Πίτσα ή σουβλάκια; Τι μας παχαίνει περισσότερο;

Πίτσα ή σουβλάκια; Τι μας παχαίνει περισσότερο;

Τα σουβλάκια και οι πίτσες είναι αγαπημένα είτε έχουν πολλές είτε λίγες θερμίδες. Είναι τα φαγητά της «παρέας».

Όλοι αγαπάμε αυτά τα δύο φαγητά. Συνήθως δε μπορούμε καν να αποφασίσουμε ποιο προτιμάμε περισσότερο από το άλλο.

Απλά μάλλον θα προτιμούσαμε να παραγγείλουμε και τα δύο.

Πάντως δεν έχουμε ασχοληθεί αρκετά με το πόσες θερμίδες έχουν. Ίσως γιατί φοβόμαστε; Όσες και να είναι πάντα χρειάζεται ένα μέτρο σε ό,τι τρώμε ειδικά όταν δεν είναι σπιτικό.

Το σουβλάκι το βρίσκεις παντού και είναι νόστιμο, οικονομικό και ένα πλήρες γεύμα. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως είναι πόσες θερμίδες έχει το συγκεκριμένο φαγητό.

Την πίτσα τη λατρεύουμε και συνήθως δεν μπορούμε να περιοριστούμε σε ένα κομμάτι. Μπορούμε να την απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας, ακόμα και στο πρωινό, ενώ οι αμέτρητοι συνδυασμοί της ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις πόσες θερμίδες έχουν τα σουβλάκια και οι πίτσες:

 

Σουβλάκι Μία πίτα χωρίς λάδι περιέχει περίπου 150 θερμίδες ενώ με λάδι φτάνει τις 250-300. Ένας γύρος κοτόπουλο συνήθως έχει γύρω στις 240 θερμίδες ενώ ο γύρος ο χοιρινός κάπου στις 220.

Η σως κατά βάση έχει γύρω στις 200 ενώ το τζατζίκι πάρα πολύ λίγες. Μόλις 25-30. Τα πρόσθετα όπως μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα κλπ δεν ξεπερνάνε τις 10. Οι πατάτες έχουν μεγάλη διαφορά σε σχέση με πριν το λάδι και μετά. Αν είναι τηγανιτές μπορεί να φτάσουν και τις 500 θερμίδες τα 150 γραμμάρια. Στο σουβλάκι φτάνουν τις 150.

 

Ένα καλάμάκι κοτόπουλο είναι περίπου 100-150 θερμίδες και ένα καλαμάκι χοιρινό κοντά στις 170-180. Αναλόγως τα πρόσθετα υλικά προφανώς οι θερμίδες αυξάνονται.

Πίτσα. Μιλώντας για τις πίτσες αναφερόμαστε στις μεσαίου μεγέθους και φυσικά δε μπορούμε να έχουμε απόλυτους αριθμούς. Ο κανόνας είναι ότι η αφράτη ζύμη προσθέτει κατά μέσο όρο περίπου 70 θερμίδες σε σχέση με τη λεπτή. Η Μαργαρίτα που έχει Μοτσαρέλα και ντομάτα κατά μέσο όρο έχει περίπου 250 θερμίδες.

Η πίτσα Μοτσαρέλα με σάλτσα ντομάτας έχει γύρω στις 240 θερμίδες. Η πίτσα με Μοτσαρέλα, πιπεριά, ντομάτα, μανιτάρια και κρεμμύδι είναι στις 250-270 θερμίδες. Η πίτσα μεΜοτσαρέλα, χοιρινό, μοσχάρι, ζαμπόν, και πολλά τυριά ξεπερνάει τις 350. Η πίτσα Μοτσαρέλα με μπέικον και τσένταρ είναι κάπου στις 310.

 

Γενικά οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί και όλα εξαρτώνται με τα υλικά που βάζει κανείς μέσα. Αν κάποιος επιλέγει αρκετό κρέας και πολλά τυριά με αφράτη ζύμη, προφανώς θα είναι πιο παχυντική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ