Ολυμπιακός : Η σιγουριά και οι κινήσεις του Μαρτίνς

Ολυμπιακός : Η σιγουριά και οι κινήσεις του Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς είναι σίγουρος πως οι παίκτες του θα «πατήσουν ξανά γκάζι», επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τη φετινή σεζόν, την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ούτε επιχείρησε να «κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του» ούτε έψαξε δικαιολογίες για την εμφάνιση της ομάδας του. Ήταν ο πρώτος που δεν έμεινε ικανοποιημένος και αυτό φρόντισε να το επισημάνει στην τοποθέτηση του.

Δεν το άφησε να περάσει έτσι ο έμπειρος κόουτς των πειραιωτών και πολύ καλά έκανε γιατί ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια, στα οποία δεν επιτρέπεται καμιά χαλάρωση.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο ακόμα στόχους μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι προφανές πως θα κάνει τα πάντα για να πάρει και το Κύπελλο και φυσικά την πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι όσο για την εμφάνιση στο ΟΑΚΑ που δεν ήταν καλή, ένα είναι το σίγουρο. Υπάρχουν κι αυτές οι βραδιές στο ποδόσφαιρο, καμιά ομάδα δεν είναι με τέρμα τα γκάζια σε όλα τα ματς.

Ο φετινός Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή σεζόν κι έχει στο διάβα του κι άλλες μεγάλες προκλήσεις, που οι αντίπαλοι του δεν μπορούν ούτε να τις φανταστούν.

Τα πλέι οφ συνεχίζονται με τους πειραιώτες ν’ αντιμετωπίζουν τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρντς απόδοσης, στέλνοντας το μήνυμα πως παραμένει σε εγρήγορση ενόψει των μεγάλων αγώνων που ακολουθούν.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ο ρόλος του Πέδρο Μαρτίνς, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έμπειρος τεχνικός των ερυθρόλευκων αναμένεται να προχωρήσει σε τρεις τουλάχιστον αλλαγές στο βασικό σχήμα της ομάδας του.

Ο Μαρτίνς είναι σίγουρος πως οι παίκτες του θα «πατήσουν ξανά γκάζι», επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την φετινή σεζόν, την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Ο 50χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού σχεδιάζει λοιπόν αλλαγές, οι οποίες όμως ενδέχεται ν’ αφορούν όχι μόνο πρόσωπα, αλλά και την διάταξη του Ολυμπιακού.

Είναι γεγονός πως η επιλογή του Μαρτίνς να παίξει με τρεις χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αποδείχθηκε καθοριστική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο προπονητής των ερυθρόλευκων δεν έχει πάντα στο μυαλό του το ενδεχόμενο επιστροφής σε σχήμα με δύο κεντρικούς χαφ κι έναν επιτελικό μέσο πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Μια διάταξη δηλαδή 4-2-3-1 αντί για 4-3-3 αλλά η τελική επιλογή του Μαρτίνς θα έχει να κάνει και με τον αντίπαλο των ερυθρόλευκων και τον τρόπο που αυτός θα αμύνεται.

Αυτό που θέλει να ξαναδεί ο Πορτογάλος τεχνικός είναι η επιθετική ανάπτυξη από τα άκρα με τα εξτρέμ αλλά και τα μπακ, να προκαλούν «ρήγματα» στις αντίπαλες άμυνες.

Γι’ αυτό και ο Μαρτίνς αναμένεται να προχωρήσει στις αλλαγές στην βασική εντεκάδα των πειραιωτών, στο παιχνίδι με τον Άρη στο Βικελίδης. Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά θέλει να δει συγκέντρωση στο 100% από τους παίκτες του και το κυριότερο σωστή νοοτροπία.

Όλοι στο Ρέντη κατάλαβαν πως ο Μαρτίνς θέλει να δει άλλη εικόνα στην Θεσσαλονίκη.

Την εικόνα της ομαδάρας που έκανε περίπατο στο φετινό πρωτάθλημα. Κι αυτή είναι η υποχρέωση των παικτών του Ολυμπιακού καθώς ακολουθούν μεγάλα παιχνίδια.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως ο Μαρτίνς είναι σίγουρος για τις δυνάμεις και τα αποθέματα ενέργειας της ομάδας του. Πολύ σίγουρος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ