Δολοφονία Βερσάτσε: Καθήλωσε η πρεμιέρα της σειράς – Αντιδρά η οικογένεια

Δολοφονία Βερσάτσε: Καθήλωσε η πρεμιέρα της σειράς – Αντιδρά η οικογένεια

Απόψε η προβολή του πρώτου επεισοδίου του ACS: The Assassination of Gianni Versace, στη χώρα μας. Πώς έγινε δεκτή η πρεμιέρα της σειράς που έχει προκαλέσει την μήνη της οικογένειας του σχεδιαστή στην Αμερική.

Πρεμιέρα στις ΗΠΑ για μια από τις πιο αμφιλεγόμενες και συζητημένες σειρές της χρονιάς που ξεκινά, το Amercan Crime Story: Versace. Η σειρά είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, καθώς τόσο η οικογένειά της, όσο και ο τελευταίος σύντροφος του σχεδιαστή είχαν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το show. Το λαμπερό καστ με τους Ρίκι Μάρτιν και Πενέλοπε Κρουζ σίγουρα προσελκύει ακόμη πιο πολλά βλέμματα τηλεθεατών, στη μεγάλη πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις ΗΠΑ.

Η απήχηση της σειράς

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς φαίνεται πως δεν προσέλκυσε το νεανικό τηλεοπτικό κοινό στην Αμερική, στο βαθμό που είχε συμβεί με τον πρώτο κύκλο της σειράς πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, όπως παρατηρούν αμερικανικά ΜΜΕ, ο πρώτος κύκλος διαπραγματευόταν μια υπόθεση που χαρακτηρίστηκε «η δίκη του αιώνα» και αφορούσε στον O.J. Simpson. Το ενδιαφέρον γύρω από αυτό το περιστατικό ήταν εκ των πραγμάτων πολύ πιο έντονο, τόσο την εποχή που διαδραματίστηκε, όσο και στη συνέχεια.

Στο σύνολο της τηλεθέασης ωστόσο, η σειρά συγκέντρωσε 2,22 εκατ. τηλεθεατές, σε αντίθεση με την περσινή πρεμιέρα, όπου το «μηχανάκι» είχε καταγράψει 2,48 εκατ.  Την ίδια ώρα, η αξιολόγηση στο IMDB για το πρώτο επεισόδιο του Βερσάτσε, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη, με 9 αστεράκια. Αντίστοιχα, οι κριτικοί στο Rotten Tomatoes χάρισαν στην πρεμιέρα ένα ωραιότατο 87%.

Σε γενικές γραμμές το FOX φαίνεται πως πιστεύει πολύ στη σειρά και έχει ήδη προγραμματίσει δύο ακόμη σεζόν για τα επόμενα χρόνια.

Η οικογένεια Βερσάτσε «στα κάγκελα»

«Η οικογένεια Versace δεν έχει εξουσιοδοτήσει ούτε έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην επερχόμενη τηλεοπτική σειρά για το θάνατο του Gianni Versace. Επειδή κανείς από τους Versace δεν εξουσιοδότησε το βιβλίο στο οποίο βασίζεται εν μέρει το σίριαλ, ούτε έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του σεναρίου, αυτή η τηλεοπτική σειρά θα πρέπει να θεωρείται ως έργο μυθοπλασίας» σημειώνουν από την , αναφέρεται.

Όπως διαβάζουμε η σειρά βασίζεται στο βιβλίο της αρθρογράφου του Vanity Fair, Maureen Orth, «Vulgar Favors». Η Orth ισχυρίζεται πως έκανε πολύμηνη και εκτεταμένη έρευνα γύρω από τον θάνατο του σχεδιαστή πριν γράψει για την πολύκροτη υπόθεση των ’90s.

Η οικογένεια Versace όμως δεν είναι η μόνη που στρέφεται εναντίον της νέας τηλεοπτικής σειράς. Αντιδράσεις υπήρξαν από πολύ νωρίς και από τον άντρα που υπήρξε σύντροφος και συνεργάτης του Versace, Antonio D’Amico. «Η εικόνα του Ρίκι Μάρτιν να κρατά τη σορό στα χέρια του είναι γελοία» δηλώνει ο Αντόνιο Ντ’ Άμικο στην εφημερίδα Guardian. «Μπορεί να είναι ποιητική αδεία του σκηνοθέτη, ωστόσο, εγώ δεν αντέδρασα έτσι» υποστηρίζει ο 58χρονος.

Μετά από την κακή κριτική που άσκησε ο Αντόνιο Ντ’ Αμίκο, στον Ρίκι Μάρτιν, ο Πορτορικανός τραγουδιστής τηλεφώνησε στον τελευταίο σύντροφο του Τζιάνι Βερσάτσε για να τον καθησυχάσει σχετικά με τη σειρά. «Θα κάνω τους θεατές να ερωτευτούν τη σχέση που είχες με τον Τζιάννι» φέρεται να είπε ο Ρίκι Μάρτιν στον επί 15 χρόνια σύντροφο του Βερσάτσε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο τους.

Η δολοφονία του σχεδιαστή

Κάθε πρωί, ο βοηθός του Τζιάνι Βερσάτσε περπατούσε μέχρι την καφετέρια News, που βρισκόταν στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, για να φέρει στο αφεντικό του τον αγαπημένο του καφέ. Όμως στις 15 Ιουλίου του 1997, ο Βερσάτσε αποφάσισε να πάει ο ίδιος να πάρει τον καφέ του, μιας και ξημέρωνε ένα υπέροχο πρωινό. Ο 50χρονος σχεδιαστής βγήκε απ’ το σπίτι του, περπάτησε μέχρι την παραλία και αφού αγόρασε τον καφέ, Τζιάνι Βερσάτσε πήρε τον δρόμο της επιστροφής. Δεν έδωσε καμία σημασία στον νεαρό άντρα που τον ακολουθούσε και αμέριμνος, έβαλε το κλειδί στην εξώπορτα, για να ανοίξει.

Τότε ο άγνωστος άντρας στάθηκε ακριβώς από πίσω του, σήκωσε ένα πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές. Οι σφαίρες καρφώθηκαν στο κρανίο του Βερσάτσε. Ο ιδρυτής του ομώνυμου οίκου μόδας ήταν νεκρός και ο δολοφόνος του, Άντριου Κουνάναν, κατάφερε να διαφύγει. Οχτώ μέρες αργότερα, ο δολοφόνος αυτοκτόνησε, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από την αστυνομία. Ο λόγος που σκότωσε τον Βερσάτσε δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Ο δολοφόνος του, είχε αφαιρέσει τη ζωή από τουλάχιστον τρεις ανθρώπους πριν από τον σχεδιαστή, ενώ όπως αποδείχτηκε ένας από αυτούς ήταν και ο έρωτας της ζωής του. Ο Κούναναν δεν συνελήφθη, αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο των φόνων που διέπραξε σε οικία του Μαϊάμι.

Η σειρά θα προβληθεί το βράδυ της Παρασκευής από το FOX Greece.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ