Παναθηναϊκός : Ο Διούδης και το «έγκλημα» Αλαφούζου με τον Δώνη

Παναθηναϊκός : Ο Διούδης και το «έγκλημα» Αλαφούζου με τον Δώνη

Ο τοπ τερματοφύλακας, Σωκράτης Διούδης και ένα – ακόμα – λάθος που ο Παναθηναϊκός μπορεί να πληρώσει.

Αν ρωτήσεις απλούς φιλάθλους για τον καλύτερο Ελληνα τερματοφύλακα αυτή τη στιγμή, οι απαντήσεις που θα πάρεις θα είναι πολύ συγκεκριμένες. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεχωρίζει. Θεωρείται top class πορτιέρο, όχι μόνο για το ελληνικό, αλλά και για το ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα βάλουν πίσω από τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα τον Μπάρκα και πιθανόν τον Πασχαλάκη. Δε θα συμπεριλαμβάνεται στο top 3 ο Σωκράτης Διούδης. Άδικο για ένα παιδί που αποτελεί έναν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες ολόκληρου του πρωταθλήματος. Και που φέτος έχει κάνει την καλύτερη σεζόν της ζωής του.

Ο Διούδης εξελίχθηκε μέσα από τη σκληρή δουλειά που καθημερινά κάνει στο Κορωπί. Η παρουσία του Παναγιώτη Μαλιαρίτση τον βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό και σε κομμάτια του παιχνιδιού του που το είχε ανάγκη για να φτάσει σε τοπ επίπεδο. Σε πολλά παιχνίδια ο Διούδης κράτησε μόνος του τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο έκανε και στο χθεσινό ντέρμπι, όταν χρειάστηκε.

Στη φάση του πέναλτι ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού περιμένει τον Βαλμπουενά και κάνει μια καταπληκτική απόκρουσε στη δεξιά του γωνία, ξεκινώντας τη στιγμή που πρέπει για να βρει την μπάλα. Αν δεν ήταν ο πορτιέρο του και είχε γίνει το 0-1 σε εκείνο το σημείο, δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα έβρισκε τα ψυχικά αποθέματα για να μη χάσει. Κράτησε το μηδέν, δεν απειλήθηκε σε άλλη φάση και πήρε έναν βαθμό που τον χρωστάει εν πολλοίς στον τερματοφύλακά του.

Και φυσικά στον προπονητή του. Σε ματς σαν το χθεσινό καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο ποδοσφαιρικό «έγκλημα» κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, διώχνοντας από την ομάδα τον Γιώργο Δώνη. Τον άνθρωπο που παρέταξε την… under 19 απέναντι στον άχαστο Ολυμπιακό, έχοντας στην ενδεκάδα τους αμούστακους Θεοχάρη και Αλεξανδρόπουλο, βάζοντας σαν αλλαγή τον Σερπέζη και τον Καμπετσή και παίζοντας με οχτώ Έλληνες στην ενδεκάδα που έγιναν 11 συνολικά στη διάρκεια του αγώνα.

Ο Δώνης είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, αλλά λειτουργεί σε μια περίοδο που ξέρει ότι φεύγει σαν να δίνει εξετάσεις για τον επόμενο εργοδότη του. Τακτικά τα πήγε περίφημα απέναντι στον Μαρτίνς, βάζοντας τρία στόπερ με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει παρά μόνο στη φάση του πέναλτι.

Θέλησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα με το πρέσινγκ ψηλά, που έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να βγάλει φάσεις, με κορυφαία το τετ α τετ του Μακέντα. Και στο τελευταίο εικοσάλεπτο κράτησε με ευκολία το μηδέν, εκμηδενίζοντας τα ρίσκα, χωρίς αντίποδόσφαιρο, αλλά με μια ομάδα που είχε καθαρό μυαλό, ψυχραιμία και συγκέντρωση. Αν είχε παραπάνω ποιότητα, θα μπορούσε να είχε φύγει και με τη νίκη.

Ο Αλαφούζος διώχνει με δική του ευθύνη τον καλύτερο Έλληνα προπονητή, για να πάει σε ένα στοίχημα ενός παιδιού που στη Ρεάλ μπουσούλησε προπονητικά και στον Παναθηναϊκό θα κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα. Αν πέσει και δεν καταφέρει να περπατήσει, η ευθύνη δε θα βαραίνει τον Πογιάτος, αλλά θα είναι – ξανά – του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ