Ένας στρατός από αδέσποτες γάτες καθαρίζει τη Νέα Υόρκη

Ένας στρατός από αδέσποτες γάτες καθαρίζει τη Νέα Υόρκη

Το πρόβλημα των αρουραίων μόλις λύθηκε.

Ο οργανισμός Trap-Neuter-Return (TNR) φροντίζει χιλιάδες γάτες στην Νέα Υόρκη. Στειρώνει και εμβολιάζει χιλιάδες γάτες κάθε μέρα και μετά τις αφήνει ξανά ελεύθερες στην πόλη, στα σημεία ακριβώς που βρέθηκαν στην αρχή.

Οι γάτες στην Νέα Υόρκη είναι χιλιάδες και ο TNR συμβάλει σοβαρά στο να μην αναπαράγονται ανεξέλεγκτα.

Οι εθελοντές του TNR με το νέο πρόγραμμα τους κατάφεραν να δημιουργήσουν αποικίες αιλουροειδών σε κάθε γειτονιά της πόλης κι έτσι αυτό, εκτός από το να αυξάνει την ποιότητα ζωής των ζώων τα οποία τρέφονται καθημερινά από τους εθελοντές, συμβάλουν στην εξαφάνιση των αρουραίων που κυριολεκτικά έχουν γεμίσει τους υπόνομους και τα πάρκα της πόλης.

Η Sheila Massey, η διευθύντρια των εθελοντών του TNR, λέει: «Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως οι γάτες που βγαίνουν από το σύστημα μας θα αποτελούσαν την βασική λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα της πόλης».

Και για να δανειστούμε μία τρομερή φράση από την αγαπημένη σειρά The Wire: «Δεν μπορείς να πεις πως αυτό το πράγμα είναι πόλεμος, οι πόλεμοι κάποτε τελειώνουν». Με λίγα λόγια οι αρουραίοι στην Νέα Υόρκη είναι πιο πολλοί κι από τα αστέρια στον ουρανό και η μοναδική λύση είναι, όσο κι αν ακούγεται ελαφρώς απίστευτο, οι αδέσποτες γάτες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι αρουραίοι στην Νέα Υόρκη είναι περισσότεροι από τους ίδιους τους ανθρώπους! Κατά προσέγγιση στην περιοχή των Five Burroughs ζουν 2 εκατομμύρια αρουραίοι.

Καμία πρακτική μέχρι τώρα την οποία το κράτος προσπάθησε να εφαρμόσει δεν πέτυχε. Δηλητήριο, ξηρός πάγος, ξύδι και αλκοόλ. Τίποτα. Το μόνο που φαίνεται να έχει αποτέλεσμα είναι η επιστροφή των γατών στους δρόμους της πόλης.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις φωτογραφίες από τους δρόμους της Νέας Υόρκης μετά την επιστροφή των γατών κυνηγών:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ