Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: «Εξυγίανση» στο Αγρίνιο, «εξυγίανση» και στο ΟΑΚΑ.
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ανακαλύπτοντας μοντέλα στις φαβέλες του Ρίο

Το πρακτορείο μοντέλων Jacaré Moda δίνει την ευκαιρία σε νέα παιδιά να κερδίσουν χρήματα αλλά και μια καινούρια ζωή.

Ανακαλύπτοντας μοντέλα στις φαβέλες του Ρίο | to10.gr

«Όταν λέμε ότι είμαστε από φαβέλα, αυτομάτως αυτοί που το ακούν σκέφτονται τον κίνδυνο, τη βία και την ταραγμένη ζωή», λέει ο Caio Guimaraes, ένα μοντέλο που εμφανίζεται στη μικρού μήκους ταινία του Geoff Levy, Rio’s Different Face of Fashion. «Φυσικά και υπάρχουν όλα αυτά τα κακά πράγματα, αλλά γίνονται και πολλά σπουδαία πράγματα μέσα στις φαβέλες. Είναι ένας μαγικός κόσμος.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Jacarezinho, μια από τα μεγαλύτερες φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο, φιλοξενεί ένα πρακτορείο μοντέλων που στοχεύει να σπάσει τα στερεότυπα και να κινητοποιήσει την κοινότητα. Το ζωντανό και υπερκινητικό ντοκιμαντέρ του Levy παρουσιάζει το προφίλ του πρακτορείου Jacaré Moda. Για τον Guimaraes, που δεν είχε ούτε ένα δολάριο στο όνομά του λίγο καιρό πριν αρχίσει ξεκινήσει τα castings μοδας, αυτή η κίνηση σημαίνει πολλά περισσότερα από μια ευκαιρία για οικονομική αποκατάσταση. Όπως και για τους υπόλοιπους νέους της φαβέλας πρόκειται για μια ευκαιρία να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση τους, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και να επιτύχουν έναν σκοπό.

Πολλά από τα νεαρά μοντέλα της φαβέλας έχουν αγκαλιάσει την κίνηση. «Αυτοσχεδιάζω με ό,τι έχω», λέει το μοντέλο Natalia Sant’Anna. «Ακόμη και αν είναι μίας χρήσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στη φαβέλα, βλέπει κανείς διάφορα πράγματα και σκέφτεται: «Πω πω, κοίτα να δεις. Αυτή είναι δημιουργικότητα!». «Το να εργάζομαι ως μοντέλο είναι μια επιβεβαίωση της ταυτότητάς μου», λέει η Camila Reis, ένα άλλο μοντέλο που εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ. «Μεγαλώνοντας, πάντα σκεφτόμουν:» Γιατί δεν εκπροσωπούμαι στα μέσα ενημέρωσης τα οποία υποτίθεται ότι προσπαθούν να συνδεθούν με τις μάζες;» Τώρα έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να πούμε την ιστορία μας με τον δικό μας τρόπο, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που ζουν στη φαβέλα».

Πηγή: lifo.gr

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από