Νεμάνια Νέντοβιτς: Ένα ρίσκο που αξίζει να πάρεις

Νεμάνια Νέντοβιτς: Ένα ρίσκο που αξίζει να πάρεις

Ταλεντάρα, παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά που είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς, ο Νεμάνια Νέντοβιτς.

Σε μια τόσο ιδιαίτερη περίοδο για τον Παναθηναϊκό, σε μεταβατικό στάδιο δίχως εγγυήσεις και την ασφάλεια που πρόσφερε η οικογένεια Γιαννακόπουλου με την παρουσία της, σε καιρό που το μπάτζετ πρέπει να κατεβεί δραστικά, περιπτώσεις σαν του Νεμάνια Νέντοβιτς δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Βεβαίως κι είναι ρίσκο και μάλιστα διόλου ελεγχόμενο, αλλά ένα ρίσκο που αξίζει να πάρεις.

Ο Νέντοβιτς ήταν ταλεντάρα, γι’ αυτό και βρέθηκε στις παρυφές του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ. Κάποιοι τον συνέκριναν με τον Ντέρικ Ρόουζ, αλλά ένας τομέας στον οποίο μοιάζει με τον Αμερικανό είναι η… ατυχία. Ο Σέρβος έχει πολλούς τραυματισμούς, γι’ αυτό και δεν στέριωσε στην Αρμάνι Μιλάνο. Έχασε πολλά παιχνίδια, έχασε χρόνο για να ξαναβρεί τα πατήματά του, οι Ιταλοί θέλουν να πατήσουν σε πιο… σταθερό σανίδι, μοιραία οι δρόμοι τους χώρισαν.

Ο Παναθηναϊκός έχει συνηθίσει να έχει παίκτες πρώτης γραμμής, όμως τώρα δεν έχει το ταμείο, που θα αντέξει μεγάλα ονόματα. Έχει, λοιπόν, την επιλογή ή να ψαχτεί σε παίκτες δεύτερης διαλογής, που όμως έχουν την προοπτική να γίνουν μπασκετμπολίστες του… εκατομμυρίου (τέτοιος είναι ο Φόστερ), ή να πάρει ρίσκα. Ελεγχόμενα ή μη. Κι ο Νέντοβιτς είναι ρίσκο.

Αν είναι υγιής, θα βγάλει μάτια και θα θυμίζει στους φίλους του «τριφυλλιού» στιγμές δόξας. Αν όχι, ο Γιώργος Βόβορας θα ζοριστεί ακόμα περισσότερο, αλλά έτσι είναι η ζωή, ή παίρνεις το ρίσκο, ή όχι. Για παράδειγμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοιάζει να μην θέλησε να πάρει αντίστοιχο ρίσκο με τον Γκιλ (εγώ στη θέση του μπορεί και να το έπαιρνα, αλλά μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης του Βεζένκοφ, καλό είναι να περιμένουμε), φοβούμενος τους δικούς του τραυματισμούς.

Ο Νέντοβιτς θυμίζει λίγο την περίπτωση του Ματ Λοτζέσκι. Κανείς δεν αμφισβήτησε την αξία του, αλλά όταν έφυγε από τον «αιώνιο» αντίπαλο είχε παίξει στο 57% των αγώνων της ομάδας. Οι «πράσινοι» μάλλον δικαιώθηκαν για το ρίσκο τους, αλλά ήταν ακόμα πιο εύκολο, καθώς δεν τον πήραν για… βασικό, αλλά για έναν παίκτη, ο οποίος συμπλήρωνε το ρόστερ και του έδινε μεγαλύτερο βάθος κι αξία.

Είπαμε, δεν θα είναι εύκολη η περίοδος. Ο Νέντοβιτς είναι ενδεικτική περίπτωση, υπό άλλες συνθήκες οι τραυματισμοί θα είχαν πρωτεύοντα ρόλο στη σκέψη του κόουτς, τώρα όμως προέχει η ικανότητα, το ταλέντο, η εμπειρία στην Ευρωλίγκα. Με την ελπίδα ότι θα αντέξει, με τον κόουτς του Παναθηναϊκού να τον… προσέχει και να τον συντηρεί, ο Σέρβος μπορεί να γίνει ο παίκτης που θα ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ