ΑΕΚ : Γύρισε τον διακόπτη και «βλέπει» μόνο τα… αστέρια

ΑΕΚ : Γύρισε τον διακόπτη και «βλέπει» μόνο τα… αστέρια

Στο πιο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, η ΑΕΚ μοιάζει πανέτοιμη να πετύχει τους στόχους της που δεν είναι άλλοι, από τη δεύτερη θέση και την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Με την εικόνα που έδειξε την Κυριακή η ΑΕΚ κατέστησε σαφές πως δεν αστειεύεται. Πως δεν είναι διατεθειμένη να χύσει την καρδάρα με το γάλα και να σπαταλήσει την τεράστια ευκαιρία που της έχει παρουσιαστεί. Μια ευκαιρία που μπορεί να την οδηγήσει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα γύρισε τον διακόπτη μετά το παιχνίδι της Τούμπας και δεν δείχνει διάθεση να κατεβάσει στροφές.

Ένα σύνολο με κίνητρο, πλάνο, που αποδίδει δημιουργικό ποδόσφαιρο και βγάζει την ίδια ένταση για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Απέναντι στον Άρη τα παραπάνω καταγράφηκαν σε απόλυτο βαθμό. Ένα παιχνίδι που έκρυβε κινδύνους για την ΑΕΚ και που η ομάδα του Καρέρα φρόντισε να αποφύγει.

Ο σημαντικότερος ήταν ενδεχομένως το να υποτιμήσουν τον (αποδεκατισμένο) Άρη και να μπουν στο γήπεδο υπεροπτικά, μετά και τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Όμως αυτό δεν έγινε σε καμία περίπτωση. Ο Δικέφαλος μπήκε με πάθος και αποφασιστικότητα στο παιχνίδι. Ενώ δεν πτοήθηκε ακόμα και όταν το ματς έδειξε να «στραβώνει», με το γκολ της ισοφάρισης του Άρη.

Η συγκεκριμένη ΑΕΚ δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας. Διότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, τέτοια θα είναι το να χαθεί η δεύτερη θέση από τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει να έχει «αδειάσει» ψυχολογικά και το μομέντουμ είναι ξεκάθαρα υπέρ της Ένωσης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το εκμεταλλευτεί.

Από το προχθεσινό ματς πάντως πέρα από την εμφάνιση και φυσικά τη νίκη, η ΑΕΚ κρατά νομίζω και τα δύο γκολ του Ολιβέιρα. Τα είχε ανάγκη αυτά τα τέρματα ο Πορτογάλος φορ, που έχει αποδείξει πόσο καθοριστικός μπορεί να αποδειχθεί για την Ένωση. Είναι δύο γκολ που του δίνουν τρομερή αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και τα οποία μπορεί να μετρήσουν… διπλά στην εξέλιξη της σεζόν, που έχει ακόμα μπόλικο δρόμο, σε πλέι οφ, αλλά και κύπελλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ