Όταν σε «ξεγυμνώνουν» μέσα στο σπίτι σου…

Όταν σε «ξεγυμνώνουν» μέσα στο σπίτι σου…

Ο ΠΑΟΚ ζεματισμένος από το αγωνιστικό χαστούκι που του έδωσε η ανώτερη ΑΕΚ, έχει να διαχειριστεί την κακή κατάσταση της ομάδας αλλά και τη λύση ενός συμβολαίου που θα κοστίσει δυο εκατομμύρια…

Τέτοιο αγωνιστικό ξεγύμνωμα ίσως μνα μην το περίμεναν ούτε οι πιο απαισιόδοξοι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τέτοια αγωνιστική αποκαθήλωση του γηπεδούχου δεν το είχε φανταστεί ούτε ο Μάσιμο Καρέρα. Κι όμως, η ομάδα του έκανε τον περσινό πρωταθλητή φύλλο και φτερό. Οσο κι αν στις μέρες μας παίζεται ποδόσφαιρο και με το στόμα, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε άλλοθι. Η ΑΕΚ σχεδόν από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή κυριάρχησε στο γήπεδο και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της στην αναμέτρηση.

Τα δυο «οχτάρια» του Φερέιρα, ο Μαουρίσο και ο Εσίτι αν και καλοί χειριστές της μπάλα δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον Μάνταλο, τον Κριστίσιτς και τον Σιμόες. Για να συγκρατηθεί η ΑΕΚ ο μόνος τρόπος που βρέθηκε από τον ΠΑΟΚ ήταν η παραχώρηση φάουλ και κόρνερ. Αυτό γινόταν στην διάρκεια ολόκληρου του πρώτου ημιχρόνου.

Κάπως έτσι η μπάλα ήταν μόνιμα στα πόδια των κιτρινόμαυρων μέχρι που μια εκτέλεση φάου6λ του Λιβάγια έδωσε τη δυνατότητα στον Τσινγκρίνσκι να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά. Πριν από αυτόν πήδηξαν και μάλιστα ψηλά τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ. Κανένας δεν συνάντησε την μπάλα και ο Ουκρανός με την καλή τοποθέτηση την έστειλε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ που πήρε πέρσι ένα σωρό νίκες με την… αεροπορία του την πάτησε από την ΑΕΚ που δεν φημίζεται για τις ικανότητές της στο ψηλό παιχνίδι. Είναι να απορεί κανείς πως γίνεται στο πιο κρίσιμο ματς που με νίκη ο ΠΑΟΚ καθάριζε την δεύτερη προνομιούχο θέση, να παρουσιάζει αυτή την αναιμική εικόνα και να γεμίζει απογοήτευση τους οπαδούς του. Τώρα μετά την ήττα στην Τούμπα δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο κόσμος έξω από το γήπεδο γιουχάρισε την Φερέιρα και ζήτησε την εδώ και τώρα απομάκρυνσή του.

Είναι υπερβολικό να θεωρηθεί πως φταίει μόνο ο Πορτογάλος για την κακή εικόνα της ομάδας του. Κι ούτε θα λυθούν τα προβλήματα απλά με την διαδοχή του στον πάγκο. Η ΑΕΚ βρήκε ηθικό και δυνάμεις μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και πήρε αυτό που ήθελε στα ίσα. Δεν έμεινε πίσω όπως το συνήθιζε μέχρι τώρα για να κλέψει το ματς. Ο Καρέρα διάβασε σωστά τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ και τον πήρε παραμάζωμα. Ταυτόχρονα έβαλε την ομάδα του ξανά σε τροχιά δεύτερης θέσης και της αναστήλωσε το ηθικό ενόψει του τελικού κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Μετά από μια περίοδο… κατραπακιών από τον ΠΑΟΚ, η Ενωση πήρε μια πανηγυρική ρεβάνς. Δεν της φτάνει για να βγει δεύτερη αλλά της ανοίγει τον δρόμο για το ματς που θα τον υποδεχτεί στην έδρα της. Ο ΠΑΟΚ ζεματισμένος από το αγωνιστικό χαστούκι έχει να διαχειριστεί την κακή κατάσταση της ομάδας αλλά και τη λύση ενός συμβολαίου που θα κοστίσει δυο εκατομμύρια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ