Όταν η Κέιτ Μπλάνσετ έκλαψε για τους πρόσφυγες στο Νταβός (vid)

Όταν η Κέιτ Μπλάνσετ έκλαψε για τους πρόσφυγες στο Νταβός (vid)

Η διάσημη ηθοποιός ξέσπασε μιλώντας για το δράμα των προσφύγων με την ιδιότητά της ως Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός βρέθηκε η Αυστραλέζα ηθοποιός, Κέιτ Μπλάνσετ, μιλώντας σε πάνελ για τους εκτοπισμένους και τους πρόσφυγες, ξεσπώντας για την ευκολία με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα μερίδα των πολιτικών και των ΜΜΕ.

Είναι ντροπιαστικό, υπάρχει τόση παραπληροφόρηση για τους πρόσφυγες, είπε, ζητώντας περισσότερη συμπόνια από τους πολιτικούς για τους 65 εκατ. εκτοπισμένους – εκ των οποίων 22 εκατ. πρόσφυγες – ανά τον κόσμο.

Στη διάρκεια της ομιλίας της εξαπέλυσε βέλη εναντίον μερίδας πολιτικών που υποκύπτουν στο λαϊκισμό, αλλά και μέσων ενημέρωσης που διασύρουν ανθρώπους που ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες.Και όπως είπε χαρακτηριστικά, όσο κι αν προσπαθείς να μάθεις στα παιδιά σου για το πως να αντιμετωπίζουν όλους τους ανθρώπους το ίδιο, όλες οι δομές γύρω μας δεν κάνουν το ίδιο.

Στη συνέχεια, η βραβευμένη με δύο Όσκαρ ηθοποιός αναφέρθηκε σε επαφή που είχε με Σύρο πρόσφυγα ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Την ώρα που περνούσε τα σύνορα με την οικογένειά του άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς. Όπως ήταν επόμενο έκανε τα πάντα για να σώσει τα παιδιά του. Αφήνοντας πίσω του όλο το βιος τους που κουβαλούσαν σε τρεις όλες κι όλες βαλίτσες… Και κάπου εκεί η φωνή της έσπασε αφήνοντας να φανεί η συγκίνησή της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ