5 πράγματα που παθαίνεις όταν κοιτάς συνεχώς την οθόνη του κινητού σου

5 πράγματα που παθαίνεις όταν κοιτάς συνεχώς την οθόνη του κινητού σου

Οι επιπτώσεις στην υγεία σου είναι αρκετές.

Η αλήθεια είναι ότι εάν ζητήσεις από κάποιον αυτές τις μέρες να ονομάσει ένα πράγμα που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό, το κινητό τηλέφωνο είναι συνήθως η no1 απάντηση. Αυτό συμβαίνει γιατί χάρη στην ασταμάτητη εξέλιξη της τεχνολογίας και τις παροχές που μας προσφέρει, οι περισσότερες από εμάς κατέληξαν να έχουν εθιστεί εντελώς με τις συσκευές τους.

Πλέον βασιζόμαστε στα κινητά μας σχεδόν για τα πάντα, από την παραγγελία καφέ-φαγητού, τις τραπεζικές μας συναλλαγές, online αγορές ή απλά για να παραμείνουμε σε επαφή με τους φίλους και τους συνεργάτες μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι άμεσα εξαρτημένοι από τα κινητά τους τηλέφωνά, επειδή τους παρέχουν συνεχή ανατροφοδότηση και συναισθηματική ικανοποίηση.

Η πασπαρτού αυτή συσκευή μας δίνει την δυνατότητα να ενημερωθούμε για τη πρόγνωση του καιρού, να μάθουμε το όνομα ενός τραγουδιού ή ταινίας ή να μιλήσουμε με αγαπημένα μας πρόσωπα στην άλλη άκρη της Γης. Ακριβώς επειδή βασιζόμαστε στα κινητά για όλα, μας είναι πολύ δύσκολο πλέον να είμαστε έστω και για λίγες ώρες χωρίς αυτά.

Η θλιβερή πραγματικότητα όμως είναι πως υπάρχει πληθώρα αρνητικών παρενεργειών από την καθημερινή χρήση των κινητών τηλεφώνων και οι εμπειρογνώμονες το επιβεβαιώνουν. Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις 5 πράγματα που παθαίνεις όταν βρίσκεσαι στην οθόνη του τηλεφώνου σου όλη την ημέρα.

1) Δημιουργείς καταπόνηση των ματιών

Η εκτεταμένη χρήση ψηφιακών συσκευών και η έκθεση σε οθόνες μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ψηφιακή καταπόνηση των ματιών.Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν θολή όραση, πρόβλημα εστίασης σε ένα πράγμα, κόκκινα, κουρασμένα ή ξηρά μάτια, καθώς και πονοκεφάλους.

2) Επιβαρρύνεις τον αυχένα

Η παρατεταμένη χρήση του τηλεφώνου έχει ως αποτέλεσμα αυτό που οι γιατροί ονομάζουν τραυματισμός υπερβολικής χρήσης. Ένα από τα κύρια προβλήματα είναι το στέλεχος του λαιμού το οποίο επηρεάζεται άμεσα από την κλίση προς τα εμπρός ή κρατώντας το κεφάλι σου σε αμήχανες θέσεις ενώ βλέπεις κάτι στο κινητό σου.

3) Προκαλείς ζημιά στον αντίχειρα

Ο καταπονημένος αντίχειρας είναι ένας άλλος κοινός τραυματισμός που παρατηρείται σε ασθενείς που ξοδεύουν πάρα πολύ χρόνο στα τηλέφωνά τους. Πόνος, δυσφορία ή μούδιασμα στον αντίχειρα μπορεί να προκύψει από υπερβολική χρήση λόγω της αδιάκοπης πληκτρολόγησης.

4) Άγχος

Εκτός από την αρνητική επίδραση στο σώμα μας, η συνεχής εξέταση των τηλεφώνων μας μπορεί να επηρεάσει άμεσα και την ψυχική μας υγεία. Οι ειδικοί το ονομάζουν «επίκτητη διαταραχή άγχους» λόγω της πληθώρας ανθρώπων που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα άγχους εξαιτίας των κινητών. Αυτό συμβαίνει όταν ξοδεύεις πολύ χρόνο στον κόσμο του κυβερνοχώρου και όχι στον πραγματικό κόσμο.

5) Διαταραχές ύπνου

Το συνεχόμενο τσεκάρισμα του τηλεφώνου σου όχι μόνο κρατά τον εγκέφαλό σου σε εγρήγορση αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζει και καταστέλλει τα επίπεδα μελατονίνης. Η λάμψη από την οθόνη του κινητού καθώς διατηρεί τον εγκέφαλο ενεργό και δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις ώστε να κάνεις έναν καλό ύπνο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ