ομάδα τα αναμενόμενα.

Θα σταθώ περισσότερο στον Ιταλό, η εμφάνιση του οποίου με προβλημάτισε ιδιαίτερα. Για την ακρίβεια, και αυτή η εμφάνιση. Διότι και απέναντι στον Άρη ήταν αρνητικός. Ο Ιταλός εξτρέμ δεν δείχνει ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν. Ένας ένας παίκτης ή του ύψους ή του βάθους, που ξεκάθαρα δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτόν.

Η άποψή μου είναι πως αν έρθει όντως πρόταση από την Αλ Αϊν για την απόκτησή του, η ΑΕΚ δεν έχει κάτι να σκεφτεί. Η πώληση ενός παίκτη που δεδομένα δεν της έχει βγει και μάλιστα κόστισε και ακριβά μοιάζει ως ευκαιρία. Προκειμένου να προκύψουν και πόροι που θα μπορούσαν να μπουν στο μπάτζετ για την απόκτηση ενός πολύ καλύτερου ακραίου.

Το ματς με τον Ολυμπιακό πέρασε και η ΑΕΚ οφείλει να το αφήσει στην άκρη. Αφού, πρώτα, το αναλύσει και δει τι έκανε ή δεν έκανε καλά. Προκειμένου αυτή η ήττα να της γίνει διδακτική. Τόσο ενόψει συνέχειας των πλέι οφ, όπου υπάρχει ο «τελικός» της Τούμπας, όσο και ενόψει του τελικού κυπέλλου.

Ενός ματς στο οποίο αντίπαλος θα είναι ο ίδιος με την Κυριακή, όμως αυτή τη φορά θα υπάρχει και το δέλεαρ ενός τροπαίου. Ενός τροπαίου που η ΑΕΚ πρέπει και μπορεί να κατακτήσει, αν επιστρέψει στα γνωστά της δεδομένα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ