Κάπου πήγαν, κάποιους είδαν, «κάτι» τους είπαν να μας πουν…

Κάπου πήγαν, κάποιους είδαν, «κάτι» τους είπαν να μας πουν…

Oι δυο τους έκαναν μια κατασκευή και για να την υποστηρίξουν έβαλαν μάρτυρες τα «δικά τους παιδιά»! Αυτοί έχουν μόνο «την αίσθηση» που αφού δεν συνοδεύεται από στοιχεία μοιάζει μόνο με συκοφαντία…

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Ο Τάκης Φύσσας είπε κάτι στον Γιάννη Αλαφούζο κι αυτός πήγε στην εισαγγελία μετά από ένα μήνα. Ο Νίκος Γεωργέας είπε κάτι στον Μελισανίδη κι αυτός μετά φρόντισε να φτάσει μέχρι τον εισαγγελέα. Οι δυο τους είπαν ότι κάποιος άλλος κάτι τους είπε. Κάπως έτσι, για τη ακρίβεια έτσι, ξεκίνησε μια υπόθεση που ακόμα να κλείσει. Μου είπαν και σας λέω. Το κείμενο δεν εξετάζει το πως και γιατί οι κύριοι Αλαφούζος και Μελισανίδης έχουν αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα με τον κύριο Μαρινάκη. Λογαριασμός δικός τους. Το θέμα είναι ότι οι δυο τους από κάτι που δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν βρέθηκαν μάρτυρες κατηγορίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδριάζει για την υπόθεση και «απειλεί» τον Ολυμπιακό με υποβιβασμό.

Κατέθεσαν λοιπόν στην Επιτροπή Δεοντολογίας οι δυο επιχειρηματίες και μεγαλοπαράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Κατέθεσαν πως έχουν την αίσθηση ότι ο Μαρινάκης κινούσε τα νήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά πέραν της αίσθησης κανένα στοιχεία καμιά απόδειξη. Διότι από την αίσθηση στην απόδειξη ο δρόμος είναι μακρύς. Το πιο εύκολο είναι να μιλήσεις αφήνοντας πράγματα να εννοηθούν. Το λένε και λάσπη στον ανεμιστήρα. Χωρίς να καλείσαι να αποδείξεις την αλήθεια των λεγομένων σου και χωρίς να χρειάζεται να υποστείς συνέπειες για όσα είπες. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ποινικές δίκες και η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδριάζει με ερώτημα τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου.

Στοιχεία δεν υπάρχουν. Ο Σα Πίντο αρνείται ότι είπε τέτοια πράγματα και ο Τάκης Φύσσας στη κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής δήλωσε ότι κατά την εκτίμησή του ο κόουτς ήταν υπερβολικός τότε. Μάλιστα. Το θέμα είναι ότι με αυτά τα στοιχεία έφτασε η υπόθεση εκεί που έφτασε. Κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει μια απόφαση δικαστών αλλά είναι φανερό ότι με τέτοια μη στοιχεία δεν γίνεται να υπάρξουν καταδίκες. Υπήρξε όμως, διασυρμός. Του Σπανού του Αγγελόπουλου, του Μαρινάκη. Του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού.

Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Είναι εύκολο να κατηγορείς και σε ένα κλίμα γενικευμένης καχυποψίας να πείθεις. Για όλα όμως υπάρχει ένα όριο. Ο Τάκης Φύσσας έγινε από σπόντα πρωταγωνιστής μιας υπόθεσης που ταλαιπωρεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και όσους βρίσκονται υπό κατηγορία χρόνια τώρα και βοηθούντος του Τύπου βρίσκονται κρεμασμένοι στα μανταλάκια. Ο Γιάννης Αλαφούζος που έχει τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης διότι τα άφησε με επιλογή του όλα απλήρωτα και ο Δημήτρης Μελισανίδης που πήρε την απόφαση να πάει η ΑΕΚ στην τρίτη Εθνική για να μην πληρώσει, κατηγορούν τον Ολυμπιακό διότι έπαιρνε τα πρωταθλήματα που εκείνοι δεν μπορούσαν καν να διεκδικήσουν. Oι δυο τους έκαναν μια κατασκευή και για να την υποστηρίξουν έβαλαν μάρτυρες τα «δικά τους παιδιά»!

Η δε καθυστερημένη ενασχόληση της Επιτροπής Δεοντολογίας με την συγκεκριμένη υπόθεση δημιούργησε την εντύπωση ότι κάποιοι πέτυχαν να την φτάσουν μέχρι εκεί για να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς και να αλλάξουν την ατζέντα. Τώρα που χρειάζονται αποδείξεις, υπάρχει πρόβλημα. Αυτοί που έστησαν την υπόθεση επιδιώκοντας τον διασυρμό του Μαρινάκη και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού εμφανίζονται τώρα ως μάρτυρες κατηγορίας αλλά δεν έχουν αποδείξεις. Λένε μάλιστα στους δικαστές να ψάξουν να τις βρουν εκείνοι. Αυτοί έχουν μόνο «την αίσθηση» που αφού δεν συνοδεύεται από στοιχεία μοιάζει μόνο με συκοφαντία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ